BUBA W DOMKU STAŁYM NARESZCIE MOJA KRÓLEWNA SZCZĘŚLIWA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 01, 2010 16:17 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

smarti pisze:przecież napisałam-ma DT i jest na wątku o Shibie-poszukaj na końcowych stronach wątku i najlepiej napisz do niej PW

jak nie robił kupy to daj do pysi trochę parafiny ciekłej-to nie może zaszkodzić
najważniejsze że je.
jak dalej nic to do weta

Ale Sokółka jest 415 km stąd :!: :!: :!:

Nie da rady wieźć kotki tyle co po sterylizacji taki kawał drogi, ona bardzo płakała jak wiozłam ją do domu 5 minut dosłownie!

A kotka nie sika, ani nie kupka, dzwoniłam do weterynarza, sytuacja pod kontrolą.
najszczesliwsza

Post » Śro wrz 01, 2010 16:19 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

CatAngel pisze:Jak pojawi się już treść to dam małej 25 ogłoszeń :wink: zdjęcia mam :ok:

Ps: znajomi dają małą na główne zdjęcie na NK

Napisałam PW

Ja mam 3 dzieci na pokładzie od kilku godzin, musiałam popakować paczki...

Przepraszam, że tak długo to trwało, dziękuję za ogłoszenia na NK i FB
najszczesliwsza

Post » Śro wrz 01, 2010 18:37 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

najszczesliwsza pisze:Kto to jest J.D.???

I... kot ostatni raz sikał wczoraj rano, je i pije, ale ani kupy ani siku, kupę zrobiła jak ją zawieźliśmy do DT, a siku wczoraj rano ostatni raz!

CO ROBIĆ???

nic.obserwować.stres swoje robi. ew kontakt z wetem i zero suchego.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro wrz 01, 2010 20:20 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

Jest szansa na dom wychodzący - dom z ogródkiem na wsi.

Co myślicie :?: :?: :?:

A i najważniejsze, siku było! :ryk: :ryk: :ryk:
najszczesliwsza

Post » Śro wrz 01, 2010 20:37 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

To jest ogromna szansa dla kocinki ale dom powinien być sprawdzony - mógłby ktoś z forum sprawdzić ten dom albo ty. Lepiej się upewnić do końca :ok:

I to jest ratująca sytuacja jak dla kotki-o ile ten dom jest odpowiedzialny

Ostatnio wydaliśmy dwa kociaki małe do wychodzącego - jak do tej pory informacje jak najbardziej ZA, ale to były maluchy.

Ja jestem dobrej myśli :mrgreen: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro wrz 01, 2010 21:51 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

najszczesliwsza pisze:
smarti pisze:przecież napisałam-ma DT i jest na wątku o Shibie-poszukaj na końcowych stronach wątku i najlepiej napisz do niej PW

Ale Sokółka jest 415 km stąd :!: :!: :!:

o kurcze-nie miałam pojęcia że to tak daleko :oops: :oops: ,ale skoro tak to ja też jestem za daleko

ale super że jest szansa na dom
oby był fajny :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw wrz 02, 2010 11:22 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

ale transport do Warszawy jest w miarę realny.... :twisted:
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Czw wrz 02, 2010 12:48 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

CatAngel pisze:To jest ogromna szansa dla kocinki ale dom powinien być sprawdzony - mógłby ktoś z forum sprawdzić ten dom albo ty. Lepiej się upewnić do końca :ok:

Ostatnio wydaliśmy dwa kociaki małe do wychodzącego - jak do tej pory informacje jak najbardziej ZA, ale to były maluchy.

ja maluszków nie wydaję do wychodzących.Ale starsze,które żyły już na ulicy to tak.Jesli nie mam wyjścia,albo kot tego wymaga. Ale wszystko zalezy od domu,wywiadu ,podejścia. W przypadku ratującym włąsciwie życie koci i dającym jakąś przyszłość to po sprawdzeniu czemu nie. Jej i tak nic dobrego tu nie czeka.A tam będzie mić wikt i opierunek :wink:

Teraz będzie prywata:
CatAngel mozesz przerzucić mi na pw strony na których oglaszasz. Niektore sa insze niż moje. Miałam gdzieś twoje "wpocinki" ale mi sie wypociły w paierzyskach :wink: .Wiem,mogłąbym samam poszukać.Ale lenistwo :oops:
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 02, 2010 13:00 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

Dowiem się dziś dokładnie co i jak z tym domem wychodzącym by było.
No i chcę tam pojechać zobaczyć co i jak.
Oczywiście rozumiem, że umowę adopcyjną ma taki dom podpisać, czy ma to być ta z Fundacji?
Czy jakaś z forum po prostu?
najszczesliwsza

