Mamy już 2 lata i 6mcy -Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 25, 2010 10:53 Re: 7-m Małe Cz.-Nusia vel Podszerstek-kot dla bezrobotnych-s.27

Moja sistersa wczoraj wręczyła mi książkę ( o kotach, a jakże :mrgreen: ) a w niej znalazłam jej autrostwa wierszyk (dla mnie i o mnie :mrgreen: ):

"Gdy Ci kocia brać dokuczy, że ochotę masz na mord,
zaparz kawkę i z tą książką schowaj się w przytulny kąt.
Gdy się gromko roześmiejesz jeden, drugi, trzeci raz,
koty szybko zrozumieją, że znów dobry humor masz."

:piwa: :piwa: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw mar 25, 2010 23:07 Re: 7-m Małe Cz.-Nusia vel Podszerstek-kot dla bezrobotnych-s.27

Marzenia
Super masz siostrę :D .. No ale na takie rodzeństwo trzeba Sobie zapracować :1luvu:
A ja się pochwalić.. Kacuś 2,5 h spaceru zaliczył w tym dwie myszki, zupełnie nie wliczone w dietę :roll: Ach ta wiosna :mrgreen:
Pozdrawiamy Czarne Piękności :1luvu:
lesna

Post » Sob mar 27, 2010 6:49 Re: 7-m Małe Cz.-Nusia vel Podszerstek-kot dla bezrobotnych-s.27

Marzenia11 chyba normalnie uskutecznie jakiś bunt. Po pierwsze mój Kwiatuszek :1luvu: spadł na 3 stronę. Po drugie czemu qurka nie ma żadnych zdjęć? Ani Zakapiorów ani mojego Podszerstka. No kuchnia!
:twisted:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Sob mar 27, 2010 11:34 Re: 7-m Małe Cz.-Nusia vel Podszerstek-kot dla bezrobotnych-s.27

Obraziłam się na nie -czyt. Nuskę - wczoraj złamała ostatnią 1/3 kwiatka - nie ma już nic. Qrna, pilnowałam jak oka w głowie i dupa - weszłam do chaty na 15 sek i po ptakach... qwka..
A Zakapiory biegają z prędkością światła więc trudno zrobić foto..

Czasami jednak Małę Czarne położą się na chwilę... zwłaszcza gdy ja właśnie wstanę z łóżka i nie zdążę go pościelić, bo kociaste uważają, ze teraz przyszła na nie kolej :lol: :lol: :lol:

Obrazek

A tu Podszerstek oblizuje sie po trawce :mrgreen:

Obrazek

No i działania Zakapiora Pierwszego Głównego :evil:

Obrazek
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob mar 27, 2010 17:04 Re: 7-m Małe Cz.-Nusia vel Podszerstek-kot dla bezrobotnych-s.27

No, rozumiem, że Zakapiory robiły miejsce Podszerstkowi, żebyś miała go gdzie przesadzić. :ryk: :ryk: Moje Wielkie MRU wykopuje hiacynty z częstotliwością co najmniej 3 razy na dobę. A jak już wykopie, to siedzi i czeka aż Pańcia (kochane zwierzątko) posadzi kwiatuszki jeszcze raz. Wtedy zaczynamy podchody od początku. :ryk:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."

Mruśkowo

Post » Sob mar 27, 2010 21:13 Re: 7-m Małe Cz.-Nusia vel Podszerstek-kot dla bezrobotnych-s.27

A moje nie ma kwiatków.. w zasięgu łapek :mrgreen: Bo pani nieuczona i nie wiedziała które to te dobre, prócz trawy :oops: No i mam mały ogród na lodówce, jedyne niedostępne miejsce dla Kacusia :lol: :lol: :lol:
Piękne te czarności, skarby w domu, choć i pewnie różki czasem mają :wink: :mrgreen:
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

Post » Nie mar 28, 2010 17:34 Re: 7-m Małe Cz.-Nusia vel Podszerstek-kot dla bezrobotnych-s.27

My dziś spędziłyśmy pół dnia na balkonie.
Pańcia sprzątała balkon po zimie, a kiculka moja cudna spacerowała po całym dostępnym terenie (znaczy się tyle ile metrów miała smycza) :ryk: :ryk: Pozdrawiamy Zakapiory, a w szczególności Pieszczocha. :mrgreen:

Mruśkowo

Post » Nie mar 28, 2010 22:49 Re: 7-m Małe Cz.-Nusia vel Podszerstek-kot dla bezrobotnych-s.27

KONKURS ogłaszam. Pytanie brzmi: "Kim jest Słodziak?" :lol: :lol: :lol:

a oto konkursowe zdjęcie:

Obrazek

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :1luvu: :ok:

Marzenia11

Post » Pon mar 29, 2010 6:20 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

Podszerstek :!: :ryk:

Mruśkowo

Post » Pon mar 29, 2010 9:19 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

:ryk: :ryk: :ryk: konkurs trwa - poczekam na innych chętnych.

