ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 27, 2010 14:31 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

Nie wiem, czy mam dalej korespondować z tym panem. Z uporem maniaka wmawia mi, że oni pomagają zwierzętom :roll:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt sie 27, 2010 14:42 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

seidhee pisze:Nie wiem, czy mam dalej korespondować z tym panem. Z uporem maniaka wmawia mi, że oni pomagają zwierzętom :roll:

jednym pomagaja na innych zarabiaja :) W Warszawie wspolpracuja z Fundacja Sw Franciszka, maja puszke na datki dla nich, czasem wlasnie wystawiaja kociaki z Fundacji do adopcji ( nie na sprzedaz!). Takze zawsze mialam o nich dobre zdanie. Stad tez moje olbrzymie zdziwienie... taka dwulicowosc :(

AJD

Od: Czw sie 26, 2010 11:56

Post » Pt sie 27, 2010 19:23 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

ja nadal nie dostałam żadnej odpowiedzi... - nie mam też niestety wieści z TVN24, jak poszedł wczorajszy rekonesans :? - ciekawe, czy będzie jakiś ciąg dalszy.... :?:

nie specjalnie dużo chętnych na naszym forum do tego protestu mailowego........ :| :(

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt sie 27, 2010 20:55 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

Wysłałam "lista" :P Bardzo uprzejmie uprzedziłam ich argument pod tytułem "cena jest wystarczającą poprzeczką" oraz delikatnie zasugerowałam (patrz hasło "mówić wprost"), że właśnie tracą tych najwięcej wydających klientów.
Kotki też widziałam. Ostatnio pojechałam do Krakowskiej Zakopianki kupić żwirek (tam jest najtańszy drewniany Hilton :oops: ) i z klatki patrzył na mnie taki biedny rudy prawie-miaukun... Patrzył i miauczał do mnie, choć nie słyszałam dźwięku. Rozpłakałam się TŻowi w rękaw...

P.S. Może tak ogłoszę protest na Facebooku? (Skoro już ogłaszam tam - i nie tylko ja - koty do adopcji) :P Zaraz się tym zajmę...
Użytkownik na długim urlopie - nie ma go. Obrazek

mejflajek

Od: Śro kwi 21, 2010 15:23

Post » Pt sie 27, 2010 21:04 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

Aha, jeśli ktoś z Was ma konto na Dogomanii i byłby w stanie założyć tam temat, byłoby super :) Chyba że tam też temat już istnieje...

mejflajek

Post » Pt sie 27, 2010 21:18 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

zaznaczam sobie :cry:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt sie 27, 2010 21:29 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

http://www.facebook.com/event.php?eid=130053797040429 Wydarzenie gotowe. Kto ma facebooka, przyłączajcie się i zapraszajcie kogo się da.

mejflajek

Post » Pt sie 27, 2010 21:53 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

Jutro wyskrobie jakiegoś maila :evil: Podeśle linka innym im więcej osób tym lepiej :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt sie 27, 2010 21:59 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

Zaproszenie na FB rozesłane, mail do Zoo Natura w drodze
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob sie 28, 2010 0:07 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

kurczę, a ja sama nie wiem co o tym myśleć... :?
proceder jest gówniany, ale może coś w tym jest, że może faktycznie wyciągają je z jeszcze większego g... owszem, przy okazji zarabiając, ale może robią to na tej właśnie zasadzie... nie mam zdania. tzn. raczej jestem przeciwna, ale może to od środka wygląda całkiem ok?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Sob sie 28, 2010 0:23 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

A to na pewno, wyciągają je z jeszcze większego szitu... krótkofalowo to dobrze, tyle że długofalowo taka metoda ten właśnie większy szit wspiera i nakręca mu koniunkturę :( Trzeba kombinować nad innymi możliwościami wyrwania tych zwierząt, nawet ze współpracą z Urzędem Skarbowym (bo nie wierzę, żeby pseudohodowcy byli z nim na czysto :roll: )...

mejflajek

Post » Sob sie 28, 2010 0:27 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

mejflajek pisze:A to na pewno, wyciągają je z jeszcze większego szitu... krótkofalowo to dobrze, tyle że długofalowo taka metoda ten właśnie większy szit wspiera i nakręca mu koniunkturę :( Trzeba kombinować nad innymi możliwościami wyrwania tych zwierząt, nawet ze współpracą z Urzędem Skarbowym (bo nie wierzę, żeby pseudohodowcy byli z nim na czysto :roll: )...

racja... tylko co zrobić z tymi cholernymi pseudohodowcami...
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Sob sie 28, 2010 9:05 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

Walka ze sklepem nic nie da, dopóki będą chętni na zakup takich zwierząt.
I koło się zamyka.

Inna sprawa, że oni wspierają pseudohodowle i nie widzą w tym nic złego, wręcz przeciwnie uważają, że pomagają tym kotom.
Ciekawe czy jako sklep mają jakieś faktury na ten "towar".
Przecież sklep musi mieć wszystko udokumentowane, towar musi być legalny.
Może od tej strony im jakoś zaszkodzić?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Sob sie 28, 2010 9:34 Re: ZOONATURA-sprzedaz zywych kociat w sklepach -zaprotestuj!

Bianka 4 pisze:Zaproszenie na FB rozesłane, mail do Zoo Natura w drodze

udostepnilam na FB.

Westi

Od: Pon sty 16, 2006 23:30

[poprzednia][następna]