Nazir szaro-niebieski kocurro - [*]

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 09, 2012 19:57 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

No kurde Nazirku , tylko nie zdejmuj tego opatrunku :roll: . Bo Ci wsadzą łapinkę w gips a wtedy to już nie żarty :mrgreen: .
:ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon sty 09, 2012 19:59 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

Na razie nie zdjął, ale jak zdejmie mamy ponownie założyć :D
Nie ma przeproś, łapka jest bardzo ważna.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pon sty 09, 2012 22:19 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

Bez łapy jak bez ręki, Nazirku, nie wygłupiaj się :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Śro sty 11, 2012 13:00 Re: Nazir-szaro-niebieska kupka nieszczęścia-w pon ortopeda

naline pisze:Nazirro dzisiaj chyba jest obrażony na nas i cały świat. Nie dośc, że go zabraliśmy do weta, to kazaliśmy mu czekac w transporterze. Czekanie w transporterze polegało na ciągłym darciu ryjka, wierzganiu, wiciu się, leżeniu, staniu, drapaniu itp itd. Na koniec dzisiejszego poranka, o zgrozo!, założono koledze opatrunek na nogę.
Nazir się obraził po prostu jak nie wiem co... A zębami dał mi do zrozumienia to i owo.

Łapa Nazira jest z gatunku tych zaskakujących. Ortopeda po zrobieniu zdjęc w dwóch wymiarach stwierdził, że na zdjęciach jakby nie miał w nadgarstku jednej kości. Tutaj rodzi się pytanie czy to wada rozwojowa, czy też po jakimś złamaniu dwie kości sie nie zrosły tworząc jedną.
Pozytywną informacją jest to, że ropień nie przyczynił się do powstania martwiaka, którego by trzeba operowac - tak przynajmniej ze zdjęcia wynika.

Wyrok - Nazir ma nosic miękki opatrunek, aby ograniczyc ruchowosc nadgarstka, bolesnosc i trzeszczenie w stawie. Później mamy dac znac jak to dalej wygląda.

nooo.... to nie tak najgorzej..... :D :D :D oby opatrunek pomogl :ok: Nazirku :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob sty 14, 2012 18:01 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

Nazir to jeden wielki upierdliwiec :D
Żre na potęgę, wręcz połyka wszystko co tylko może.
Ciągle sobie opatrunki zdejmuje. Zaczął już zwiedzać powoli pokoje i zapoznawać się z ekipą zaniepokojonych szanownych panienek.

Waga na poziomie 2,7 kg.
Kicha, smarka, ale humor ma rewelacyjny. Nic sobie z kotek nie robi, dzielnie chodzi i zwiedza, wdrapuje się po spodniach na człowieku, chodzi po brzegu wanny, skacze i wchodzi gdzie może :)

Idę zaraz nakarmić panicza, bo jak nie to "mięsem" będzie we mnie rzucał po kociemu :)
ObrazekObrazek

naline

Post » Sob sty 14, 2012 18:49 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

naline pisze:Kicha, smarka, ale humor ma rewelacyjny. Nic sobie z kotek nie robi, dzielnie chodzi i zwiedza, wdrapuje się po spodniach na człowieku, chodzi po brzegu wanny, skacze i wchodzi gdzie może :)

i o to chodzi !
Zdrowiej ślicznoto :1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Sob sty 14, 2012 20:03 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

wdrapuje sie po spodniach??? to musi byc bolesne...

zdrowiej, Nazirku :1luvu: :ok:

tillibulek

Post » Nie sty 15, 2012 23:37 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

Haha :) Oj tak bywa bolesne.
Szczególnie lubi się wdrapywać jak mu szykuję miskę z jedzeniem. Wtedy jest w takim szale (jakby kotek nic nie dostawał), że chce się wdrapywać po nogach do miski na wyższym poziomie....
Tego go akurat oduczam, bo to niekulturalne ;) Ale oczywiście nie oduczam go wpychania się na kolana, jak koteczek ma ochotę na pieszczoty :)

Futro już jest w lepszym stanie, przyznam szczerze, że jest gęste i takie lekko przedłużone.
Szkoda, że ja nie mam takich włosów, tylko cienkie.
ObrazekObrazek

naline

Post » Pon sty 16, 2012 8:28 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

ja tez mam cienkie, jak urodzila sie moja siostrzenica, to kolezanka sie ze mnie smiala, ze dzidzia ma wiecej wloskow niz ciocia :roll: no co zrobic... ;)

Nazirek piekny i kochany :1luvu:

tillibulek

Post » Śro sty 18, 2012 23:05 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

może jakieś nowe fotki ?
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Czw sty 19, 2012 9:39 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

Przepraszam za zwłokę :oops:
Zdjęcia postaram się umieścic niebawem.
Wczoraj byliśmy z podmiotem u weta. Kociak zrobił bardzo dobre wrażenie.
Waży już 3 kg, ale już koniec tycia, tylko co najwyżej zamiana na tkankę mięśniową, ale nie wolno mu "przytluszczyc" się ze względu na łapy. 3,2 kg to powinna byc taka granica ostrzegawcza.

Po tygodniu ciągłej walki z kotem i zakładaniem mu opatrunku, postęp jest duży. Łapa mu się nie wyprostowała ;), ale nie kuleje tak mocno i nie sprawia mu to bólu jak chodzi.

Z nowości - ma odstawione antybiotyki, jeszcze kicha, ale teraz sam ma zawalczyc.
I na koniec mamy grzybka.
ObrazekObrazek

naline

Post » Czw sty 19, 2012 17:53 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

No nareszcie jakieś wieści . Długo kazaliście czekać :roll: .
W Waszym przypadku sprawdziło się : brak wiadomości - to dobre wiadomości :D .

Głaski dla Nazira :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw sty 19, 2012 23:18 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

Czyli wreszcie kota przypomina, a nie szkielecik. :ok:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pt sty 20, 2012 0:07 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

Ja tu apeluję o jakieś fotki normalnie, bo się za postacią Nazira stęskniłam a że daleko od Warszawy jestem to mi tylko zdjęcia pozostają :)

Nazir jest bardzo dzielny że dopiero teraz grzybka dostał :twisted:
Po takim czasie intensywnej antybiotykoterapii to tak naprawdę jest on czymś normalnym, aż dziw że nie wcześniej.
Ale chłopak w tej całej swojej chorobie jest bardzo silny - zwalczy go w try miga skoro już ma antybiotyki odstawione :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Nie sty 22, 2012 16:57 Re: Nazir szaro-niebieski kocurro z opatrunkiem na lapie

ale 3 kg to malusio jak na kocurka...

tillibulek

[poprzednia][następna]