Nasze ogony-zdjęcia str.1i44-Tarusia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 09, 2007 12:29

i już w łazience kolejne dwa tymczasy z Korabiewic... Kama i Kajko... białe... z burymi ogonkami... Kama ma dodatkowo burą plamkę na główce... piękne... zabiedzone i upaćkane bidy na razie... odpoczywają po podróży... mruczaki pragnące kontaktu z człowiekiem... :lol:

jutro wraca Tiris, więc uaktualni stan kociaków... i pewnie się w nich zakocha... ona ma schizy na punkcie białych - ale nie wiecie o tym ode mnie...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Nie wrz 09, 2007 23:05

Kama i Kajko umyte, nakarmione gotoanym, płynnym kurczakiem z marchewką i ryżem śpią w budce w łazience... jutro wet... :lol:

Irusie bolą znowu dziąsła, Bunia psika jak oszlała(zatoki się czyszczą), pięnie i sporo dzisiaj jadła mimo pgraniczeniach w węchu, Matylda, Virus i Szarlotka rozrabiają, pozostałe futra śpią... :lol:

jutro dzień bieganiny... kolejny... ale to nic... :twisted:

Matahari

Post » Nie wrz 09, 2007 23:06

Kama i Kajko umyte, nakarmione gotowanym, płynnym kurczakiem z marchewką i ryżem śpią w budce w łazience... jutro wet... :lol: mały Kajko przeprowadza gruntowną toaletę, od zjedzenia gerberka (ok.14) nie było qpala... nie leje się z niego...

Irusie bolą znowu dziąsła, Bunia psika jak oszalała(zatoki się czyszczą), pięknie i sporo dzisiaj jadła mimo ograniczeniach w węchu, Matylda, Virus i Szarlotka rozrabiają, pozostałe futra śpią... :lol:

jutro dzień bieganiny... kolejny... ale to nic... :twisted:

Matahari

Post » Pon wrz 10, 2007 13:24

Kajko na diecie... Kama odrobaczona... mały w drodze zrobił rzadziuchnego qpala i u weta najpierw musiałam je myć... oba... facet dostał jakieś zastrzyki, jutro mam z nim znowu przyjechać... dziewczyna waży 950 g, jest zdrowa... wieczorem środek na pchełki - koniecznie - i zakraplanie oczu u obydwojga...
umyte, wysuszone i nakarmione wlazły do pudełka... i odsypiają... :lol:
chudziny są straszne... 8O Kama nie wiedziała do czego służą chrupki... dopiero jak jej wsadziłam jedną do pyszczka zaczęła je chrupać... 8O

Matahari

Post » Pon wrz 10, 2007 15:17

pchełki już załatwialiśmy... trochę ich było... teraz maluchy wyczesane znowu śpią... nabierają kociego wyglądu... będą z nich cudne łabątki... :lol:

Matahari

Post » Śro wrz 12, 2007 14:46

białaski nazywane Patyczakami - bo tak wyglądają - mają się coraz lepiej... :lol:
Kajko ma dietę, już nie ma biegunki, qpale dobre, muszę pilnować coby ani zbyt rzadkie ani zbyt twarde nie były... no i nareszcie facet zaczął myć tyłek... mruczak i krzykun okropny... dziś drogę od weta spędził na moich rękach, rozglądając się, przytulając i mrucząc... włożony do koszyka natychmiast zaczynał się drzeć... :wink:
Kama - drobniejsza - zajada RC kitten, czasami daję jej trochę mleczka, apetyt coraz lepszy... qpale wzorowe... nie zauważono śladów życia wewnętrznego... :wink:
chrupki jedzą rozmoczone... oczka zakraplamy... większość czasu Patyczaki śpią... rozkład taki: jedzenie, kuwetka, picie i do pudełka... i tak do trzy godziny... zaczynają odżywać... powolutku... :lol: :lol: :lol:

dziś zabrałam do nich na chwilkę Szarlotkę - wzorową nianię... obwąchała je, trochę polizała... a Patyczaki patrzyły za nią tęsknym wzrokiem... :lol:

Matahari

Post » Śro wrz 12, 2007 21:08

Zdjecia calej ekipy porobione, nie sa artystyczne ale koty na nich widac :lol:
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw wrz 13, 2007 22:14

uzupełniłam zdjęcia w pierwszym poście. Brakuje tylko maluchów ale to uzup[ełnie jutro, coś mi dzisiaj szwankował imageshack.
Poza tym wkleiłam aktualne zdjęcia Matyldy...nie wiem jhak to sie stało ale wogole nie było jej w kotkach do wydania. Teraz juz wszystko naprawione, a zdjęcia gdańszczaków będą jutro.

