Kocia rodzinka na balkonie. Pani ['] Pan ['] została kotka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 10, 2013 7:43 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Śliczne kociaczki Obrazek

Aniu, pozdrów Panią Ewę ode mnie i powiedz, że białaczkowy Wituś się trzyma. :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro lip 10, 2013 7:45 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

No, a dzisiaj, po śniadanku moje koty zajęły stanowiska do odpoczynku i relaksu, a zaraz za nimi na parapecie pojawiły się maluchy ...

Wujku Dyziu, wujku Rudziu, cio robicie ?

Obrazek

Obrazek

Acha, to my tu sobie trochę porozrabiamy, dobrzeee ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro lip 10, 2013 7:58 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Aniu Droga, wzroku nie można oderwać od tej sielanki :D
Wszystkie kociska cudne, ale malce powalają - ach ten urok młodości :mrgreen: Są tak śliczne, że to chyba panienki :wink: :love:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro lip 10, 2013 8:00 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

jerzykowka pisze:ach ten urok młodości :mrgreen:

nooo ... :D
Obrazek

pisiokot

Post » Śro lip 10, 2013 8:41 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Radość dla oczu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Przypominam o numerze konta od kathleenka i pisiokot! :twisted:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro lip 10, 2013 9:27 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Aaaach :love: Śliczności..... :1luvu:
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Śro lip 10, 2013 10:06 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

cudne, super, że mają możliwość takiej sielanki i beztroski. Dzięki, serce się raduje jak się patrzy na duże i małe piękności :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro lip 10, 2013 11:01 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

kasia1568 pisze:cudne, super, że mają możliwość takiej sielanki i beztroski. Dzięki, serce się raduje jak się patrzy na duże i małe piękności :1luvu: :1luvu:

otóż to! :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lip 10, 2013 20:04 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

No więc nasze skarbeczki są dziewuszkami ...
Obie.

Znajdziemy im najlepszy domek, ale tak mi szkoda, że Franek nie okazał się chłopakiem :( ze względu na to, że od początku czułam "przez skórę", że u Pirulasińskiej miałaby kocina super dom. Buuu ...

No, trudno, od jutra zaczynamy ogłaszanie.

Teraz kluseczki śpią. Najważniejsze, że bezpieczne, zdrowe, beztroskie :kotek: .
Obrazek

pisiokot

Post » Śro lip 10, 2013 20:14 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

śliczne te dziewczynki bardzo :1luvu: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro lip 10, 2013 20:41 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Za domki dla ślicznych dziewczynek :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro lip 10, 2013 21:01 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

pisiokot pisze:No więc nasze skarbeczki są dziewuszkami ...
Obie.

Buuu...... :placz: :placz: :placz: :crying: :crying: :crying:
Bo ja się już trochę zakochałam... :oops:
Gdybym wiedziała, że te moje wredoty je zaakceptują... No ale tego nigdy nie wiadomo, czy byłby to kocurek, czy kociczka...
Będę im kibicować :ok:
A jak będzie ze szczepieniami? Mam zawsze lekkiego stracha o nieszczepione kociaki, że jakiś wirus się przyplącze...
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Śro lip 10, 2013 21:56 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Dziewczynki znajdą super domek lub domki no sa cudne :1luvu: a czy w tym układzie fo pirulasinskiej pojedzie chlopczyk z parkingu?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw lip 11, 2013 0:04 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Goyka pisze:Dziewczynki znajdą super domek lub domki no sa cudne :1luvu: a czy w tym układzie fo pirulasinskiej pojedzie chlopczyk z parkingu?

Nie pojedzie bo już ma domek, a pirulasińska nie chciała żadnego innego :wink: więc skoro trafił się domek to i skorzystał z niego.
pirulasińska pisze:I jeszcze raz potwierdzam, że twardo czekam na werdykt w sprawie płci białaska i pozostaję nieczuła na wdzięki wszystkich innych kociaków, nawet Parkingowego :love: , choć to trudne...

