Pędzelki przeżyły :) U nas na rekonwalescencji. Str. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 26, 2009 19:35 Burasek z Prostej walczy z PP...

Na razie podałam Caniserin. Jakby co, jest szansa na ozdrowieńca. TFX również już jest. Trzymajcie kciuki!

BURASEK Z PROSTEJ MA POTWIERDZONĄ PP, SIOSTRZYCZKA JESZCZE ZDROWA. POTRZEBNY NA CITO OZDROWIENIEC I TFX. MÓJ TEL: 0 607 230 582
Ostatnio edytowano Nie gru 27, 2009 0:21 przez avild, łącznie edytowano 1 raz
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Sob gru 26, 2009 20:05 Re: TDT! 1,5 miesiąca. Koszty na mnie! Foty i filmik str. 2

TFX już mamy, teraz ozdrowieniec...
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Post » Nie gru 27, 2009 0:24 Re: Burasek z Prostej walczy z PP...

Aktualia na 1. stronie.

Obrazek

avild

Post » Nie gru 27, 2009 1:25 Re: Burasek z Prostej walczy z PP...

Podnoszę i mam nadzieję, że uda się uratować kociaki!
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

Post » Nie gru 27, 2009 10:10 Re: Burasek z Prostej walczy z PP...

Rano TŻ dzwonił do lecznicy.

Cytuję ;)

Jaś: żre, dokazuje, ma 38,6 C i wet stwierdził, że, gdyby nie wiedział, że to pp, nie uwierzyłby...

Obrazek

avild

Post » Nie gru 27, 2009 14:48 Re: Jaś i Małgosia z Prostej walczą z PP...

Małgosia zabrana na Żytnią. 40 stopni C. Podano synergal, tolfine i caniserin. Zostaje na obserwacji. Poza gorączką nic nie wskazuje na pp.

Miejmy nadzieję, że świństwo zostało złapane wystarczająco wcześnie...

Gapa i Pumka zdrowe, wkrótce gotowe do szczepienia :)

Obrazek

avild

Post » Nie gru 27, 2009 22:33 Re: Jaś i Małgosia z Prostej walczą z PP...

Będzie dobrze...

Jak Ci będzie czegoś potrzeba daj znać.

maskota

Post » Nie gru 27, 2009 22:41 Re: Jaś i Małgosia z Prostej walczą z PP...

Dzięki :)

Dużo kciuków trzeba.

Dziś podałam Gapie kolejną dawkę TFXu. Biega jak szalona. Zdrowa! I oby tak zostało...

Obrazek

avild

Post » Pon gru 28, 2009 22:19 Re: Jaś i Małgosia z Prostej walczą z PP...

Link do bazarku:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=103155&start=0

Avild z Warszawy :1luvu: bardzo nam pomogła w wyłapaniu kociej młodzieży spod śmietnika na bemowskim osiedlu.
Znalazła domy tymczasowe dwójce kociaków i wysterylizowała kotkę-matkę, której już niejeden miot poszedł tam na zmarnowanie.
Zaangażowała się też w pomoc kotom z ul. Prostej
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=104920
które obecnie walczą z panleukopenią.

Pomoc finansowana jest z jej własnych, prywatnych środków. Wiem, że jest to dla niej duże obciążenie i nie chcę by taka wspaniała osoba się szybko wypaliła lub zniechęciła.

Mam nadzieję, że mimo trudności i problemów nadal będzie pomagać bezdomnym kociakom.

Dlatego miauczykotek chcę ją troszeczkę wesprzeć i podnieść na duchu.

Przekazujemy na jej działania 10 przepięknych, bardzo dobrych gatunkowo bluzeczek w cenie tylko 19,99 :!: które nie zostały wyprodukowane w Chinach :!:

Numer konta avild prześlemy na PW

BARDZO LICZYMY NA WASZE WSPARCIE :1luvu:

Obrazek

Obrazek

maskota

Post » Pon gru 28, 2009 23:49 Re: Jaś i Małgosia z Prostej walczą z PP...

miauczy kotku :kotek:

Gapcia na tymczasie u moich Dziadków :1luvu: szaleje z rezydentami i wszystko wskazuje na to, że jest zdrowa. Dostała dziś drugą dawkę Zylexisu i trzecią TFXu. Kupka poszła do zbadania. Jeśli rano wszystko będzie ok, zostanie zawieziona na szczepienie.