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Pt wrz 14, 2007 22:03

gdańszczakom został już udostęniony cały pokój syna... rozrabiają jak należy... jak tam wchodzę, to Grudzia mi się na nie skarży... że chuliganią... apetyty im dopisują... coś tylko z jednym oczkiem Groszka... ale wyleczymy... :lol:

Patyczaki coraz żywsze... dziś Kama chciała się bawić ogonkiem Kajka... jakoś nie miała dziś ochoty na rozmoczone chrupki, więc dostała gotowanego kurczaka... bardzo jej smakował... od razu brzuszek jak piłeczka jej się zrobił... musiałam jej zabrać, bo jadłaby bez opamiętania... Kajko też dostał odrobinę z ręki... aż się trząsł... i obgryzał mi palce... ale dostał tylko odrobinę... straszny krzykacz z tego faceta... jak tylko wchodzę do łazienki, to on od razu wyłazi z kartonika i jęczy o głaski... a potrafi jęczeć bardzo głośno... :twisted: i mruczak z niego niesamowity... :lol: i brudas niestety na razie... pyszczycho ma stale umorusane... apetyt też olbrzymi... :lol:

reszcie ogonów dziś postawiłam osobistą kanapę w przedpokoju... Irenka już z niej korzysta... na trochę zwiększyła im się przestrzeń życiowa... było małe przemeblowanie i pozostałe dwa pokoje są na razie do ich dyspozycji... ale tylko do jutra... dziś nie miałam czasu za nimi latać, coby je stamtąd powyganiać... jutro same znikną podczas odkurzania... :twisted: jakoś dziwnie jak nie ma ich w moim pokoju... :twisted:

Matahari

Post » Nie wrz 16, 2007 12:22

Się uśmiałam, Tymczasa imienniczkę moją macie, oj to problemy wychowawcze czuję oj ;)

Piękne Kiciaste:)

kamciok

Od: Pt sie 24, 2007 15:23

Post » Nie wrz 16, 2007 12:28

kamciok pisze:Się uśmiałam, Tymczasa imienniczkę moją macie

a która to imienniczka??? :twisted:

Matahari

Post » Nie wrz 16, 2007 12:47

Kłania się Kama - Sługus :twisted:

kamciok

Od: Pt sie 24, 2007 15:23

Post » Nie wrz 16, 2007 16:05

kamciok pisze:Kłania się Kama - Sługus :twisted:

a miło mi... miło... może to jakiś znak??? poza tym czarne z białym pięknie wygląda... :twisted:

Matahari

Post » Nie wrz 16, 2007 16:17

Nowe zdjęcia maluszków z Gdańska zostały wstawione do pierwszego postu. Trochę to trwało ponieważ ja jeszcze maluchów tak do końca nie odróżniam, więc potrzebna była konsultacją z Matahari. Ale już udało się opisa i wkleic zdjęcia.

Więc zapraszamy do ustawiania się w kloejce bo maluchy są słodkie, a za niedługo będą niesamowite miziaki i przytulaki :)

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Nie wrz 16, 2007 19:00

Przypomniałam sobie wygląd i imiona kociaków, bo trochę sklerotyczna jestem.Maluszki wyjątkowej urody, a Bunia... mimo katarku wtula się w człowieka, ona umie kochać całą sobą, pierwszy raz coś takiego widziałam! Czarnuszki maja niesamowite figury, jak posążki! Rudy Bazyl to klasa sama w sobie, jak okazuje "miłość" do Tiris, hi hi.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

[poprzednia][następna]