ile kosztuje uśpienie kota?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 14, 2011 16:45 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

A mnie się zaraz moja sąsiadka przypomina. "usypia" po swojemu :evil:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Pon lis 14, 2011 17:23 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Bo tak najłatwiej"załatwić sprawę" :evil:
viewtopic.php?f=1&t=135555
Gosiara

Post » Pon lis 14, 2011 17:59 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Z pozoru jest tak, jak piszecie. Tylko pomyślmy... Ilu domowych ulubieńców np. po śmierci właściciela trafia do schronisk... Wszyscy wiemy, jak się tam odnajdują. Nie jedzą, chorują, wreszcie umierają. Ilu udaje się pomóc? Nie oszukujmy się - to jest ułamek procenta. Reszta dogorywa powoli przerażona i nie rozumiejąca tego, co je spotkało.
Szczerze mówiąc chwilami nie jestem wcale pewna, czy to dobrze, że prawo nie dopuszcza eutanazji na życzenie. :|
Oczywiście pisze to w oderwaniu od tej konkretnej sprawy. Tutaj kot MA opiekuna.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon lis 14, 2011 18:05 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Chyba żartujesz 8O

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lis 14, 2011 18:08 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Z pozoru jest tak, jak piszecie. Tylko pomyślmy... Ilu domowych ulubieńców np. po śmierci właściciela trafia do schronisk... Wszyscy wiemy, jak się tam odnajdują. Nie jedzą, chorują, wreszcie umierają. Ilu udaje się pomóc? Nie oszukujmy się - to jest ułamek procenta. Reszta dogorywa powoli przerażona i nie rozumiejąca tego, co je spotkało.
Szczerze mówiąc chwilami nie jestem wcale pewna, czy to dobrze, że prawo nie dopuszcza eutanazji na życzenie. :|

Czasem i ja się nad tym zastanawiam :?
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Pon lis 14, 2011 18:10 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Ej, no przestańcie :|
Ktoś umarł i co? Od razu psu czy kotu bzyk - morbital? :roll:

Erin

Post » Pon lis 14, 2011 18:16 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Od razu to nie mowy nie ma! Ale czasem jak się patrzy gdzie te wszystkie bidy potem trafiają..
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Pon lis 14, 2011 18:17 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Lilianna J-wie pisze:Od razu to nie mowy nie ma! Ale czasem jak się patrzy gdzie te wszystkie bidy potem trafiają..

A to insza inszość ... chociaż strasznie ciężko żyć z tą świadomością :(
No i są przecież tacy krewni pomysłowi, że do weta na zastrzyk albo do lasu.
A potem grabimy, co się da z majątku :roll:

Erin

Post » Pon lis 14, 2011 18:28 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Erin pisze:
Lilianna J-wie pisze:Od razu to nie mowy nie ma! Ale czasem jak się patrzy gdzie te wszystkie bidy potem trafiają..

A to insza inszość ... chociaż strasznie ciężko żyć z tą świadomością :(
No i są przecież tacy krewni pomysłowi, że do weta na zastrzyk albo do lasu.
A potem grabimy, co się da z majątku :roll:

Nie wiem, czy czasem nie lepiej niż do schronu. Nie we wszystkich jest wolontariat. I nie wszystkim kotom wolontariusze mogą pomóc :(
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon lis 14, 2011 18:37 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Nie, no sorry - ale tak zupełnie bez wysiłku, żeby znaleźć dom ... dla mnie to nieludzkie :roll:

Erin

Post » Pon lis 14, 2011 18:39 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Erin pisze:Nie, no sorry - ale tak zupełnie bez wysiłku, żeby znaleźć dom ... dla mnie to nieludzkie :roll:

Nie twierdzę że ludzkie. Sądzisz że tych różnych "spadkobierców" łatwo przekonać do szukania domu? Oddadzą do schronu i zadowoleni. A kot cierpi...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto lis 15, 2011 8:03 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Zofia&Sasza pisze:
Erin pisze:Nie, no sorry - ale tak zupełnie bez wysiłku, żeby znaleźć dom ... dla mnie to nieludzkie :roll:

Nie twierdzę że ludzkie. Sądzisz że tych różnych "spadkobierców" łatwo przekonać do szukania domu? Oddadzą do schronu i zadowoleni. A kot cierpi...

