pogoda1053 pisze:lidka02 pisze:pogoda1053 pisze:Lidka przed chwilą był reportaż w TVP Bydgoszcz. Miałam wiadomość od mojej młodej znajomej byłej uczennicy szkoły gdzie pracowałam. Ona dała na ich stronę na fb info i filmik, który jej udostępniłam. Jak widziałam zaczęło się zainteresowanie i pomoc, no i oczywiście Pani Janowska z Animals jakżeby inaczej było.... Przedtem nie wiedziała o tych kotach??
A ten cwaniaczek co mówił,że latem budek nie ma być co za jeden? Do końca nie przeczytał jeszcze ustawy, że miejsce na budki musi wyznaczyć inne a nie wyrzucać bo koty się przyzwyczają.. Głupia wypowiedź i tyle
Nie widziałam jak piszesz o cwaniaku to pewnie ze Strzelna ode mnie bo u mnie tylko tacy puści urzędasy są .....Kamari polary ok dziękuje.
Taki tam dupcyś z góry było widać,że wkurza go afera z kotami ale do kamery trzeba się uśmiechać.Nie potrafił jednak na tyle zamknąć jadaczki by nie powiedzieć,że budki będą tylko zimą a potem wyrzucone bo to nie miejsce dla kotów bo jeszcze się przyzwyczają....
Dla tych, którzy nie mogą odtworzyć informacji Zbliżeń zacytuje wypowiedź urzędnika z Urzędu w Strzelnie: "Jest to miejscowość wypoczynkowa i postawienie gdzieś w środku miejscowości budki dla kotów byłoby źle kojarzone, a koty się przyzwyczają do takich budek i ta budka musiałaby tez stać latem, więc z tym będzie większy problem."
Cwaniaczek i dupcyś, jak go nazywa pogoda1053, to właśnie osoba, dzięki której w ciągu 2 dni w zasadzie udało się z urzędu załatwić decyzję o kasie na karmę. Nie powiedział nigdzie, że budki będzie wyrzucał. Powiedział jedynie, że nie mogą być w środku miejscowości. Pogoda1053, do Przyjezierza przyjeżdża dużo ludzi po prostu imprezować latem. Wieczorami wiele tam pijanych osób, a nikt nie będzie stał w nocy na straży przy kotach. Dobrze powiedział ten urzędnik, ze budki nie mogą stać na środku. Nie powiedział, a miał w domyśle, bo już o tym z urzędem rozmawialiśmy, że trzeba dla tych kotów znaleźć bezpieczne miejsce tam, gdzie nikt im krzywdy nie zrobi. I jest szukane to miejsce, ale na to potrzeba trochę czasu. No i woli Pani Lidki do współpracy, o czym już gdzieś pisałam.
Nie wiem, pogoda1053, tak negatywnie odbierasz każdego, kto nie dokarmia kotów. Ów dupcyś, jak go nazwałaś akurat jest przychylny całej sprawie i jakoś kiepsko wyszło Ci ocenianie ludzi. Nie wiem też, dlaczego na forum publicznym, gdzie w zasadzie każdy ma dostęp i nikt nie jest anonimowy obrażasz urzędnika, który akurat w tej sprawie pomógł. Aby zniweczyć wszystko?