!!!Koty z Borów Tuch.- WIELKA PROŚBA STR 40!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 24, 2005 9:26

Sydney pisze:Czy myślicie żeby część pieniędzy przeznaczyć na chociaż dwie sterylki? Bo uzbierała się całkiem fajna kwota i może od razu przy okazji udałoby się dwie kotki ciachnąć :D

Co Wy na to?

jestem ZA...(a nawet przeciew) hehehehe...

Yoasia

Od: Czw lut 05, 2004 0:30

Post » Czw mar 24, 2005 9:28

Po podliczeniu wszystkich zebraych pieniędzy i po zrobieniu zakupów wszystkie osoby zaangażowane dostaną ta pw dokładne rozliczenie.
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw mar 24, 2005 9:33

Sydney pisze:Czy myślicie żeby część pieniędzy przeznaczyć na chociaż dwie sterylki? Bo uzbierała się całkiem fajna kwota i może od razu przy okazji udałoby się dwie kotki ciachnąć :D

Co Wy na to?

Pewnie, że byłoby dobrze, ale nie wiem, czy nie lepiej byłoby decydować o tym po rozmowie z panią, rozeznaniu w terenie jak to wszystko wygląda itp. Może po prostu zachowaj część pieniążków z myślą o tym celu, a na miejscu już sama zdecydujesz o ich dalszym przeznaczeniu (?)

Pozdrawiam i przyznam, że z niecierpliwością będę czekać na relację (najlepiej z fotkami) jak żyją 'leśne koty". :)

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Czw mar 24, 2005 9:33

Sydney pisze:Po podliczeniu wszystkich zebraych pieniędzy i po zrobieniu zakupów wszystkie osoby zaangażowane dostaną ta pw dokładne rozliczenie.

ja wiem, ze może ktoś chce rozliczenie ale sobie Sydney pomyślałam, że mnie bardziej ucieszy opis reakcji kotów jak przyjedziecie z żarełkiem...i Wasze odczucia. Czekam z niecierpliwością...powodzenia :lol:

Yoasia

Od: Czw lut 05, 2004 0:30

Post » Czw mar 24, 2005 9:36

Yoasia pisze:
Sydney pisze:Po podliczeniu wszystkich zebraych pieniędzy i po zrobieniu zakupów wszystkie osoby zaangażowane dostaną ta pw dokładne rozliczenie.

ja wiem, ze może ktoś chce rozliczenie ale sobie Sydney pomyślałam, że mnie bardziej ucieszy opis reakcji kotów jak przyjedziecie z żarełkiem...i Wasze odczucia. Czekam z niecierpliwością...powodzenia :lol:

Dokładnie tak. :D Zapomniałam wczesniej dopisać, że mi specjalne rozliczenie nie jest potrzebne - wystarczy, że w relacji rzucisz np.: 'zawieżlismy jedzonko, kicie wsuwały aż uszy się trzęsły'. :lol: :wink:

Wawe

Post » Czw mar 24, 2005 9:38

Wawe pisze:
Yoasia pisze:

Dokładnie tak. :D Zapomniałam wczesniej dopisać, że mi specjalne rozliczenie nie jest potrzebne - wystarczy, że w relacji rzucisz np.: 'zawieżlismy jedzonko, kicie wsuwały aż uszy się trzęsły'. :lol: :wink:

Relacje opisowe i fotograficzne na pewno będą :lol:

Sydney

Post » Czw mar 24, 2005 10:37

Wawe pisze:
Yoasia pisze:

Przylaczam sie, rozliczenie nie jest konieczne, ale fotki TAAAK :) moze za jakis czas znowu zrobimy jakas zbiorke i po uzgodnieniu z opiekunka bedzie mozna wyslac jakies koteczki pod skalpel :o

aans

Od: Czw lut 03, 2005 11:56

Post » Czw mar 24, 2005 12:37

Zgadzam się z wypowiedziami moich poprzedniczek. Wiem Sydney, że powierzone pieniądze wykorzystacie dobrze dla ''leśnych kotów" i jak wszyscy czekam na Wasze naoczne relacje. :D
Jestem też za sterylizacją, ale chyba lepiej na pierwszy rzut zabrać się za kocury. 8)
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Czw mar 24, 2005 12:44

Dziękuję za zaufanie :oops: ale i tak Wam prześle co i jak Co do sterylek to zrobimy tak, że część pieniędzy zabierzemy tam i zastanowimy się co dalej z tym zrobić, mam nadzieję, ze Dominika nam w tym pomoże :D i że w końcu odwiedzi nas na forum :D

