Karotka - nowy domek z Piratem :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 21:26 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

8O 8O 8O no nie mogę, super, bardzo się cieszę, Karotko, wszystkiego najlepszego w nowym domku i czekamy na wieści :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lut 07, 2010 21:27 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

Wow, jaka szybka adopcja :mrgreen: bądź szczęśliwa piękna Karotko :dance:

To który szczęściarz będzie miał zaszczyt do Was przyjechać? :kotek:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie lut 07, 2010 21:30 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

Cameo pisze:To który szczęściarz będzie miał zaszczyt do Was przyjechać? :kotek:
;)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Nie lut 07, 2010 22:02 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

Nowy domek Karotki, to bardzo dobry i kochający domek. Mają ode mnie Piratka z Boguszyc. Karocia będzie na pewno kotką bardziej Pani niż Pana, bo Piratek kocha swojego Pańcia nad życie. Będzie tam kochana i rozpieszczana i dostanie ogrom miłosci, Domek jest pewny i sprawdzony, stąd tak szybka decyzja.
Karotko - bądź szczęśliwa maleńka. Pańcia mam nadzieję, nie utuczy Cię za bardzo :mrgreen:

EDIT: bazrek ode mnie na pokrycie kosztów leczenia dziewczynek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=107424

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw lut 11, 2010 12:19 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

Witamy serdecznie. Karotka pomalutku sie aklimatyzuje ale idzie to pomalu. Pirat wariuje i proboje jej dokuczc ale Karotka fuczy na niego.Po przywiezieniu Karotki do domu od razu probowala sie gdzies zabunkrowac. Pirat najezony i wystraszony "wyl" jak pies :roll: a Karotka wystraszona nie wiedziala co ze soba zrobic. Na dzien dzisiejszy koty probuja robic podchody do siebie ale z roznym skutkiem. Kota fuczy na Pirata i nie chce sie za bardzo bawic. Malo je i pije ale zaczyna ladnie zalatwiac sie do kuwetki bo z tym tez byl problem. Jedzenie njalepiej Pannie podawac na ulbiona kanape na ktorej wyleguje sie praktycznie caly czas. Na zdjeciach widac jak Karotka zwiedzala najbardziej niedostepne (dla Pirata) miejsca i jak razem jedli z jednej miski. Na sobote musimy umowic sie z Ania na zdjecie szwow i badanie Koty i Pirata przy okazji :ok: Kota grzecznie daje sobie czyscic uszka i Pirat zainteresowany tez sie poddal zabiegowi :lol:
Obrazek
Pierwsze niesmiale podchody

Obrazek

Pierwsza "wspolna" miska :1luvu:

Obrazek

Tu mnie nie znajda :roll:

Obrazek
Bo bardzo wysoko sie schowalam :kotek:
Ostatnio edytowano Czw lut 11, 2010 12:54 przez pirat i karotka, łącznie edytowano 3 razy

pirat i karotka

Od: Pon lut 08, 2010 21:47

Post » Czw lut 11, 2010 12:26 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

Witamy serdecznie Dużych Pirata i Karotki :piwa: i cieszymy się, że będziemy mieć tu relacje na żywo :ok:. Zapraszamy Cioteczki do zaglądania i kibicowania!

Na razie największym problemem jest smutek Piratka, który baaaardzo zżył się z Rudzikiem i bardzo przeżywa jego brak :(.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Czw lut 11, 2010 12:46 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

Madziuradek, Ty masz trochę smutnego niestety doświadczenia, kiedy to Sisi tęskniła za Mikołajkiem. Pomożesz doradzić co będzie najlepsze dla Piratka?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Czw lut 11, 2010 13:46 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