Mam nadzieję, że z Pumką w Łodzi podobnie. Dziś nie zadzwoniłam.

Jaś i Małgosia w szpitaliku szaleją, jedzą, kupciają, temperatury nie mają i ogólnie rzecz biorąc - wyglądają na zdrowe :D

Jutro wyniki kupki Małgosi i morfologia obu kociaków.

Wet stwierdził, że prawdopodobnie stłumiliśmy wirusa w zarodku, zanim poczynił jakiekolwiek szkody.

Jeśli, odpukać, nic się nie pogorszy, trafią do nas :) Niby na tymczas, ale obiecałam Jasiowi, że jeśli wyzdrowieje, zostanie z nami ;) Małgosi zresztą też :P Tylko cicho sza, bo TŻ się dowie...

Obrazek

avild

Post » Pon gru 28, 2009 23:58 Re: Jaś i Małgosia z Prostej walczą z PP...

Ja nie wiem, czy to dobry pomysł...

Jak kociaki wyzdrowieją na pewno znajdą nowe domy, może nawet tak samo dobre jak Twój :wink:

Dlatego ja bym sobie życzyła, żebyś tak się nie nastawiała i żeby twój wyjątkowy TŻ wykazał się pewną dozą asretywności :wink:

Jest jeszcze tyle kociaków do ratowania, a jak się zablokujesz, to biada im...

Posłuchaj proszę koleżanki, która ma w 32 metrach już 5 kotów na DSie i 5 na DTsie :wink:
i już ledwo ciągnie ten cały cyrk :wink:

maskota

Post » Wto gru 29, 2009 0:18 Re: Jaś i Małgosia z Prostej walczą z PP...

miauczy kotek pisze:Posłuchaj proszę koleżanki, która ma w 32 metrach już 5 kotów na DSie i 5 na DTsie :wink:
i już ledwo ciągnie ten cały cyrk :wink:

Ale ja w marcu będę miała ponad 70 m :mrgreen:

To można spokojnie dwa razy tyle ;)

Obrazek

avild

Post » Wto gru 29, 2009 0:26 Re: Jaś i Małgosia z Prostej walczą z PP...

Gratuluję tych 70 metrów :ok:

Niestety nie przekonało mnie to, że można :!: :wink:

Młode, zdrowe kociaki mają duże szanse na dobre adopcje, co innego takie kilkuletnie z FIVem FeLVem czy innym ustrojstwem.

Te z musu zostają u nas na DS :cry:

Czyżbym się myliła? :wink:

Avild, ja strasznie się cieszę, jak koty znajdują takie domy, jak Twoje, ale byłaby ogromna szkoda dla innych, jeszcze potrzebujących...

Z drugiej strony jednak szanuję każdą Twoją decyzję, bo wiem jak trudno rozstać się z kociakiem o którego się tak walczyło :1luvu:

maskota

Post » Wto gru 29, 2009 0:35 Re: Jaś i Małgosia z Prostej walczą z PP...

Ale ja mu obiecaaaaałam ;)

Eh, w sumie masz rację. Zobaczymy, życie pokaże. Do TDT wrócić nie mogą, bo osoba, skądinąd miła i odpowiedzialna, nie będzie w stanie tak monitorować kociaków ani podawać im regularnie leków. To było TDT bardzo grzecznościowe. Więc i tak do szczepienia (skoro już mają pp) trafią do domu po pp (czyli do naszego) :)

Obrazek

avild

Post » Wto gru 29, 2009 14:15 Re: Jaś i Małgosia z Prostej walczą z PP...

Gapcia ma wynik ujemny. Dziś została zaszczepiona :D

Pumka w Łodzi zdrowa, też na dniach szczepienie.

Czekamy na wyniki morfologii Jasia i Małgosi.

Wygląda na to, że będzie dobrze, ale kciuki potrzebne i tak :ok:

Obrazek

avild

[poprzednia][następna]