Fundusz Puchatek nowy wątek!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 23, 2009 22:26

aamms pisze:...
Myślę, że o zwrocie można myśleć od domku, który weźmie norwega..

A dom dla niego wybierze Pieczarka. Oby to był majętny dom. :wink:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon lut 23, 2009 22:33

rozliczanie dotyczy ludzi-bo to ludzie a nie koty otrzymują pieniądze.Opiekunowie mają nasze zaufanie-jak mówią,ze potrzebują dostają.Zawsze wiadomo kto może udzielić wyjasnień w razie potrzeby.Przeciez to ludzie pomagaja kotom a nie koty same sobie.Jak znalazłabys po paru miesiącach-jaki kot był pod czyja opieką? do kota pw nie da się napisać-a do człowieka szybko mozna-bo jest napisane komu wypłacono.A tak naprawdę-to co Ci chodzi?otrzymałaś pomoc i tak jest zapisane.Inne koszty tez zostały zwrócone.Nikt nie miał zastrzeżeń.....
od marca bedzie nowy skarbnik :D :D
Serniczek

Post » Pon lut 23, 2009 22:39

Serniczek, ale ludzie otrzymują pieniądze na konkretne koty. Tak samo jest z wirtualnymi adopcjami, choć wiadomo że kasa najczęściej trafia do "wspólnego gara". W przypadku Funduszu Puchatek rozliczenie ze wskazaniem kota jest jeszcze bardziej wskazane. Jedne koty są mocno zaniedbane inne nie. Jedne wymagają skomplikowanej diagnostyki i leczenia inne nie.

Odnaleźć kota nie jest trudno. Wystarczy spisywać na bierząco który kot do kogo idzie. Sadzisz że byłabym w stanie zapamiętać kiedy przybył do mnie każdy z moich obecnie 33 kotów gdybym nie prowadziła zapisków. W każdej chwili mogę podać datę przybycia kota do mnie i datę wydania każdego z 72 wydanych przeze mnie kotów. Mogę podać komu go wydałam.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon lut 23, 2009 22:49

Mirka przekaż ten pomysł Batumi-ja się już nie pisze na dyskusje.Mam nadzieję,że ważne jest ,że masz za co pomagac kotom......poniewaz wiele dla nic robisz postarałysmy się zapewnić Ci srodki na ten cel w ramach naszych mozliwości. Nie podejmuje się wyceniać ile jest warta poszczególna sytuacja kota-może inni będa umieli. :? Nie rozumiem Twojego problemu z przyjęciem tej pomocy.
Serniczek

Post » Pon lut 23, 2009 22:54

Serniczek mam problem z przyjęciem tej pomocy, gdyż cały czas ciąży mi na sumieniu 200zł, które otrzymałam na 2 koty. Kotów tych nie potrafiłam uratować i mam wrażenie, że zmarnowałam kasę. Teraz pomagam persom zdobywając środki poza Funduszem Puchatek, aby w jakiś sposób zrekompensować stratę 200zł. Tak już mam i żadne tłumaczenia tego nie zmienią.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon lut 23, 2009 22:55

Mirka, tak jak pisałam, dzięki za pomysł..

Może teraz, przy podziale pracy i powstaniu oddziałów regionalnych uda nam się to łatwiej ogarnąć..
Ja jestem pełna podziwu dla Serniczka, że dwała sobie radę z tym wszystkim..
uwierz mi, to wcale nie takie proste.. przy tym natłoku puchatków..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto lut 24, 2009 8:43

mirka_t pisze:Serniczek mam problem z przyjęciem tej pomocy, gdyż cały czas ciąży mi na sumieniu 200zł, które otrzymałam na 2 koty. Kotów tych nie potrafiłam uratować i mam wrażenie, że zmarnowałam kasę. Teraz pomagam persom zdobywając środki poza Funduszem Puchatek, aby w jakiś sposób zrekompensować stratę 200zł. Tak już mam i żadne tłumaczenia tego nie zmienią.

