Enter [*] 9.06.2023 i Spacja [*] 25.05.2020

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 10, 2007 23:58

Biegunka na szczescie sie nie powtorzyla, moze cos zjadl, albo polizal.

Dzis za to Enter zostal zaszczepiony i jest taki biedny, ledwo lazi, kuleje, jak tylko dotkne miejsca gdzie byl ukluty to placze :( Strasznie sie o niego martwie . ;(
Nie chcial zjesc kolacji (na szczescie rano wciagnal spora miche) nie mruczy tylko tak ciezko oddycha. Moje biedactwo :(

Taka dzis nedzna pogoda byla, boje sie zeby sie nie przeziebil.

Co do oka, to wetka powiedzial, ze ona nic specjalnego z tym nie widzi, ze nie ma sensu faszerowac antybiotykami. Polecila tylko za jakis czas zastosowac kuracje Scanomune i chyba bedzie to najlepsze wyjscie.
No nic, bedziemy obserwowac i w razie czego interweniowac.
Obrazek

sasilla

Od: Nie gru 10, 2006 23:06

Post » Nie lut 11, 2007 11:06

A dzisiaj jak się czuje? Lepiej?
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Nie lut 11, 2007 14:36

Troche lepiej, popil odrobinke kociego mleczka, poskubal troche jedzonka, normalnie sie zalatwil. Ale nadal to nie ten kot. Widac, ze lapka bardzo go boli, trudniej sie porusza, ale juz sie interesuje swiatem, wlasnie siedzi na parapecie i ptaszki obserwuje. A wczoraj wieczorem taka szmatka byla.
Dzis juz wyosemkowal, pomruczal troszke.
Daje mu swiety spokoj niech sie wyspi i nabierze sil.
Obrazek

sasilla

Post » Śro lut 21, 2007 0:55

Georg-inia pisze:a strasznie się cieszę, że ma taki super domek :D

mówie ci Inga ma wspanialy dom :)
ta Duza to fajna babeczka jest

Enterku trafiłes najlepiej jak mogłeś :)

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Śro lut 21, 2007 3:17

Ceść Entelek! To ja Nazca-Spacja - tak telas mówi na mnie Duza. Ciekawe dlacego? Hmmmm. Jak sie cujes? Nie boli Cie jus łapa?

:wink:

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Śro lut 21, 2007 17:05

Juz mnie nic nie boli, jestem twardy chlop. Jak mnie Duzi zabrali do takiej Obcej co mnie ukula, to potem troche bolalo. Ale tak naprawde to ja troche udawalem ;). Nawet sie oplacalo, bo dobrej wolowinki mi dali :)
Teraz to juz w ogole o tym nie pamietam, skacze gdzie sie da, sciagam wszystko z szafek, moi Duzi to tacy balaganiarze, ze ciagle musze po nich poprawiac. Jakos sie nie moga nauczyc, ze miejsce dlugopisow, pedzelkow, wszelkich pudeleczek jest na podlodze. Wtedy wszystko jest pod lapa. 8)

Moja Duza ciagle mi gada o jakiejs malej koteczce, ze bede mial sie z kim bawic i ze mam byc grzeczny jak przyjedzie. Spacja na nia mowi, to tak komputerowo, wiem bo lubie spac na klawiaturze to widzialem. Ja tez mam takie komputerowe imie, jestem Enter - czyli ten najwazniejszy klawisz :)
O tak lubie spac.

Obrazek

Ale ja sam nie wiem czy chce zeby jakas baba do mnie przyjechala. Nawet taka mala. No bo w koncu to jest moj dom i moi Duzi. A przyjedzie takie i bedzie sie panoszyc. O niedoczekanie. :twisted:

No, moze niech jednak przyjezdza, ale niech sie zachowuje. Niech nie wchodzi na biurko do mojej Duzej, bo ja tam najbardziej lubie spac, niech nie rusza mojego szczura i w ogole niech wie kto tu bedzie rzadzil. 8)
A przede wszystkim niech nie wlazi Duzej spac na brzuch, bo zatluke.
Ale nich przyjedzie, to bede sie mial kim pobawic. Bo Duzi to albo gdzies wychodza, albo sa zajeci. I bawia sie ze mna, ale za malo. Ja bym chcial caly dzien :) Probuje Duza zaczepiac gryzac ja w kostki, ale nie reaguje :/

I jak dostaje glupa to wygladam tak:

Obrazek

dryncia, dziekuje za rekomendacje :P
Obrazek

sasilla

Post » Czw lut 22, 2007 9:11

Czyli zaniedługo należy się spodziewać zdjęć parki kotków? :> :lol:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Post » Czw lut 22, 2007 9:14

Juz sie nie moge doczekac wiesci ja Enterek przyjmie nowa kolezanke :)

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Sob lut 24, 2007 19:40

Czekamy na Spacje, kibicujemy jej wyzdrowieniu, a tu tymczasem udalo sie cyknac wrescie jakies foteczki "na reku". Dopiero widac jaki juz Enterk jest miziaczkowy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Problemem jest natomiast to, ze kawaler dorasta. Mocz zaczyna miec typowo kocurzy zapach :/ Martwi mnie to, bo sadze, ze on jeszcze za mlody na kastracje. Sama nie wiem co robic, probowac juz cos ustalac z wetem , czekac, ciachac? Strasznie szybki chlopak z niego, zeby wymienia juz jak sie patrzy, teraz to wczesne dorastanie... No chyba, ze wet zle wiek okreslil i Enter jest starszy...
Obrazek

sasilla

Post » Sob lut 24, 2007 20:21

U mnie z kastracją była b. szybka decyzja: w poniedzialek troche było czuć, a we wtorek się do łazienki wejść nie dało 8O w środe kastracja ;)
Ja bym Ci radziła pojechać do weta niech go 'obmaca' ;) a jak powie, że za wcześnie to poczekaj na mocniejszy 'zapaszek'

Aniołek_

Post » Nie lut 25, 2007 1:20

Oj, dopiero zauważyłam jakiego pięknego posta wystosował Enter :D Enter, zobaczysz, ze Spacją będzie lepiej. Ona też już się nie może doczekać, a tu trzeba uzbroić się w cierpliwość. Wiesz co - jesteś przepiękny i oryginalnie umaszczony. Nazca-Spacja również. Pozazdrościć Dużym dwóch takich pięknych kotów w domu :)

sasilla pisze:I jak dostaje glupa to wygladam tak:
Obrazek

:ryk: :1luvu:

reddie

Post » Nie lut 25, 2007 12:27

Reddie Nazca z Twojego podpisu to Spacja będzie, tak? bo ja już nie wiem :oops:

Aniołek_

Post » Nie lut 25, 2007 12:29

Aniołek_ pisze:Reddie Nazca z Twojego podpisu to Spacja będzie, tak? bo ja już nie wiem :oops:

juz wiesz :D Nazca to będzie Spacja, bo przeca do Entera jedzie :lol:
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Nie lut 25, 2007 14:06

Tak, tak! :D Igulec dobrze prawi - Nazca to Spacja. Zapraszam do jej wątku na Kociarni, gdzie rozwija się wymiana zdań między Enterem a Spacją.

reddie

Post » Nie lut 25, 2007 15:21

reddie pisze:Tak, tak! :D Igulec dobrze prawi - Nazca to Spacja. Zapraszam do jej wątku na Kociarni, gdzie rozwija się wymiana zdań między Enterem a Spacją.

Ja bym już wolała oglądać przytulone komputerowe koty ;) :lol: ale na kociarnie zaglądne tak czy siak ;)

Aniołek_

[poprzednia][następna]