sterylki i posterylkowe dylematy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy watek sterylkowy pomogl Ci przejsc przez sterylke kotki

bardzo wiele tu cennych rad
15
33%
wlasciwie nie bardzo piszecie o bzdurach
1
2%
Czytalem(am) go juz przed sterylka aby sie przygotowac
19
41%
Wlaczylem(am) sie juz po sterylce aby podzielic sie doswiadczeniem
11
24%

Liczba głosów : 46

Post » Pon sty 16, 2006 18:11

Cieszę się, że jest coraz lepiej :).
Uszy do góry - nie możesz się tak obwiniać!
Zobaczysz - wszystko będzie dobrze :ok: :ok: :ok: !

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Pon sty 16, 2006 18:16

ja wpakowałam maszkę do transporterka najpierw na jedną noc, potem wieczorem następnego dnia też się na ten krok zdecydowałam bo kotka się ożywiła i chciałą na okno skakać, a to wysoko jest. Więc o północy, jak już nie miałam siły za nią łazić, stwierdziłam że jeszcze te 5-6 h w transporterze wytrzyma (a cały dzień chodziła jakby była pijana!). Rano, ok 6 obudziło nas drapanie. Maszka próbująca koniecznie wciągnąć rećznie haftowany :evil: obrus do kontenerka (stał na stole niedaleko kaloryfera)! Znaczy- kota ma sie ok! cudowny widok!

Sama będziesz widzieć, jak się kotka zachowuje, czy chce skakać czy ma jakiś instynkt samozachowawczy i woli usiąść na doopalku czy zwiedzać parapety i górne półki na ścianie.

Basiao

Od: Śro lip 13, 2005 5:00

Post » Pon sty 16, 2006 19:53

Cieszę się, że jest coraz lepiej :D :D
Dbajcie o siebie nawzajem i śpijcie spokojnie, a jutro czekam na jeszcze lepsze wieści.
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Wto sty 17, 2006 8:20 szukam egzorcysty -kociego ;-)

Jak w tytule Egzorcysta od kocich opentan pilnie potrzebny-Szczecin ul na pw. :wink: Chetnie o urodzie Keanu (Constantine)
Po panikach dnia pierwszego nastopila zdecydowana"poprawa".Niunia jest diablem wcielonym, rajstopki zdziera w minut 5 (ja zakladam 20 minut) bandaze w minut 7 (zawijam w czasie podobnym do kubraczka z rajstop)
Lazi i o instykcie samozachowawczym to mozna zapomniec takie slowo w slowniku kici nie istnieje :!: (w moim tez-mam trzy koty :lol: )
Do 2,30 w nocy lazilam za tym koszmarem,jak Dulski na kopiec.Pozniej zmienila mnie Sarah(moja cora )ktory po paru minutach zapadla w sen.Kontenerek odpada bo Niunia drze ryja i zawziecie zdejmuje wszystkie stroje z kolekcji" Kubraczek posterylkowy 2006" na wolnosci da sie ja zlapac i utrudnic ta czynnosc.
Koopale byly 2 ryzy 8O sikali my chyba z 8 razy.Czy wszystko okey przynajmniej z tej strony?
Sreberko z ranki jakos zlizala :conf: co robic wlec ja na dosmarowanie.Ja ja zawijam w te bandaze i kubraczki a ona sie rozwija .
Na szczescie szwy ja nie interesuja(narazie ) tylko te srebro wokolo.Ale zanim padna zarzuty ,ze ja nie pilnuje oswiadczam,ze pilnuje ale ona ma moce tajemne i zawsze wyczai jakis momet.
Apetito ma piekny .
Obrazek

123

Od: Sob paź 29, 2005 14:53

Post » Wto sty 17, 2006 8:23

A może taki zapinany na rzepy na grzbiecie i pozaszywać na niej.. :twisted: Ja tak zrobiłam Pyśce, bo zmyślna bestia odpinała zębami rzepy.. 8O Po zaszyciu rzepów porządnie igłą i nitką, odczepiła się od ubranka i jakoś dotrwała do zdjęcia szwów..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto sty 17, 2006 8:25

:lol: :lol: :lol:
Dzielna z niej panienka!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Wto sty 17, 2006 10:41

Sreberko jest u nas zlizywane w tempie natychmiastowym i nie jeździmy na nowe smarowanie (dotyczy kocurków i Novej po zabiegach).