8O 8O przecież chciałas im pomóc i wiemy,ze zrobiłas wszystko co mogłas żeby to sie udało.Niestety nawet 1 wizyta u weta to potworne koszty a leki,zabiegi????.Miałam jednego tymczasa...całkowity koszt zaopatrzenia kota przed adopcją wyniósł ok 500zł.Skąd macie na to brać????dlatego powstał fundusz Puchatek-Ofiarodawcy ufaja nam powierzając nam srodki -a my ufamy Beneficjentom wypłacając tyle ile w danej chwili możemy.Nigdy nie miałysmy watpliwosci,że nie sa to pieniadze zmarnowane.
mam nadzieje,ze exo da sie wyprowadzic na ludzi-to biedny kot,którego Aamms stara się za wszelką cenę uratować
:? Dzieki Tobie to bedzie możliwe........ :D
Norweg u Pieczarki jest chory..(kk?) w złym stanie,zatkane ma kanaliki łzowe.Pieczarka go ratuje......na to wszystko zapewnimy Wam pomoc-od tego jestesmy!!!!!!!!!!!I kropka!!!!!!!!!!!. :twisted:
Serniczek

Post » Wto lut 24, 2009 9:57

mirka_t pisze:Aamms OK. To w takim razie o stówkę za "norwega" muszę molestować Pieczarkę.

Swoją drogą czy nie lepiej by było gdyby rozliczenia na pierwszej stronie dotyczyły kotów a nie ludzi. Ewentualnie kto ile dostał na którego kota.

Jak tak szczegółowo się rozliczamy to raczej 50 zł. Dopłaciłam z mojego prywatnego funduszu 50 zł na jednego kota odbieranego z krakowskiej hodowli przez Zirrael. Tosza nie odebrała tych pieniędzy.
Na przyszłość trzeba oficjalnie ustalać rozliczenia żeby potem nie było niedomówień.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Wto lut 24, 2009 11:00

Za Chada chciałam zapłacić Toszy, ale odmówiła podania mi nr konta. Gdybym wiedziała, że kasa pochodziła do Ciebie to oddałabym Tobie. Zgadzam się, na aby zwrócono mi 50zł za "norwega" a drugie 50zł nich będzie moim zwrotem za Chada.
Nie trzeba ustalać oficjalnie. Wystarczy jasno określić kto, za co i komu.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto lut 24, 2009 11:58

mirka_t pisze:Za Chada chciałam zapłacić Toszy, ale odmówiła podania mi nr konta. Gdybym wiedziała, że kasa pochodziła do Ciebie to oddałabym Tobie. Zgadzam się, na aby zwrócono mi 50zł za "norwega" a drugie 50zł nich będzie moim zwrotem za Chada.

Prześlę Ci kasę jak Norweg pójdzie do adopcji. Podaj mi na PW nr konta.

Pieczarka

Post » Wto lut 24, 2009 13:38

Jako, że podjęłam sie skarbnikowania w Puchatkowie a mamy jeszcze kilka dni do marca, może napisałybyście jak widzicie takie rozliczenia, zeby wszyscy byli zadowoleni i nikt nie czuł się oszukany czy w jakis sposób pominięty. Rozumiem, że decyzję komu i ile podejmuje prezesostwo :wink: ...
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Sob lut 28, 2009 16:35

pozdrowienia-Werka

Obrazek

Werka1

Od: Nie sie 01, 2004 13:49

Post » Sob lut 28, 2009 20:54

jak konto się zmieniło to proszę na pw o podanie nowego pozdrawiam wszystkich

różycka aneta

Od: Pon gru 01, 2008 23:45

Post » Sob lut 28, 2009 22:37

Pieczarka pisze:
mirka_t pisze:Za Chada chciałam zapłacić Toszy, ale odmówiła podania mi nr konta. Gdybym wiedziała, że kasa pochodziła do Ciebie to oddałabym Tobie. Zgadzam się, na aby zwrócono mi 50zł za "norwega" a drugie 50zł nich będzie moim zwrotem za Chada.

Prześlę Ci kasę jak Norweg pójdzie do adopcji. Podaj mi na PW nr konta.

Kasa poszła.

Pieczarka

Post » Wto mar 03, 2009 14:14

Melduję się na puchatkowie :dance2: i również proszę o nr konta postaram się pomagać w miarę możliwości

KasiaG

Od: Sob gru 08, 2007 14:06

[poprzednia][następna]