Jestem ciekawa co u ciemnych koteczków, bo kathleenka coś się nie odzywa. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lip 11, 2013 8:12 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

pirulasińska pisze:A jak będzie ze szczepieniami? Mam zawsze lekkiego stracha o nieszczepione kociaki, że jakiś wirus się przyplącze...

Dziewczynki zostały wczoraj kolejne odrobaczenie i tym sposobem ten temat mamy z głowy.
Ponieważ nie jest wskazane serwowanie jednocześnie odrobaczania ze szczepieniem poczekamy kilka dni. Jesteśmy umówieni z p. dr za tydzień na kłucie małych dupeczek.

Powiem Wam, że jak tak je obserwuję to widzę już "wykluwanie" się charakterów, ujawniają się cechy, które chyba potem będą je określać jako dorosłe koteczki.

Obie to delikatne, wrażliwe stworzonka - ale różnią się.

Lulka wygląda na aniołka, ale to panieneczka, która lubi stawiać na swoim i robić po swojemu. Taki mały szkrab, ale już widać, że chyba będzie uparciuszkiem, taka Zosia samosia. Jak jej się coś nie podoba - np. zamkniecie w klatce, gdy wychodzę z domu, albo na noc, to w odróżnieniu od siostry mówi, że jej się to nie podoba :wink: ("ale ja chcę biegać miau, miau ...")., na ręce niechętnie daje się brać. Aczkolwiek jej zachowanie mieści się w granicach bardzo dobrego kociego zachowania - nie drapie broń Boże, zawsze chowa pazurki w kontakcie z człowiekiem, nie demoluje, nie zrzuca, nie lata po firankach itp. Lubi mi towarzyszyć w wolnych chwilach (tzn. kiedy nie gania za zabawkami i nie śpi :wink: ) i to jest słodkie :kotek: . Moje biurko z komputerem stoi tuż przy oknie i malutka lubi sobie przycupnąć na parapecie i patrzeć co robię. Wyciągam rękę, głaszczę ja, ona sobie pomruczy i wracamy do swoich zajęć - ja do pisania, ona do podgladania :D. Miałam już w domu wiele maluszków na odchowaniu i muszę powiedzieć, że te panieneczki maja jakąś wrodzoną kindersztubę i delikatność. Jestem pod wrażeniem, naprawdę.

Franuś to z kolei wyjątkowo grzeczna, kochana słodzinka. Jak trzeba iść pospać do klatki, bo Duża wychodzi, to grzecznie wchodzi, kładzie się w koszyczku, zajmuje się zabawkami. Daje się brać na ręce, przytula, nie wyrywa tak jak siostra. Wygląda na to, że będzie to bardzo ugodowa, miła kotunia. Mogłabym zaryzykować, że dogada się z każdym towarzystwem.

No i obie dziewczynki doskonale dogadują się z dorosłymi kotami. Wspólne życie na małej bądź co bądź powierzchni jest całkowicie bezproblemowe. Uuuuuuwielbiają głaskanie :wink: , od razu włączają motorki, mruczą na potęgę. Aż się człowiek zastanawia, jak w tak małym ciałku może powstać taki głośny dźwięk :D. Franuś na pewno będzie mega-pieszczochem, a Lulka ... - pewnie też :D.

Są cu-do-wne :1luvu: :1luvu: :1luvu:

p.s. Renatko, wiem, że Twoja decyzja w sprawie adopcji była uzależniona od płci malucha - ale powiem Ci, że w moim prawie monopłciowym kocim towarzystwie (sześciu chłopaków i jedna dziewczyna) nigdy nie było problemów z powodu dużej ilości zwierzaków jednej płci. Przy czym kolejne koty dochodziły stopniowo - najpierw były dwa, potem trzeci itd. Po niedługim czasie zawsze sobie jakoś ustalały hierarchię. Zawsze byłam i jestem zdania, że przy adopcji kolejnego zwierzaka ważny jest jego charakter, a nie płeć. Bo są kotki-aniołeczki i kotki - zołzy, są kocurki-najgrzeczniejsze w świecie przylepy i chcące dominować nad wszystkimi i wszystkim niedobre kociska.
Obrazek

pisiokot

[poprzednia][następna]