2 KOCHANE PINGWINY z schroniska-DS i DT :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 05, 2010 0:58 Re: 3 PINGWINY w schronisku + 3 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

domku szukamy!!
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Pt lut 05, 2010 19:25 Re: 3 PINGWINY w schronisku + 3 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

Kociaki miały być trzy, 5-6 m-cy....
no to sądziłam, że się wytnie, potrzyma w lecznicy i poszuka domu
Pan złapał cała trójkę do transportera, nie zamknął dobrze drzwiczek i kociaki zwiały... Potem były ostrożne i złapał tylko jednego. Dwa pozostałe ma łapać w niedzielę, potem wyjeżdża.
Dostarczył (zgubił się na Tarchomnie trzy razy...) jedną koteczkę, malutką, waży 1,1 kg, ma mleczne zęby i na oko i wagę 2,5-3 m-ca. Pani uparcie twierdzi, że te kociaki są z połowy sierpnia... chyba że niedorozwoje jakieś....;)
Czysta, zdrowa, zaszczepiłam, test FIV negatywny, siedzi z Iskierką w łazience. Nie miałam sumienia jednego takiego okruszka zostawić w lecznicy.
Szukamy DT oczywiście, może DS od razu?
No i DT dla pozostałej dwójki, którą pan przywiezie w niedzielę.

Zobaczcie jaki rozkoszny z niej dzieciak.
(do kotów ją puściłam tylko na czas fot żeby pokazać różnicę w wielkości, teraz siedzi w łazience i chrupie suche.
Obrazek Obrazek to czarne to Iskierka, ma 5-6 m-cy i jest drobno kostna i szczupła...
Obrazek
ObrazekObrazek
i z dorosłymi kotami
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt lut 05, 2010 22:00 Re: 3 PINGWINY w schronisku + 3 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

no to kurka, mała niespodzianka :mrgreen:
reszta też pewnie takie maleńtasy, dobrze że zdrowe :|
AnielkaG

Post » Pt lut 05, 2010 22:50 Re: 3 PINGWINY w schronisku + 3 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

Jaki słodki dziubdziuś :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob lut 06, 2010 9:07 Re: 3 PINGWINY w schronisku + 3 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

:1luvu:

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Sob lut 06, 2010 11:15 Re: 3 PINGWINY w schronisku + 3 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

śliczności :1luvu:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Sob lut 06, 2010 18:04 Re: 3 PINGWINY w schronisku + 3 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

Hopsnę po domki dla pozostałej dwójki :!:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob lut 06, 2010 20:29 Re: 3 PINGWINY w schronisku + 3 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

:!:
Obrazek

monika794

Post » Nie lut 07, 2010 15:01 Re: 3 PINGWINY w schronisku + 3 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

AKTUALIZACJA

z schroniska udało się wyciągnąć koteczkę pingwinkę, kocurki nadal szukają DT

Z burasków panu udało się w piątek złapać jedną dziewczynkę, w niedzielę drugą. Został jeden kociak, większy więc prawdopodobnie kocurek. Matkę za dwa tygodnie jak pan wróci ma łapać na sterylkę.

Buraski są tak jak pisałam malutkie i za chiny nie mają 5-6 miesięcy :roll: Druga kotenia też waży z kilogram i jest malutka. Bardziej przestraszona i waleczna niż siostra, no ale w garażu pan ją brał na ręce, w lecznicy jak się przestraszyła to wywijała łapami jak wiatrakami ;) Temp jednak ok, uszy czyste, została zaszczepiona.
Za to dziewczynka nr 1 jest bardzo fajna, miła, zdrowa, brzuch ma jak piłeczka najedzony :)
Obie panienki mają sierść bura jak zajączki :D

Zajączek nr 1
Obrazek Obrazek
Obrazek Iskierka ją myje
Obrazek czubki uszu ma zawinięte i z tufkami jak ryś :)
Obrazek taka jestem malutka

Zajączek nr 2 zaraz po złapaniu
Obrazek
Obrazek

Mysza

Post » Nie lut 07, 2010 15:08 Re: 2 PINGWINY w schronisku + 2 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

I obie są u Ciebie?

Mysza, a co z tą dwójką kotów co zostały? Nie będą jeść przez 2 tygodnie?
AnielkaG

Post » Nie lut 07, 2010 20:39 Re: 2 PINGWINY w schronisku + 2 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

Na razie są u mnie w łazience, miały być w lecznicy, ale lecznicę dziś zawaliłyśmy 8 kotami na sterylki i nie ma nawet podłogi wolnej na klatkę ;)
Nr1 syczy na nr2, a tylko dwie doby się nie widziały. Nr 2 usiłuje się zdematerializować za umywalką ;)

Przez dwa tygodnie ma ktoś przychodzić i karmić, jak pan wróci będzie nadal dokarmiał matkę i malucha. Jest też umówiony z dyrektorką schroniska, ze ona mu sterylkę kotki załątwi. Mówi, ze kotka za jedzeniem do transportera wchodziła, także powinien ją złapać. Jak nie, to ma się odezwać do mnie i wtedy będziemy łapką łapać.
Obrazek

Mysza

Post » Pon lut 08, 2010 13:45 Re: 2 PINGWINY w schronisku + 2 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

Dwa kocurki pilnie szukają DT
Obrazek
Z daleka wygląda ok ale zobaczcie na zbliżeniu oczy
PILNIE SZUKA DT DO WYLECZENIA OCZU PÓKI JESZCZE MAŁO DO WYLECZENIA JEST
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

Mysza

Post » Pon lut 08, 2010 14:46 Re: 2 PINGWINY w schronisku + 2 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

pingwiny do domu :!: :!: :!:
Obrazek

monika794

Post » Pon lut 08, 2010 22:09 Re: 2 PINGWINY w schronisku + 2 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

hop!
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon lut 08, 2010 22:48 Re: 2 PINGWINY w schronisku + 2 BURASKI -DROSZĘ o DT!!! W-wa

Niech się ktoś zlituje- dam leki, jedzenie, żwirek. Ja nie mam fizycznie gdzie ich dać, mam w domu prawie tyle kotów ile było w Józefowie :?
AnielkaG

[poprzednia][następna]