Post » Czw wrz 02, 2010 13:20 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

najszczesliwsza pisze:Dowiem się dziś dokładnie co i jak z tym domem wychodzącym by było.
No i chcę tam pojechać zobaczyć co i jak.
Oczywiście rozumiem, że umowę adopcyjną ma taki dom podpisać, czy ma to być ta z Fundacji?
Czy jakaś z forum po prostu?

a to już jak uzgodnisz z fundacją.Ale bez umowy nie da rady.Są w necie na domy wychodzace umowy.Tam dochodzą jeszcze dodatkowe szczepienia.
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 02, 2010 14:25 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

dziewczyny,to ja opiszę swoje wieloletnie doświadczenia :) ,
z domem wychodzącym to jest tak,że czy kot duży czy mały,TRZEBA go przez pierwsze minimum14-dni,a najlepiej 20 dni trzymać w domu i ani na chwilę nie wypuszczać,tak aby go dobrze poznał,zapomniał gdzie mieszkał przedtem i aby uznał nowy dom za absolutnie swój.Ile czasu potrzeba to zresztą widać po kocie.
Ten czas należy przeznaczyć na jak najczęstrze mizianie ,mówienie jak najczęściej imienia kota(cichym miłym głosem,najlepiej bez przerwy podczas jedzenia,tulenia i snu)ogólnie na nawiązanie przyjażni z kotem. Kot powinien mieć z domu i w zw. z nami tylko miłe skojarzenia :)
Po tym czasie jak otworzymy kotu drzwi to będzie bardzo ostrożnie badał teren za drzwiami-stopniowo,ogólnie małymi kroczkami-najpierw ganek,potem troszkę dalej.I jak kociak jest bezjajeczny to zasięg będzie miał bardzo mały a i na imię będzie zawsze przybiegał.
Tak więc przy prawidłowym postępowaniu na początku i przy nawiązaniu silnej więzi z kociakiem ,to czy będzie mógł być wychodzący zależy głównie od tego jaka jest okolica naszego domu.Jak jest niebezpiecznie-wolno biegające psy,ruchliwa ulica,żli ludzie-to kot nie powinien być wychodzący nawet w domku.
Jak okolica przyjazna-spokojne osiedle czy wieś-kociarze dookoła,drogi nieutwardzone lub takie po których nie da się zaszaleć-to kot spokojnie może być wychodzącym.
Na moje 6 stałych kotów 4 nie opuszczają ogródka w ogóle,2 młodsze lubią czasem odwiedzić murarzy w budującym się po sąsiedzku domu-murarze kociarze więc kiciają ale koty nigdy pogłaskać się im nie dały-jak któryś próbuje to hyc-i już są spowrotem u mnie.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw wrz 02, 2010 15:53 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

ASK@ pisze:
CatAngel pisze:To jest ogromna szansa dla kocinki ale dom powinien być sprawdzony - mógłby ktoś z forum sprawdzić ten dom albo ty. Lepiej się upewnić do końca :ok:

ja maluszków nie wydaję do wychodzących.Ale starsze,które żyły już na ulicy to tak.Jesli nie mam wyjścia,albo kot tego wymaga. Ale wszystko zalezy od domu,wywiadu ,podejścia. W przypadku ratującym włąsciwie życie koci i dającym jakąś przyszłość to po sprawdzeniu czemu nie. Jej i tak nic dobrego tu nie czeka.A tam będzie mić wikt i opierunek :wink:

Teraz będzie prywata:
CatAngel mozesz przerzucić mi na pw strony na których oglaszasz. Niektore sa insze niż moje. Miałam gdzieś twoje "wpocinki" ale mi sie wypociły w paierzyskach :wink: .Wiem,mogłąbym samam poszukać.Ale lenistwo :oops:

viewtopic.php?f=1&t=114602&start=0 te maluszki poszły do wychodzącego domku :roll:

zaraz podeśle ci stronki :) po co masz szukać jak ja mam gotowe :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw wrz 02, 2010 16:57 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

witajcie, siostra powiedziała że ta koleżanka się nie odezwała więc możemy założyć nie chce kota, szukajcie dalej
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Czw wrz 02, 2010 17:01 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

cholera jasna :oops: :cry:

smarti

Post » Czw wrz 02, 2010 17:19 Re: DT POTRZEBNY ALBO ULICA!!! ENKLAWA SZUKA POMOCY CZĘSTOCHOWA

może by tak jakieś papierowe ogłoszenia , jak ktoś ma możliwość wydrukować kolor to dam zdjęcia, jak nie to mogę zrobić cz-b.
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

[poprzednia][następna]