Ryśka i inni - czyli DT u Karoluch - potrzebne wsparcie !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 27, 2009 14:37

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto sty 27, 2009 14:46

Karoluch, Rysia wygląda rozbrajająco w tym pampersiku. Powiedz proszę, jak w jej obecnej sytuacji wygląda kwestia szukania domku? Jakiej ona opieki oprócz całego zmieniania pampersów, mycia, przecierania pupki ona potrzebuje?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto sty 27, 2009 15:00

Karoluch, biję pokłony, brak mi słów...... :aniolek:

czia

Od: Wto cze 19, 2007 13:19

Post » Wto sty 27, 2009 17:36

mamy na tym wątku dwie wspaniałe dziewczyny
Rysię - główną bohaterkę
Karolucha - autorke cudu

a może zajrzy tu ktos kto mógłby pomóc http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3985899#3985899
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto sty 27, 2009 21:03

Rysia, oprócz zmian pampersów, przecierania pupki i smarowania kremami, potrzebuje pieszczot, mnóstwo miłości i jedzonka ;) Miewa humorki i gorsze dni, gdy za wszelką cenę stara się uniknąć przetarcia pupy, więc potrzebny będzie cierpliwy i wyrozumiały opiekun. Powinna trafić do domu, który miał już do czynienia z kotami. Na dniach zacznę ją ogłaszać, może znajdzie się jakiś wariat, który zechce adoptować kota kalekiego, wymagającego szczególnej opieki. Rysi nigdzie się nie spieszy, ma się dobrze i poczeka cierpliwie na wspaniały dom.
No to gdzie ta kolejka i bitwy o przytulankę? :twisted: intuicja coś mi podpowiada, że niestety na tym wątku nikt nie będzie się prześcigał w ofertach ds. No bo kto marzy o burym kocie bez ogona, który chodzi w pampersach i rzadko korzysta z kuwety? Rysia nie ma długiego futra, pociągłego orientalego pychola, pięknej pełnej gracji smukłej sylwetki. Jest za to najwspanialszym mruczkiem, który kocha człowieka (i smakołyki ;)) na zabój, ma kształt idealnej kulki i niesamowite hipnotyzujące oczy. Rysia to taki rozgadany pączek, uwielbia opowiadać o wszystkim i tulić się. Adoptuj pan(i) Pączka :twisted:
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Wto sty 27, 2009 21:37

Ja tam gorąco wierzę, że Rysię ktoś pokocha :ok: i że domek dla niej się znajdzie. Musi :)

Karoluch, jak coś to pomożemy powrzucać ogłoszenia Rysi, tylko daj znać jak będą to Ci podam mojego maila i poproszę o przesłanie :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto sty 27, 2009 21:45

Karoluch a moze adopcja do Niemiec?
tam bardzo duzo domow adoptuje kalekie zwierzeta.

pamietam jak bylam na dogo psa Czarusia sparalizowanego co jezdzil na wozeczku, znalazl super dom w Niemczech i smicha po polach z tym swoim wozeczkiem jak wychodzi z pancia na spacerki. W domku tez nosi pampersa bo nie trzyma moczu i kalu.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto sty 27, 2009 22:23

bałabym się oddać mojego ukochanego pączuszka tak daleko :strach: fundacje niemieckie znam tylko psie, o tych zajmujących się adopcjami kotów nic nie wiem. jeśli coś by się działo, to nie mogłabym po prostu z marszu po nią pojechać i zabrać jej, nie mogłabym sama wszystkiego sprawdzić, spotkać się z domkiem osobiście, zapoznać go wcześniej z Rysią, zobaczyć, czy jej odpowiada, wolałabym mieć ją gdzieś bliżej. Będziemy czekać na super dom tyle ile będzie trzeba, a jeśli nikt się w Rysi nie zakocha, to zostanie u nas. choć wiem, że na każdego kota czeka ten jedyny dom i każdy kiedyś go znajdzie, jeśli odpowiednio mu pomożemy ;)
Rysia & company przesyłają wszystkim głaski i podziękowania za pamięć. Pączek właśnie dzielnie uczy się ze mną gramatyki historycznej, można by rzec, że ją pochłania, bo gryzie mi notatki :twisted:
to naprawdę wspaniała kotka, nie można jej nie pokochać. Daje człowiekowi całą siebie, a w jej mruczeniu słychać ulgę i wdzięczność.
Obrazek

Karoluch

Post » Wto sty 27, 2009 22:52

Oj Rysiu! Kapła mi łezka... pozdrawiam i miziam i miziam i miziam i miziam........ Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sty 28, 2009 0:53 przez dominikanna1, łącznie edytowano 1 raz

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Wto sty 27, 2009 23:13

Jestem pełna podziwu dla Was. Rysiunia wygląda na zadowoloną.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto sty 27, 2009 23:19

Rysia jest bardzo radosnym i pogodnym kotem :) chodzi za nami jak pies, lubi towarzyszyć w codziennych czynnościach, wszystko ogląda, nadzoruje. Zawsze wesoło zagaduje. Wieczorem cieszy się, że może się porządnie wymyć, a rano, że wychodzi z łazienki do kotów. Jest wszędzie, a najgłośniej słychać ją w kuchni. Gdy ktoś tam wejdzie, Rysia pojawia się na miejscu jak ninja, nawet jeśli chwilę wcześniej pogrążona była w najgłębszym śnie w drugim końcu mieszkania. jej zbliżanie się sygnalizuje jedynie szelest pampersa :D od progu kuchni rozlega się głośne miauuuuuuu, jeeeeeść, miauuuuuuuu! Jest bardzo dzielna, choć wiele wycierpiała i niestety czasami jeszcze się źle czuje. W pampersie porusza się super sprawnie, nie przeszkadza jej w ogóle.
Obrazek

Karoluch

Post » Śro sty 28, 2009 0:52

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... &start=135
Zagłosujcie prosze.
Rysie na dobranoc miziam :D

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Śro sty 28, 2009 8:18

Miala szczescie Rysieńka, ze ja wypatrzylas i podarowalas zycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I Piorunki tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszystkim zyczymy zdrowka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro sty 28, 2009 10:53

Karoluch - podziwiam....

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Śro sty 28, 2009 11:35

Karoluch, Aniele, niebo niech Ci wynagrodzi Twoje serce.

Monika

m_orsetti

Od: Czw cze 01, 2006 12:51

[poprzednia][następna]