Buraski z Namysłowa s. 11 kolejne potrzebują nowych domów :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 25, 2013 19:15 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Moje "robaczki" dziś były u weterynarza. Felek już dużo lepiej, choć jeszcze ma trochę opuchnięte spojówki. Ala mi ostatnio trochę kichała, ale wszystko z nią w porządku. Ma tylko nieco opuchnięte sutki - no ale gdyby nie aborcja, to pewnie już by karmiła... nie ma się więc co dziwić. Felek do wtorku będzie dostawał antybiotyk. Biegunka też powoli ustępuje, kupy coraz ładniejsze. Jutro kotki jadą na ponad tydzień do Namysłowa do Marceli. Tym razem już nie na dwór, a do mieszkania, na majówkę ;)

Marcysia, będziesz nam pisać co u futrzaków?

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pt kwi 26, 2013 13:37 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Moje robaczki już spakowane i wieczorem wyjeżdżają na majówkę do Namysłowa.

Felek robi powolutku postępy w oswajaniu, można go już głaskać, ale tylko kiedy leży, próba wzięcia na ręce z innej pozycji kończy się ucieczką i pogonią ;) Jeszcze w ogóle nie mruczy, sam nie podchodzi ale chyba i tak jest nieźle jak na to, że poza klatką kennelową jest dopiero 1,5 tygodnia.

michalinadzordz

Post » Sob kwi 27, 2013 8:41 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Felek przez calą podróż spokojnie sobie siedzial,za to Ala bardzo mialczala, ale się uspokoila.Przez większość podróży glaskalam ją po nosku :)
Już wczoraj się zadomowily,przyszly w to samo miejsce co Filuś ;)
A w nocy Ala spala w nogach Martyny,za to Feliks chyba na kanapie ale pewna nie jestem.
Dzisiaj rano dalam im suchą i mokrą karmę,ale najpierw dla Feliksa kabanosy z tabletką.Naszczęście zjadl wszystko :ok:
Zjadly też przekąski. Caly czas pieszczę Ale ,kochana :)))))

PS:później zgram i wyślę zdjęcia ,jak tu mi się nie uda to przez fb. Ten żwirek jest naprawdę fajny.Dzisiaj z rana zmienialam im kuwetę ,zrobilam to sprawnie i szybko.Więc na razie same plusy :1luvu:
Ostatnio edytowano Sob kwi 27, 2013 9:23 przez Marcyśka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Sob kwi 27, 2013 9:02 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

cieszę się, że wszystko w porządku, dbaj o nie :)

michalinadzordz

Post » Sob kwi 27, 2013 9:20 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Upodobaly sobie mój pokój :)
Felka trzeba przyzwyczaić ,bo siedzi za moim biurkiem.
Ali uwielbia moją sofę <3 Siedzi na niej a ja do niej przychodzę i ją tulę :mrgreen:

Marcyśka

Post » Sob kwi 27, 2013 22:47 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Marcyśka pisze:Upodobaly sobie mój pokój :)
Felka trzeba przyzwyczaić ,bo siedzi za moim biurkiem.
Ali uwielbia moją sofę <3 Siedzi na niej a ja do niej przychodzę i ją tulę :mrgreen:

Postaraj się poświęcać mu więcej uwagi niż Alutce, bo on bardziej go potrzebuje.

michalinadzordz

Post » Nie kwi 28, 2013 10:15 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Wszyscy chcemy żeby Feliks się przyzwyczail,ale ciągle ucieka i chowa się w ciemnych kątach.Glaszcze go wtedy,kiedy on leży z mamą :)
Ona go tak slodko wylizuje,ale jest caly czas czujny czy koś nie idzie.

Marcyśka

Post » Pon kwi 29, 2013 22:42 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Obrazek

robaczki na majówce :D
żeby pogoda dopisała i spacerki na szeleczkach były możliwe...

michalinadzordz

Post » Wto kwi 30, 2013 10:35 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Felek znowu zwymiotował,może to od tabletki (nie wiem) :(
Kotki przez cały dzień śpią sobie smacznie,i nawet nie myślą o zejściu z fotela :D
A w nocy tak śmiesznie się bawią ,że na twarzy uśmiech się pojawia.Jeden na drugiego się rzuca,przewracają się i bawią ulubioną zabawką.
Jutro pójdę z Alą na spacer wypróbować szeleczki w których prześlicznie wygląda :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marcyśka

Post » Wto kwi 30, 2013 11:29 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Marcyśka pisze:Felek znowu zwymiotował,może to od tabletki (nie wiem) :(
Kotki przez cały dzień śpią sobie smacznie,i nawet nie myślą o zejściu z fotela :D
A w nocy tak śmiesznie się bawią ,że na twarzy uśmiech się pojawia.Jeden na drugiego się rzuca,przewracają się i bawią ulubioną zabawką.
Jutro pójdę z Alą na spacer wypróbować szeleczki w których prześlicznie wygląda :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tylko załóż je ciasno, żeby się z nich nie wyślizgnęła

michalinadzordz

Post » Czw maja 02, 2013 8:57 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Nie bylam jeszcze na spacerze bo albo mnie teraz w domu nie bylo , albo brzydka pogoda (jak teraz) :evil:
Kotki teraz mają się dobrze,jedzą tylko suchą karmę i widać ,że to pomaga bo nie maja biegunki.
Gdy mnie w domu nie bylo to przewrócily doniczkę z kwiatkiem :|
A dzisiaj rano widzialam obok mojego kwiatka ziemię rozsypaną ,czyli w nocy się nie nudzą :mrgreen:

Marcyśka

Post » Czw maja 02, 2013 10:43 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Marcyśka pisze:Nie bylam jeszcze na spacerze bo albo mnie teraz w domu nie bylo , albo brzydka pogoda (jak teraz) :evil:
Kotki teraz mają się dobrze,jedzą tylko suchą karmę i widać ,że to pomaga bo nie maja biegunki.
A dzisiaj rano widzialam obok mojego kwiatka ziemię rozsypaną ,czyli w nocy się nie nudzą :mrgreen:

Mam poważnie zainteresowanego adopcją Pana i gdyby zamieszkały u niego, to miałyby masę ziemi na dworze :) trzymajcie kciuki

Marcysia a jak ten trzeci kotek? Widujesz go?

michalinadzordz

Post » Czw maja 02, 2013 16:00 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

michalinadzordz pisze:
Marcyśka pisze:Nie bylam jeszcze na spacerze bo albo mnie teraz w domu nie bylo , albo brzydka pogoda (jak teraz) :evil:

Mam poważnie zainteresowanego adopcją Pana i gdyby zamieszkały u niego, to miałyby masę ziemi na dworze :) trzymajcie kciuki

Marcysia a jak ten trzeci kotek? Widujesz go?

Oby adopcja się udala :D Trzymam mocno kciuki :ok: :ok: :ok:
A u tego kotka dawno nie bylam .Może dzisiaj się do niego wybiorę.

Marcyśka

Post » Nie maja 05, 2013 9:10 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Niestety ale już Państwo znaleźli innego kotka i nasza dwójka nadal szuka :(

michalinadzordz

Post » Nie maja 05, 2013 11:41 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

michalinadzordz pisze:Niestety ale już Państwo znaleźli innego kotka i nasza dwójka nadal szuka :(

O jej, jaka szkoda :cry: :cry: :cry:
A taką miałam nadzieję :(
Jednak spacer z Alą się nie udał bo w sumie pogoda nam przeszkodziła :evil:
A dzisiaj już kotki wracają do Wrocławia.

Marcyśka

[poprzednia][następna]