Proszę o zamknięcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 26, 2012 9:21 Re: 4 maluchy jutro trafią na bruk. zdrowe. Dt WWa cito1

Wielu nas przędzie ostatkami. Lokalowo,czasowo a przede wszystkim finansowo.
Rozumiem rozgoryczenie ale ...sama wiesz jak jest trudno.
Cieszę sie,że malce mają lokum .Nawet jak to lokum jest spoza forum.Też byłam kiedyś "spoza".
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro paź 03, 2012 13:53 Re: 4 maluchy jutro trafią na bruk. zdrowe. Dt WWa cito1

Kto da domek ślicznotom?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro paź 03, 2012 16:10 Re: 4 maluchy jutro trafią na bruk. zdrowe. Dt WWa cito1

Przepraszam, ja rozumiem dramatyzm sytuacji, ale przypominam, że usypianie kotów które nie są agresywne ani śmiertelnie chore jest w Polsce przestępstwem. Może nie piszmy tego rodzaju rzeczy na forum? Dla mnie to bulwersujące :?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro paź 03, 2012 20:55 Re: 4 maluchy jutro trafią na bruk. zdrowe. Dt WWa cito1

to nie czytaj!
domowe kociaki na ulicy nie przezyją, a ja nie mam zamiaru patrzeć jak umierają u mnie na parwo - za dużo tego się naoglądałam.
Na szczęście dt się znalazł - oczywiście spoza forum, bo tutaj albo zakoceni, albo kupujący koty tyko za grubą kasę albo za wygodni na dodatkowe kociaki - bo mąż się nie zgodzi, bo kot się zestresuje, bo .... każdy pretekst jest dobry.
Podobnie z wątkiem gdzie prosiłąm o pomoc ze sterylką kotek - zrobiłam na krechę - 850 zł. 150 odsłon, nikt dosłownie nikt nie podrzucił nawet. No pewnie, zrobione to w czym problem? otóz jest problem bo takich kotek jest conajmniej 20 i mnożą się w błyskawicznym tempie. Tutaj też pomógł ktoś spoza miau - na szczęście. Reszta kotek pewnie się będzie mnozyc w nieskonczoność, ale skoro na miau nikogo to nie obchodzi, to po cholerę ja się mam stersować.

Wątek do zamknięcia

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro paź 03, 2012 22:19 Re: Proszę o zamknięcie

Ta histeria jest zupełnie zbędna. Nie ty jedna pomagasz kotom i nie ty jedna masz z tego powodu problemy. To mogę zrozumieć. NIE ROZUMIEM JEDNAK SYTUACJI, W KTOREJ FORUMOWICZKA Z DŁUGIM STAŻEM USYPIA KOTKĘ, BO NIE MA CO Z NIĄ ZROBIĆ I GROZI UŚPIENIEM ZDROWYCH, WIDZĄCYCH KOCIĄT! Można było uśpić miot. Nie zrobiłaś tego. Teraz piszesz na forum, że chcesz złamać obowiązujące w tym kraju prawo. Zastanów się, cholera, co robisz...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro paź 03, 2012 22:33 Re: 4 maluchy jutro trafią na bruk. zdrowe. Dt WWa cito1

Never pisze:czy naprawdę na forum kocich miłosników nie ma nikogo kto ma wolną łazienkę chociaz? i nie miał przez ostatni rok pp i kk?
Już jedną kotkę uśpiłam bo nikt nie chciał jej zabrać - bura zwykła, zaraziła się pp.Jedyną opcją dla niej był schron, nie udało się w lecznicy bo jednoczesnie byly tam kociaki ze schronu u ktorych wykuło się pp. Na fb i na miau w tym czasie byly tłumy chętnych na pseudosfinkse - jeszcze nie narodzone a burej NIKT nie pomógl. Teraz naprawdę jest sytuacja podbramkowa, nie mam dla nich domu. Ale nikogo t nie interesuje chyba. Po co w takim razie walczyć i zbierać kasę na te chore skoro zdrowych nikt nie chce ratować?

Zacytuję, żeby nie znikło :( adminowi zwracam uwagę, że to dowód przestępstwa.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro paź 03, 2012 23:40 Re: 4 maluchy jutro trafią na bruk. zdrowe. Dt WWa cito1

Zofia.Sasza pisze:
Never pisze:czy naprawdę na forum kocich miłosników nie ma nikogo kto ma wolną łazienkę chociaz? i nie miał przez ostatni rok pp i kk?
Już jedną kotkę uśpiłam bo nikt nie chciał jej zabrać - bura zwykła, zaraziła się pp.Jedyną opcją dla niej był schron, nie udało się w lecznicy bo jednoczesnie byly tam kociaki ze schronu u ktorych wykuło się pp. Na fb i na miau w tym czasie byly tłumy chętnych na pseudosfinkse - jeszcze nie narodzone a burej NIKT nie pomógl. Teraz naprawdę jest sytuacja podbramkowa, nie mam dla nich domu. Ale nikogo t nie interesuje chyba. Po co w takim razie walczyć i zbierać kasę na te chore skoro zdrowych nikt nie chce ratować?

Zacytuję, żeby nie znikło :( adminowi zwracam uwagę, że to dowód przestępstwa.

:ryk:
Cytuj, cytuj! Ale moze najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem, dobrze? Szczegółowe informacje o tym jak to 'uśpiłam kotkę bo nie miałam co z nią zrobić" są na fb, na którym ostro brylujesz więc zapewne je znajdziesz.
Tak uśpiłam kotkę duszącą się, w stanie agonalnym, z objawami neurologicznymi i wijącą się z bólu. Na prośbę lekarzy. Podobnie jak i 2 inne kociaki. Zgłaszaj do admina, ogłoś na fb, może i napisz w gazecie...
Tylko jedna prośba - nie wchodż mi więcej w drogę i nie utrudniaj mi robienia tego co robię - tak jak do tej pory to robiłaś bijąc pianę na niektorych wątkach.

Zamykam na prośbę Autorki
alix76

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

[poprzednia]