Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
paulinaelzbieta pisze:joluka- ten pomysł jest według mnie dobry, może wtedy szansę na domy miało by więcej kotów, nawet te bardziej płochliwe i nieśmiałe, którym trzeba więcej czasu
bardzo żałuję, że nie było mnie dzisiaj na akcji w Silesii, ale niestety mam zapalenie oskrzeli i mi schodzi to na płuca :/ szybko mnie rozłożyło, mam nadzieję, że niedługo będę już jak nowa
JOMA pisze:Daisy znalazła dzisiaj na akcji w Silesii domek - myślę, że dobry albo jeszcze lepiej.
Pani ma już kotka ale chciała jeszcze jednego - Iwonka / mała1 udzieliła kilka cennych rad jak doprowadzić do pokojowego poznania kotów - trzymajcie kciuki, żeby kotki się dogadały. Generalnie za Daisy jestem spokojna - będąc u mnie na tymczsie przebywała z dorosłymi kotami i jednym podrostkiem - świetnie sobie radziła.
siriwan pisze:joluka - generalnie tak robimy, ale z kotami które wymagają bardzo pilnej pomocy. Ostatnio było tak np. z Kacperkiem, który trafił na tymczas do phantasmagori, a potem do DS. Miał full serwis - ogłoszenia na Facebooku, NK, Twitterze, Blipie, zrobione allegro i wątek.
Facebooka, NK, Twittera i Blipa obsługuję ja (a także Kocie CV - jedno z drugim się wiąże), allegro robi u nas kilka osób, wątki zwykle zakłada Mała. Potrzebny jest ktoś, kto obsłuży portale ogłoszeniowe, szczególnie Cafe Animal - od czasu jak zacząłem czytać Metro i ich kącik adopcyjny, gdzie są zwierzaki właśnie z tego portalu, to widzę że jest to miejsce gdzie warto wrzucać ogłoszenia.
No i tak jak piszesz, potrzebny jest ktoś od tekstów.
Fotki staram się w miarę regularnie wrzucać do naszej szukajki - http://pawelmichalik.net/koty/
Filmiki są wypisane na pierwszej stronie wątku. Wacek chyba nie ma swojego, jeżeli mi się uda to skręcę coś jutro w schronisku, jeżeli nie to w przyszłą sobotę.
Jeżeli chodzi o kontakt to, jeżeli kociak nie jest u kogoś na DT, podajemy telefon do Małej. Jakby nie było - ona zna te koty najlepiej.
joluka pisze:Siriwan - to super! jesteście świetnie zorganizowani! w takim razie trzeba akcję "kacperkową" powtórzyć teraz dla kolejnego kota - wybierzcie tylko proszę tego, który w tej chwili najszybciej potrzebuje pomocy! mogę się zdeklarować wrzucaniem na gumtree, cafeanimal, szerloka, adopcje.org - bo te chyba najskuteczniejsze z portali - tylko np. na gumtree wrzucałabym na warszawskie - większy "rynek"
Użytkownicy przeglądający ten dział: elmas, Google [Bot], Manuelowa, puszatek i 82 gości