Witam Dużych Piratka i Karotki :D
Moim zdaniem, skoro była już wspólna miseczka, to jest naprawdę bardzo dobrze :ok: :ok:
Karocia jest towarzyszką niedoli mojej tymczasowej Majusi, która zachowywała się z początku podobnie. Tzn. w ogóle ne wykazywała chęci do zabawy ani do kontaktów z moimi kotami, pomimo, że przecież w tej kamienicy z kotami mieszkała. Jest u mnie od tygodnia i muszę powiedzieć, że dopiero teraz, pomału, zaczyna nieśmiałe próby zabawy i tak bardzo nie fuczy już na moje koty. Ale jeszcze nie ma przyjaźni między nimi. Z tego co obserwuję u tych dwóch koteczek, po prostu trzeba im dać więcej czasu. To są delikatne koteczki i wolniej się otwierają. Ale sami Państwo zobaczycie, że za tydzień, dwa - sytuacja będzie dużo lepsza. Karotka to przecież młodziutka kotunia, na pewno będzie skora do zabawy, ale mam wrażenie że z tymi kotkami nigdy nikt się nie bawił i one zabawy nie znają. Ale instynktownie na pewno, gdy Karotka poczuje się pewniej - będzie również bawiła się z Piratkiem.
Moja Sisi po stracie Mikołajka nie mogla znaleźć sobie miejsca i szukała go. Moje dorosłe koty nie bawiły się z nią tak, jak robiła to Sisi z Mikusiem, nie przytulaly się, nie myły nawzajem. Bylo nam smutno, że Sisi tak tęskni. Teraz jest już lepiej, już potrafi pobawić się na zasadach moich kotów, a poprzytulać się przychodzi do nas pod kołderkę.
Myślę, że i Piracikowi i Karotce należy dać czas.
:ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lut 11, 2010 14:23 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

podsyłam króciutki wątek Majeczki viewtopic.php?f=13&t=107295 madziradek.

Myślę, że koteńce trzeba dać troszkę czasu. Zachęcać oba do wspólnej zabawy. Mam nadzieję, że podobnie jak w przypadku ludzi czas uleczy rany i Piracik otworzy się na nową znajomość a Karocia na Piracika. U nas nie syczała na kociaste, jest bardzo łagodniutka i z kocim towarzystwem obyta. Jest też czuła, bo szukała kontaktu z Bonifciem przytulając się. To pewnie stres powoduje takie reakcje. Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej. Uwierzcie, po dwóch dniach 2 nosy w jednej misce wróżą tylko dobrze :ok: :lol:.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Czw lut 11, 2010 14:43 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

dziekujemy za wszystkie rady serdecznie,tak jak pisalam Gosi Karotka dostanie tyle czasu ile potrzebuje na to zeby sie zaaklimatyzowala.Duzym problemem jest smutek Piratka bo chodzi po domu i placze i ewidentnie widac ze kot bardzo teskni za kims do zabawy i wspolnego przytulanka dlatego zastanawiam sie czy nie wziac jescze jednego kotka ale w wieku Piratka a "kocie" dac czas na dolaczenie do nich :( Poza tym "kota" dziwnie reaguje na proby zabawy z myszka na kiju dzis tak sie wystraszyla ze zaczynam podejrzewac ze ktos ja bil jakims przedmiotem podobnym do kija:( dlatego zaprzestalam zabaw tego typu.

pirat i karotka

Post » Czw lut 11, 2010 15:00 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

koty w ogóle boją się dużych przedmiotów, a jak sa po przejściach to kijków wszelakich wyjątkowo :( może niekoniecznie były bite, ale może ktoś jakimś patykiem rzucił i wystarcza... Nasz Klemcik z początku bał sie przejść obok szczotki do zamiatania. Kotka zapomni, zaufa, będzie dobrze. Czasem to trwa niestety.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw lut 11, 2010 16:56 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

Będzie dobrze. Za tydzień czy dwa będą razem śmigać aż miło. Wydaje mi się, że nie ma co narazie brać trzeciego kotka, bo najprawdopodobniej będzie on zachowywał sie tak samo jak Karotka.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw lut 11, 2010 21:09 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

Rzadko bywa aby nowo przedstawione sobie kociaste od razu zapałały wielkim uczuciem miłości. Najczęściej odbywa się zapoznanie, wyznaczanie granic a potem docieranie. Tak mała odległość już w pierwszych dniach, wspólna miseczka i leżenie na kanapie naprawdę dobrze rokują. Piracie i karotko zobaczycie, że z każdym dniem powinno być coraz lepiej :ok:. Trzymam za to wielkie kciuki i czekam na dalsze relacje.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Czw lut 11, 2010 21:32 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

wlasnie wpadlam sie pochwalic ze moje koteczki uciely sobie pierwsza wspolna drzemke razem :ryk: rano wstawie foteczki bo teraz pekam ze szczescia:) "Kota" dumnie obwachala Piratka,popatrzyla i polozyla sie kolo niego :ok: wiec juz na pewno bedzie dobrze:)

pirat i karotka

Post » Czw lut 11, 2010 21:34 Re: Karotka - ruda kotka u już siebie :)

no super wieści!!!!!!!!! zobaczycie że niedługo będzie mega miłość :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]