Pilne - wodobrzusze u kotki - co to może być??? FIP?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 09, 2012 14:53 Re: Pilne - wodobrzusze u kotki - co to może być??? FIP?

a może jednak, przy takiej woli życia pomóc jej trochę i wdrożyć leki żeby podnieść hematokryt , poprawić krew?.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie sie 12, 2012 20:41 Re: Pilne - wodobrzusze u kotki - co to może być??? FIP?

kurcze małej się pogorszyło dzisiaj pod wieczór... ma straszliwe biegunki, leje się z niej co chwilę. Jest już słabiutka, chociaż zagląda do miski, ale widać po niej, że bardzo słaba jest... nie wiem, czy to już ten czas??? ;( boję się, że jak pojadę do weta to zalecenie będzie jedno......................

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie sie 12, 2012 20:56 Re: Pilne - wodobrzusze u kotki - co to może być??? FIP?

Jeśli wet powie, że to już koniec i nic się nie da zrobić to wyjście będzie jedno - pozwolić jej odejść bez bólu. Niestety czasem nasza miłość do nich musi się wyrażać w slowach "Dobrze, niech pan zrobi zastrzyk, doktorze". Współczuję Ci, bo wciąż pamiętam walkę mojej Delty [*] z tą chorobą, więc wiem, co przeżywasz.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sie 12, 2012 21:14 Re: Pilne - wodobrzusze u kotki - co to może być??? FIP?

myślami i całym serduchem jestem z Wami

może wystarczy lek na biegunkę i ustabilizuje ją głupia smecta ale przy tej chorobie nie wiadomo.

asia2

Post » Nie sie 12, 2012 22:06 Re: Pilne - wodobrzusze u kotki - co to może być??? FIP?

Malutka właśnie odeszła ....................

Milena_MK

Post » Nie sie 12, 2012 22:23 Re: Pilne - wodobrzusze u kotki - co to może być??? FIP?

[`] :(
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon sie 13, 2012 6:36 Re: Pilne - wodobrzusze u kotki - co to może być??? FIP?

Bardzo mi przykro :( .

Malutka [*]
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon sie 13, 2012 9:19 Re: Pilne - wodobrzusze u kotki - co to może być??? FIP?

ogromnie mi przykro [*]
przytulam

asia2

Post » Wto sie 14, 2012 21:24 Re: Pilne - wodobrzusze u kotki - co to może być??? FIP?

bardzo dziękuję za wsparcie... jakoś nie mogę się pozbierać... cały czas mam wrażenie, że moja koteczka zaraz wskoczy na stół... wczoraj złapałam się na tym, że zaczęłam głaskać oparcie od sofy, na którym zawsze zasypiała. Ciężkie to... Mój mąż mówi, że najlepszym lekarstwem byłaby nowa kicia, ale ja się bardzo boję. A co, jak ona też zachoruje? Jak się zarazi czymś, co pozostanie w naszym mieszkaniu?

Milena_MK

Post » Wto sie 14, 2012 21:44 Re: Pilne - wodobrzusze u kotki - co to może być??? FIP?

Szczerze współczuję i dziękuję, że dałaś Malutkiej dom, taki najlepszy z możliwych, bo nie każdego opiekuna na to stać emocjonalnie... do końca... na dobre i na złe...

Czytałam wątek od początku... czasami jesteśmy bezsilni...

maryniaj

Od: Śro wrz 15, 2010 23:13

Post » Śro sie 15, 2012 8:31 Re: Pilne - wodobrzusze u kotki - co to może być??? FIP?

Po FIPie wystarczy wyczyścić dom i odczekać z miesiąc - to nie jest na szczęście tak zaraźliwe jak pp. Jest taki wiersz, często cytowany tu, na forum w momentach takich jak ten :
Za tęczowym mostem

Zapłacz, kiedy odejdzie,
jeśli Cię serce zaboli,
że to jeszcze za wcześnie
choć może i z Bożej woli.

Zapłacz, bo dla płaczących
Niebo bywa łaskawsze,
lecz niech uwierzą wierzący,
że on nie odszedł na zawsze.

Zapłacz, kiedy odejdzie,
uroń łzę jedną i drugą,
i - przestań nim słońce wzejdzie,
bo on nie odszedł na długo.

Potem rozglądnij się w koło,
ale nie w górę; patrz nisko
i - może wystarczy zawołać,
on może być już tu blisko...

A jeśli ktoś mi zarzuci,
że świat widzę w krzywym lusterku,
to ja powtórzę: on wróci...
Choć może w innym futerku

/F.J. Klimek/

Alienor

Post » Sob sie 18, 2012 13:57 Re: Pilne - wodobrzusze u kotki - co to może być??? FIP?

.... dziękuję.... aż się popłakałam.... nie ma dnia, żebym nie myślała o swojej dziewczynce, jest mi bardzo ciężko, ale wiem, że przynajmniej moja puszysta kuleczka już się nie męczy... dwa dni temu, kiedy o niej myślałam wieczorkiem i przeglądałam zdjęcia, ze storczyka odpadły dwa kwiaty... może malutka chciała mi dać znać, że jest tam gdzieś i zawsze będzie ze mną?

Milena_MK

[poprzednia]