Niestety masz strasznie żywiołową osóbke w domu. :roll:

Może zakładaj jej `coś` jak tylko nie będziesz mogła jej obserwować, a tak to niech lata `goła`, jak jej szwy nie interesują to nawet lepiej.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto sty 17, 2006 10:45

A oto i sama opetana 20 godzin po sterylce :lol: Obrazek[img]
uwielbia spac w swiezo wypranej tiulowej zaslonie.Czeka na to co ja wymysle aby ja zawinac w jakiz to nowy kubraczek. :wink: [/img]
Obrazek

123

Post » Wto sty 17, 2006 10:48

Ja jak siedzialam z Kawa, w nic jej nie zawilajam, latala bez kubraczka i ja bardzo pilnowalam. Na szczescie nie interesowala sie szwem - gorzej teraz, zaczyna sie wszystko zrastac i teraz ja chyba swedzi...

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Wto sty 17, 2006 11:00

piegusek pisze:Ja jak siedzialam z Kawa, w nic jej nie zawilajam, latala bez kubraczka i ja bardzo pilnowalam. Na szczescie nie interesowala sie szwem - gorzej teraz, zaczyna sie wszystko zrastac i teraz ja chyba swedzi...

Ja chyba jednak tez zrezygnuje z zawijania bo ona wtedy jeszcze bardziej interesuje sie blizna.Dzis moze sie polozyc na tym boczku wczoraj nawt jak polozyla sie na tej stronie to warczala i syczala.
To bedzie swedziec pozniej :!: :?:
Obrazek

123

Post » Wto sty 17, 2006 11:05

Będzie :twisted:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto sty 17, 2006 11:15

Najbardziej swędzi w czwartej dobie, bo wtedy jest to wszystko najbardziej opuchnięte. Ja z Sonią nie miałam problemów, ale Otis (miał zabieg na brzuchu i tak jak dziewczyna latał w kubraku), zeżarł dwie rajstopy, rozszarpał jeden kubrak, zlizał 2 kolejne(miał trzy cięcia!). Szyłam mu kolejne ze swojej starej bawełnianej koszuli nocnej, ładnie się uciąga no i taniej niż kupowane. Wzór miałam kupiony, tylko zlizany do osnowy na obu bokach. Poza tym mój panisko na znak protestu przeniósł się z siusianiem do kuchni pod palmę (więc było przemeblowanie i stanęła tam kuweta). Jeśli tak ją to frustruje, to załóż jej wtedy, kiedy zacznie się wylizywać konkretnie. Powietrze dobrze działa na rany.

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Wto sty 17, 2006 11:38

Niunia mnie zadziwia od momentu gdy zjawiła się w Twoim domu :D
ale, że az taki z niej szalony diabełek w kociej skórze to jeszcze nie wiedziałam. Chyba teraz kciuki się bardziej Tobie przydadzą :lol: :lol:
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Wto sty 17, 2006 12:54

dzioby125 pisze:Niunia mnie zadziwia od momentu gdy zjawiła się w Twoim domu :D

mnie tez :lol:
Obrazek

123

Post » Wto sty 17, 2006 13:38

No to prawie w tym samym czasie robimy to samo.
U nas tez to sie odbylo wczoraj, znaczy w poniedzialek, tylko ze razy 2 plus jedna kastracja.
Kazde bylo ciete inaczej. Najbardziej cierpi Malenka, bo ona miala jeszcze usuwane guzki i zeby. Byla cieta w bialej linii, Duska z bocznego ciecia i wlasciwie jest juz dobra. Nie mowie o Szeryfie, bo on juz wczoraj poznym wieczorem sie troche bawil. Nie mial zadnego opatrunku. natomiast dziewczyny maja plasterki. I mam nie zakladac nic, chyba ze bardzo beda lizac. NArazie ogladaja. Klopot mam tylko, ze probuja obie wejsc wysoko. No i czasem nie jestem dopilnowac czy wszystko jest ok bo akurat jestem u nastepnej ofiary. Dlatego zdarzylo sie, ze Malenka zeskoczyla. Nic sie poki co nie dzieje.
Na kontrolne mamy isc w czwartek a po 10 dniach wyciaganie szwow.
Malenka jeszcze dzis po jedzeniu wymiotowala. ALe potem znow zjadla i narazie bez efektow. i tak juz pewnie zostanie:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]