» Wto cze 18, 2019 15:02
Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI
Siedzę i myślę. Chcę, żeby Bobi się znalazł, dlatego darujcie, jeżeli wymyślam za dużo, proszę.
Wzięłabym mapę, taki zwykły plan Warszawy i cyrklem nakreśliłabym koło, o, powiedzmy, promieniu 5 km. Wtedy w tym kole weszłabym na podgląd w google maps i starała się zaznaczyć na mapie większe skupiska domów, blokowiska, osiedla itp. Może przedszkola, szkoły, restauracje, duże sklepy.... Stacje benzynowe? Przy śmietnikach?
Jeżeli teren w promieniu 5 km masz już "ogarnięty" to rozszerz go trochę i próbuj właśnie w okolicach sklepów. Często starsze osoby karmią koty w swojej okolicy i nie są bardzo ruchliwe, ale do sklepu i np. ośrodka zdrowia chodzą.
Pamiętam, jak przy szukaniu Znikotka Avian i dziewczyny drukowały ogłoszenia i ulotki i rozdawały nawet obcym ludziom. Może na forum tutaj, czy na innych (nasze koty, dogomania) znajdzie się ktoś z okolicy, kto zgodzi się powiesić ogłoszenia i sprawdzać, bodaj co parę dni, czy jeszcze wiszą?
Starałabym się dotrzeć do karmicieli, kotek na pewno jest głodny, może ktoś go karmi te parę km dalej? I nie kojarzy? Wieszałabym ogłoszenia właśnie w takich większych skupiskach domów, w sklepach i na sklepach, na słupach przy przystankach. Myślę, że kot przyzwyczajony do ludzi, nawet płochliwy, jeżeli jest głodny, to podejdzie, będzie prosił o jedzenie.
I mój stały apel: BOBISIU, WRACAJ DO DOMU!!!