Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
inka1984 pisze:Catnaperka pisze:Słuchajcie. Wiem, że co nagle to po diable i takie tam mądre polskie przysłowiaale mam taki postulat:
We wtorek przyjeżdża do mnie UWAGA. Będą chcieli m.in. abym pokazała im maile, które wysłałam jak dowiedziałam się o tych zwyrodnialcach. Ale uważam, że byłoby również genialnie pokazać im maile wysłane do ministra środowiska i celebrytów z tą petycją! Gdyby powiedziano o niej w telewizji zyskała by rozgłos i może nie odłożyliby jej na biurko? Postarałabym sie powiedzieć o naszych postulatach dotyczących i zwyrodnialców i ustawy. Może by to puścili. Dlatego błagam postarajmy się stworzyć tę petycję na już i ja ją wyślę jak tylko będzie, żeby pokazać dziennikarzom/dziennikarkom. Co wy na to?
Sorry, że dużymi ale chcę być zauważona
ja nie sadze zebym zdazyla z listem do ministra, chyba ze ktos napisze cos na juz? jutro rozmowie sie z prawnikiem,podesle mu przykladowe listy i wedlug nich on cos stworzy ale nie wiem czy zdazy do wtorku
Catnaperka pisze:inka1984 pisze:Catnaperka pisze:Słuchajcie. Wiem, że co nagle to po diable i takie tam mądre polskie przysłowiaale mam taki postulat:
We wtorek przyjeżdża do mnie UWAGA. Będą chcieli m.in. abym pokazała im maile, które wysłałam jak dowiedziałam się o tych zwyrodnialcach. Ale uważam, że byłoby również genialnie pokazać im maile wysłane do ministra środowiska i celebrytów z tą petycją! Gdyby powiedziano o niej w telewizji zyskała by rozgłos i może nie odłożyliby jej na biurko? Postarałabym sie powiedzieć o naszych postulatach dotyczących i zwyrodnialców i ustawy. Może by to puścili. Dlatego błagam postarajmy się stworzyć tę petycję na już i ja ją wyślę jak tylko będzie, żeby pokazać dziennikarzom/dziennikarkom. Co wy na to?
Sorry, że dużymi ale chcę być zauważona
ja nie sadze zebym zdazyla z listem do ministra, chyba ze ktos napisze cos na juz? jutro rozmowie sie z prawnikiem,podesle mu przykladowe listy i wedlug nich on cos stworzy ale nie wiem czy zdazy do wtorku
Czyli podeślesz mu tą petycję, którą rozpoczęła Gibutkowa, tak?
Hmm.. to nie wiem teraz... Zapytam się kiedy będzie emisja i może do tej pory list już będzie u ministra... Albo pokażę po prostu tę petycję (powiem o co wnioskujemy), nie wiem czy mówić, że jest ustalana z prawnikiem?
Co do celebrytów to powiem tylko, że próbujemy zainteresować tą sprawą znanych (może wtedy sami się zainteresują?) ale nie będę wymieniać kogo, chyba, że ktoś z nich wyrazi zgodę (a wątpię czy to nastąpi do wtorku niestety).
saggi pisze:Przepisuję tutaj mojego posta z wątku w którym toczy się wojna polsko-polskabo tam w ferworze walki mój post przeszedł bez echa:
Czy możemy zakończyć tą bezsensowną dyskusje jak powinno się ukarać dzieciaki i na co zasłużyli? To i tak nie jest w naszej gestii a debatując tu o tym zapominamy że najważniejszą rzeczą, na którą możemy mieć wpływ jest pomoc kociakom.
Może każdy z nas skombinuje jakąś paczuszkę od siebie i wyśle dla Mariki i reszty jej towarzyszy. W paczuszce może być kocyk w który się wtulą kociaki, jakieś smakołyki których w schronie jest na lekarstwo (na przykład kabanosiki, chrupeczki itp.), kocie mleczko, jakieś zabawki którymi mogłyby się kociaki bawić gdy pracownicy zajmują się innymi kotami i w nocy gdy zostają same.
Pomyślmy o kociakach! To one są najważniejsze, a karę dla sprawców zostawmy innym.
Jeżeli każdy z nas wyśle chociaż małą paczkę na adres schroniska z dopiskiem "Dla mariki i towarzyszy" z paroma rzeczami to kociakom będzie trochę lepiej i weselej przynajmniej do czasu aż wreszcie dostaną DT lub nawet DS . A kocyki i zabawki później przydadzą się innym sierotką które tam zostaną więc nie zmarnują się.
Pamiętajcie dla nas kociarzy to właśnie koty powinny być najważniejsze, a nie kłótnie i dyskusje sprawiają że o nich zapominamy.
Kto pośle paczuszkę, chociaż malutką?
Catnaperka pisze:MY czyli kto? Internauci?ludzie z miau.pl?, jakieś organizacje? Pojęcia nie mam.
Koki-99 pisze:Catnaperka pisze:MY czyli kto? Internauci?ludzie z miau.pl?, jakieś organizacje? Pojęcia nie mam.
Miłośnicy zwierząt wszelakich, a głównie kotów, bo to kocie forum, a tu ludzie o różnych poglądach, zawodach, wykształceniu, pozycji społ. Obrońcy zwierząt, karmiciele, którzy poświęciliby wszystko, by ratować, w przeciwieństwie do tych co zaprzepaszczają ten trud.
Jak tak się rozejrzę wokoło to w co drugim mieszkaniu pies, kot, chomik czy inne stworzątko.
saggi pisze:Kociaki są w schronisku w Krakowiewięc sprawdzając na ich stronie adres http://www.schronisko.krakow.pl/index.php?id=5
więć myślę że powinniśmy słać paczki na adres:
SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT
prowadzone przez Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami
30-254 KRAKÓW
ul.Rybna 3
ale może niech ktoś, kto jest blisko ze schronem potwierdzi że to tam, tak dla pewności.
Catnaperka pisze:To ja ponowie swoje pytanie. Czy w polskim prawie istnieje coś takiego jak kara za nie szczepienie, nie rejestrowanie psa, nie leczenie itp?
Proponuje podsumować to co mamy w planach bo duuuzo tego.
1. Petycja do ministra środowiska (tak?) o ukaranie zwyroli (prace społeczne, kara finansowa, kurator, psychiatra/psycholog, pokrycie kosztów leczenia) i o zaostrzenie ustawy o ochronie praw zwierząt.
2. Listy do polityków/ celebrytów
3. Być może pozew zbiorowy o umieszczenie na yt
4. moje pytanie na górze
Co jeszcze?!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 95 gości