Sydney

Post » Czw mar 24, 2005 12:50

Sydney pisze:Dziękuję za zaufanie :oops: ale i tak Wam prześle co i jak Co do sterylek to zrobimy tak, że część pieniędzy zabierzemy tam i zastanowimy się co dalej z tym zrobić, mam nadzieję, ze Dominika nam w tym pomoże :D i że w końcu odwiedzi nas na forum :D

:ok:

Wawe

Post » Czw mar 24, 2005 13:02

Trzymamy kci uki za powodzenie pierwszej akcji :D :ok:

Fraszka

Post » Sob mar 26, 2005 15:12

Już po wyprawie :D
Wróciłyśmy i relacja tak na szybko, bo padam na nos, od 7.00 w drodze.
Uzbierane pieniądze poszły na żarełko i sterylki. Pani Krysia, opiekunka tych kotów (około 30 sztuk) jest bardzo miłą osobą, rozsądną i otwartą na propozycje i sugestie. Niesamowicie się ucieszyła z prezentów, prawie się popłakała ze wzruszenia.
Koty są rzeczywiście leśne. Niektóre dzikie, niektóre bardziej łaskawe. Nie są zabiedzone, niestety, część z nich ma problemy z katarem, nosy zapchane i oczy zaropiałe. Pani Krysia leczy, jak może, ale wiadomo, pieniądze. Kilka kotek jest w ciąży, one pójdą jak najszybciej na sterylkę, starczyło pieniędzy na cztery sztuki. Poza tym trzeba koty zaszczepić na wściekliznę, wyleczyć z kk i zaszczepić. To wszystko nie od razu, ale stopniowo. Będzie to pilotowała Dominika, która tam z nami była i służyła radą.
Słuchajcie, ta kobieta jest niesamowita! Codziennie zaiwania z plecakiem żarełka 30 kilometrów małym fiatem, czasem autobusem a czasem piechotą, mróz, śnieg, deszcz - nieważne, ważne, żeby nakarmić koty! Nie jest odjechana, bardzo rozsądnie na to wszystko patrzy, zgadza się na sterylki, szuka kotom domów, jeśli trzeba, bierze na przechowanie do siebie. Potrzebuje pomocy, wsparcia i rady. Dzięki Wam, koty przez jakiś czas mają co jeść. Będą sterylki, na razie tylko cztery. Sydney zrobiła zdjęcia, będą po świętach chyba, bo Sydney nie ma w domu internetu. Będziemy szukać dla niektórych kotów domu. Tam jest kilka cudnych trikolorów, trochę rudasów, czarno białe.
Najpilniejsze potrzeby to pieniądze właśnie na sterylki, leki i szczepionki. I w związku z tym dalej będziemy Was prosić o pomoc, żeby nie powtórzyła się sytuacja z Węgrowa.
PANI KRYSIA BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJE ZA POMOC I PRZESYŁA NAJLEPSZE ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE!!!!!!
Ja też Wam dziękuję i życzę tak cudnego samopoczucia w święta, jakie ma pani Krysia i tyle radości, ile jej sprawiliście Waszą pomocą :D Jesteście :aniolek:
Teraz idę coś zjeść. Wesołych Świąt
Kasia
Ostatnio edytowano Nie mar 27, 2005 5:52 przez kota7, łącznie edytowano 2 razy
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Sob mar 26, 2005 19:40

Dla Ciebie Kota7 i Sydney szczególne podziękowania za podjęcie się pomocy leśnym kociakom i mam nadzieję, że będziecie ją kontynuować. :ok:
Wesołych Świąt w poczuciu dobrze spełnionego uczynku. Obrazek

Fraszka

Post » Sob mar 26, 2005 20:52

Dzięki, Fraszko. Masz rację z tym poczuciem:D , czuję się świetnie i będę miała naprawdę radosne święta. I będziemy to kontynuować, mam nadzieję, że z Waszą pomocą. Obiecałyśmy to tej Pani i jej kotom. A podziękowania należą się też Dominice, która nas tam doprowadziła i też obiecała pomoc.
Pozdrawiam
Kasia
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Sob mar 26, 2005 23:56

Strasznie sie ciesze ze wszytsko sie udalo! :D
I ze dzieki forumowiczom uzbieralo sie tyle pieniazkow ze kotki beda najedzone i jeszcze na sterylki zostanie! :D
Z niecierpliwoscia czekam na fotki :)
Ciesze sie, ze Dominika mimo braku czasu, ktory poswieca na chojnickie schronisko bedzie pilotowala cala akcje i pomoc! :D
Dobra robota :ok:
A opiekunka kotow to p. Krystyna z tego co sie orientuje 8)
Sara i Rocky
Obrazek Obrazek

Kama

Od: Pon cze 10, 2002 17:00

[poprzednia][następna]