RUDZIK Z S.U.K. MA DOM W SIEMIANOWICACH DZIEKI BETAKA :):):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 20, 2010 17:11 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

phantasmagori pisze:Oby pomogło. Ja się boję że on jest za słabiutki na kolejny zabieg w tak krótkim czasie :cry:
Trzymam wielkie wielkie :ok: :ok: :ok: :ok:

Wiem , wet to samo mi mówił :( :( :( ale jak nie zacznie sikać to odejdzie w męczarniach , tym bardziej ze muszę mu za chwilkę podać kolejna kroplówkę :( :( :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob mar 20, 2010 17:30 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Cholerka ale nawadnianie bez sikania to tragedia. Nie da się jakoś przez ten cewnik odciągać tego moczu? teoretycznie jest to możliwe. Tak tylko kombinuję ale może warto by było zapytać :(

Kociku siusiaj :crying:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob mar 20, 2010 18:19 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

phantasmagori pisze:Cholerka ale nawadnianie bez sikania to tragedia. Nie da się jakoś przez ten cewnik odciągać tego moczu? teoretycznie jest to możliwe. Tak tylko kombinuję ale może warto by było zapytać :(

Kociku siusiaj :crying:

Cewnik nie drożny , próbowałam tak jak wet szczykawka ale ani drgnie :(:(:( chyba znów kamień zaczopował , nie wiem co robić , dostał jeść 2 szczykawki 10 conva i zjadł prawie całe ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob mar 20, 2010 18:50 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Jussta a jak by mu najpierw tą strzykawką wstrzyknąć trochę płynu? (nie wiem sól fizjologiczna?) wiesz chodzi o to aby cewnik się odczopował :roll: bo jak zasysasz to się kamien też zasysa a jak byś wstrzyknęła to może by odblokowało? Technicznie możliwe :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Sob mar 20, 2010 19:15 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

fatalnie... :roll:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob mar 20, 2010 20:45 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

phantasmagori pisze:Jussta a jak by mu najpierw tą strzykawką wstrzyknąć trochę płynu? (nie wiem sól fizjologiczna?) wiesz chodzi o to aby cewnik się odczopował :roll: bo jak zasysasz to się kamien też zasysa a jak byś wstrzyknęła to może by odblokowało? Technicznie możliwe :roll:

Dokładnie tak.
Można próbować odetkać cewnik podając do niego niewielką ilość soli fizjologicznej.
Zwykle przy takich operacjach wet wykonuje również płukanie pęcherza, by oczyścić go z zalegających kryształów, złuszczonego nabłonka, skrzepów. Niestety, nie zawsze udaje się wszystko wypłukać.

A jakieś leki rozkurczowe kot dostał?
Po takim zabiegu naturalny jest obrzęk i wtedy, mimo założonego cewnika, nie ma `światła` by mocz wypływał.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob mar 20, 2010 20:52 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

biedny kotek :(
mam nadzieję, że jego stan się nie pogorszy i uda się coś zdziałać z odetkaniem cewnika :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Gośkas

Od: Nie sty 04, 2009 18:22

Post » Sob mar 20, 2010 21:03 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

mi to się kojarzy inne wyjście: na kucie nad łonowe, cewnik do pęcherza i wtedy puści :) Jednak to chyba idzie tylko u ludzi w urologi jak inne "drogi" nie pomagają.
Trzymam giga kciuki za kotka by posiusiał i go nic nie bolało!!
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Majka_Cz

Od: Nie sty 25, 2004 21:04

Post » Sob mar 20, 2010 21:11 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Agn wielkie dzięki że zajrzałaś :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Sob mar 20, 2010 21:30 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Agn pisze:
phantasmagori pisze:Jussta a jak by mu najpierw tą strzykawką wstrzyknąć trochę płynu? (nie wiem sól fizjologiczna?) wiesz chodzi o to aby cewnik się odczopował :roll: bo jak zasysasz to się kamien też zasysa a jak byś wstrzyknęła to może by odblokowało? Technicznie możliwe :roll:

Dokładnie tak.
Można próbować odetkać cewnik podając do niego niewielką ilość soli fizjologicznej.
Zwykle przy takich operacjach wet wykonuje również płukanie pęcherza, by oczyścić go z zalegających kryształów, złuszczonego nabłonka, skrzepów. Niestety, nie zawsze udaje się wszystko wypłukać.

A jakieś leki rozkurczowe kot dostał?
Po takim zabiegu naturalny jest obrzęk i wtedy, mimo założonego cewnika, nie ma 'światła' by mocz wypływał.

Za bardzo mi się wyrywa i nie pozwolił sobie na to :( a nie mam żadnych woluntariuszy aby poprosić o pomoc aby go przytrzymali :(
Leki dostał rozkurczowo buskopan , antybiotyk i przeciw bólowy . Rudzik wczoraj był płukany .
Bardzo Wam dziękuje za pomoc
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob mar 20, 2010 23:01 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

i za co go to wszystko spotyka?! :evil: :placz: :placz: Przepraszam, ale nie mam sily nawet czytac tego watku... :placz: :oops:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie mar 21, 2010 0:26 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Najgorsza jest bezsilność :cry:
Siusiaj Rudziku :!:

Justyna wielkie wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za rano!
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Nie mar 21, 2010 0:44 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

phantasmagori pisze:Najgorsza jest bezsilność :cry:
Siusiaj Rudziku :!:

Justyna wielkie wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za rano!

Przylaczam sie do wiekich :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Nie mar 21, 2010 5:54 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

rude są takie delikatne...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Nie mar 21, 2010 11:23 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

:roll: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

[poprzednia][następna]