Nie, nie sądzę.
Ale pomysł, żeby natychmiast kota uśpić, bez żadnej próby znalezienia mu choćby tymczasu ... no, nie mogę tego przełknąć.

Erin

Post » Wto lis 15, 2011 9:09 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

No to pozwijcie mnie, bo wczoraj wracając z pracy przejechałam kotka...Nieważne, że chcąc go odruchowo ominąć zderzyłabym się czołowo z samochodem. No i nieważne, że pewnie zginęłabym ja i córka, która ze mną jechała. Ważne, że kotek by przeżył.. Pozwijcie mojego kolegę, który uśpił zdrowego kotka...Chłopak wydał mnóstwo kasy na remont domu i ta świeżość nie spodobała się kotkowi, który zaczął sikać mu po ścianach. Nadmienię, że była to kotka, wysterylizowana. Ona była według was normalna, a mój kolega nie??? Po dwóch tygodniach od skończenia remontu do mieszkania nie dało się wejść, bo śmierdziało kocim moczem, aż w oczy szczypało. I co miał zrobić według was? Porozmawiać z nim, że to nieładnie sikać na ściany, że od tego jest kuweta?

Tristania83

Od: Pon lis 14, 2011 11:40

Post » Wto lis 15, 2011 9:12 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Tristania83 pisze:No to pozwijcie mnie, bo wczoraj wracając z pracy przejechałam kotka...Nieważne, że chcąc go odruchowo ominąć zderzyłabym się czołowo z samochodem. No i nieważne, że pewnie zginęłabym ja i córka, która ze mną jechała. Ważne, że kotek by przeżył.. Pozwijcie mojego kolegę, który uśpił zdrowego kotka...Chłopak wydał mnóstwo kasy na remont domu i ta świeżość nie spodobała się kotkowi, który zaczął sikać mu po ścianach. Nadmienię, że była to kotka, wysterylizowana. Ona była według was normalna, a mój kolega nie??? Po dwóch tygodniach od skończenia remontu do mieszkania nie dało się wejść, bo śmierdziało kocim moczem, aż w oczy szczypało. I co miał zrobić według was? Porozmawiać z nim, że to nieładnie sikać na ściany, że od tego jest kuweta?

Ulżyłaś sobie? Gratuluję :roll:
Wywodów komentować nie będę, bo musiałabym być niegrzeczna :evil:
Uśpić kota, bo sika - Chryste Panie :strach:

Erin

Post » Wto lis 15, 2011 9:17 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Tristania83 pisze:No to pozwijcie mnie, bo wczoraj wracając z pracy przejechałam kotka...Nieważne, że chcąc go odruchowo ominąć zderzyłabym się czołowo z samochodem. No i nieważne, że pewnie zginęłabym ja i córka, która ze mną jechała. Ważne, że kotek by przeżył.. Pozwijcie mojego kolegę, który uśpił zdrowego kotka...Chłopak wydał mnóstwo kasy na remont domu i ta świeżość nie spodobała się kotkowi, który zaczął sikać mu po ścianach. Nadmienię, że była to kotka, wysterylizowana. Ona była według was normalna, a mój kolega nie??? Po dwóch tygodniach od skończenia remontu do mieszkania nie dało się wejść, bo śmierdziało kocim moczem, aż w oczy szczypało. I co miał zrobić według was? Porozmawiać z nim, że to nieładnie sikać na ściany, że od tego jest kuweta?

Nie gniewaj się, ale chyba trafiłaś na nieodpowiednie forum. Tutaj ludzie ratują koty, od schroniska, od biedy, chorób, od mrozu i głodu. Nie żałują na to czasu, serca i pieniędzy. Takie posty jak Twoje zwyczajnie musza powodować przykre odpowiedzi.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

[poprzednia][następna]