A tymczasem w domu pojawiły się... TULIPANY 8O 8O 8O

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zdjęcia były robione koło 5 w nocy więc nie muszę dodawać, że flakonu już nie ma.. :twisted: :twisted: :twisted: teraz tulipy stoją w uroczym garnku - Nusia od razu zabrała się do roboty, działała łapami ile wlezie, a garnek nic! ani drgnął! Łobuz jeden (garnek oczywiście, nie kot :mrgreen: ).

Marzenia11

Post » Pon mar 29, 2010 10:49 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

Moja rezydentka Duża upomniała się. W końcu. Tak jak przez 3 lata naszego wspólnego bycia i zycia nie lubila zdjęć tak dzisiaj pozowała tak chętnie i pięknie, że obiecałam jej, że w nagrodę za znoszenie Małych Czarnych umieszczę jej zdjęcia w necie. Oto czynię :wink:

Drugie pytanie konkursowe: czy to kot czy tygrys?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marzenia11

Post » Pon mar 29, 2010 12:11 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

Marzeniu, pięęęknaa :1luvu:

Mruśkowo

Post » Pon mar 29, 2010 21:24 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

Drugie jest łatwe.. wiadomo Tygrys.. jeśli ktoś ma wątpliwości, niech się 'narazi' tygrysowi :wink: :lol: :lol: :lol:
Marzenia
No to mnie masz.. nie wiem :crying: Cokolwiek mi powiesz, uwierzę.. Notka? Tak logistycznie wydumana, a że logistyka nie zawsze się sprawdza :wink: :roll: dodam sprytnie: szczęśliwa, czarna kota :ryk: :ryk: :ryk: :ok:
p.s. A do ilu razy można 'stelać' .. trzech? :mrgreen:
Pozdrawiam Serdecznie.
lesna

Post » Pon mar 29, 2010 21:54 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

at spryciula... chciałabyś do trzech, co? :lol: :lol: :lol: :lol:

Nic z tego. nie mozna. Ja obstawiam Nuteczkę, bo... sama nie jestem pewna :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Nie no Nuteczka to jest, tym bardziej się wzruszyłam, ze nie zmienila swej pozycji ciała gdy do niej podeszłam i to z aparatem :piwa: :piwa: :piwa:

Już myślę o rozpoczęciu ogłoszeń.. i powtarzam sobie jaka to ja twarda jestem. Zaciskam zęby... słyszycie zgrzyt? :roll: :roll: :roll:

Marzenia11

Post » Wto mar 30, 2010 12:27 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

No i masz... zaczęło sie niewinnie od pojedynczych rzygów, ale wczoraj wieczorem, całą noc i dzisaj rano Notka to co zjadła od razu zwracała... Jedynie rybka gotowana dzisiaj rano zatrzymała ten proceder. Oczywiście nie śpiąc prawie wcale zastanawiałam się co czynić i w końcu poszłam do weta - obstawiamy zapalenie sluzówki żołądka w efekcie kłaków, robaki bądź misz masz zywieniowy. Noteczka dostała leki i zalecenie ścisłej diety - czyli tylko gotowane, chrupek nie, najwyżej intestinal w saszetce. Więc musze się zamienić w gospodynię domową i gotować bandzie.

A mała staje się drugą Nusią... :1luvu: Gdy ją tak obserwowałam w nocy, bralam na ręce, przytulałam i gadałam do niej to w końcu nad ranem zrozumiała, zaskoczyło jej, że to co od początku Nusia robi może być kocio-przyjemne :mrgreen: Zasnęła mi na kolanach zwisając łebkiem w dół i mrucząc... podeszła do łózka (tak jak Nusia), miauknęła wsparta na łapkach (identycznie jak Nusia :!: ) i wlazła na mój gest ręki (zupelnie tak samo jak Nusia). A skąd wiem, ze to nie była Nusia? Bo Nusia własnie układała się obok mnie do głaskania - gdy zobaczyła rywalkę zaczęly się bić i Nusia przegoniła Notkę z łóżka mrucząc z zadowolenia.. :evil: :evil:
Jakby sie dwie nie mogły zmieścić, kurcze.. :?

Marzenia11

[poprzednia][następna]