Pusia z Allegro u wani71 i reszta kocio-psiego towarzystwa.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 29, 2008 11:04

wania71 pisze:Obrazek
To jest Lawa/ Lawisia - młodziutka, domowa, ufna i delikatna koteczka, spod baru Wulkan, była w zaawansowanej ciąży (ciachnęłam ją w Rzeszowie, cena zabiegu mną wstrząsnęła 8O ), od wiosny podobno żebrała o jedzenie pod tym barem. Ma grzyba, no cóż pogoda w tym roku sprzyja.
Należy do tych niezwykłych krótkowłosych, chudych kotek o rzadko spotykanym biało-burym umaszczeniu, o które biją się domki :wink: Obrazek
A to jest Etna - Ecia, spod baru Wulkan, rzekomo synek Lawy (żałuję, że nie dopytałam przechodniów, skąd przekonanie, że to kocur - pewnie bym się zdziwiła) Dziewczynka, trochę dzikuska, śmieszna i słodka, kocha koty, ludzi mniej, w uszach - cuchnąca maź i chyba też ma grzyba :crying:

Takie są NAJPIĘKNIEJSZE, a chudość na pewno przeminie z czasem :wink:

To więc ja się zachwycam obiema panienkami :!:
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

Post » Wto wrz 16, 2008 8:24

Ja się nadal zachwycam - waniu, co słychac u gromadki :?:

madziaki

Post » Czw wrz 18, 2008 11:33

Obrazek

Obrazek

Ecia albo Lawisia, a może obie zalały mi pokój, nowe materace, pościel, kołdrę, poduszki. Kupki lądują w kuwecie, dziewczynki czują się dobrze, apetyt dopisuje, zaokrągliły się, grzyba coraz mniej, ale boję się je wypuścić do stada. Bo nie chcę mieć zasikanego domu. Ecia jest dzikusem i nie nie złapię jej na dużej przestrzeni.
Muszę jakoś najpierw zbadać im siuśki, bo nie wiem, o co chodzi z tym sikaniem. Może protestują, bo przestałam z nimi spać :roll:

Obrazek

Obrazek

Niuszek też ma się dobrze, w tym tygodniu go zaszczepię i mam nadzieję, że grzyb nie powróci. Niuszek jest słodki, ale konsekwentnie napada Miziaka.
W związku z tym, jeżeli chcę przespać spokojnie noc i umożliwić wszystkim kotom swobodny dostęp do kuwet, muszę oddzielić Miziaka od Pusi i od Niucha, zaczyna mi brakować stref. Zwłaszcza, że zamykając pokoje odcinam się od ogrzewania, a zima za pasem.
Dobija mnie pogoda.
I to, że nawet na jeden dzień nie mogę wyjechać z mężem gdziekolwiek, bo nie mamy komu zostawić zwierząt pod opieką.
Do tego, jeżeli nie wezmę na przechowanie psa koleżanki, to on i jej koty wylądują w hotelu na dwa tygodnie :( Cały czas się tym gryzę.

No i postanowiliśmy przyznawać zwierzakom statuetkę Bunia Roku, aby uczcić koci ideał, jakim jest Buniorek i zmotywować stado do poprawnego zachowania. Nominowani są Pyza ( czarny koń wśród rywalizujących ), Smok, Niuch, Miziak i Lala. Z tą rywalizacją to przesadzam, bo niektórzy pretendenci olewają mnie i nagrodę.
A Barówki, Pusia i Mańka w ogóle nie maja szans :)
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Czw wrz 18, 2008 11:45

ale kociaczki wypiękniały :D

hmm.. no zamarznąć to Ty tam nie możesz, co to to nie.
kotuchy, już mi żyć w zgodzie, bo zamarzniecie razem z Dużymi :roll:

Waniu trzymam mocne kciuki, żeby relacje się dobrze ułożyły i byś nie musiała ich separować... no i za inne sprawy
:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Czw wrz 18, 2008 14:01

Koty - przywołuje Was wszystkie do porządku :!:
Walczyć tu dzielnie o statuetkę :!:
:ok:

madziaki

Post » Nie wrz 21, 2008 17:40

Dziewczyny dwa dni temu dołączyły do stada i korzystają z kuwety, ufff
Lawisia jest strasznie nieśmiała, całymi dniami przesiaduje na oknie i jakby o czymś marzy. Ecia, to ciekawska rozrabiara, ale dzik - pozwala mi się pogłaskać, tylko w czasie jedzenia. I musi to być coś naprawdę smacznego :)
Szukam dla nich wspólnego domu. Na razie zamieściłam ogłoszenie w lokalnym portalu. Jeśli ktoś odpowie, to zrobi to dla jaj, albo...to będzie właśnie Ten Domek. To jedyne "dziwne" ogłoszenie wśród całego mnóstwa anonsów o 6-8 tygodniowych, puchatych kuleczkach, do wzięcia od zaraz i bez żadnych warunków :roll:
Obrazek

wania71

Post » Pon wrz 22, 2008 7:57

za domek :ok:

madziaki

Post » Sob wrz 27, 2008 11:41

Obrazek
Bartuś, wiejski chłopaczek, chudy, ale bojowy malentasik. Ma ok. 3 miesięcy i dzisiaj dołączył do stada.
Obrazek

wania71

Post » Sob wrz 27, 2008 20:11

Stado Ci się rozrasta w szybkim tempie. Poprosze o przekazanie wszystkim głasków i mizianek :D
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Sob wrz 27, 2008 20:47

I nawzajem, Modjesko :)
Tak patrzę na na chłopaczka i jakiś taki jaszczurkowowampirkowy mi się się zdaje. Podobny, co nie ? :lol:
Obrazek

wania71

Post » Pon wrz 29, 2008 12:05

:D Zdecydowanie. Jest duże prawdopodobieństwo, że to rodzina? A może to beskidzka rasa kota? :wink:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pt paź 03, 2008 9:53

Czasami odwiedza mnie moja mama, prosta kobieta, która kota nie uważa za stworzenie boże, bo się tego do garnka wsadzić i ugotować nie da.
Mówi do mnie tak: - Jakaś taka, bura kocica z wielkimi cycami chodzi tam pod orzechem.
Pytam ją, co ma na myśli mówiąc: wielkie cyce, a ona mi na to, że takie wymiona 8O :D
Hmm...domyśliłam się (bo zwykle wiem, gdzie który kot lubi przebywać), że widziała Miziaczka, a te cyce, to jaśniej umaszczony brzuszek, który się majta tuż nad ziemią. Pokazałam go mamie i potwierdziła.

Po kilku dniach dowiedziałam się, że sąsiad, zauważył kocicę w zaawansowanej ciąży. Nie chciał mi mówić, żebym nie brała sobie kłopotu na głowę. No i po krótkim wywiadzie okazało się, że znów chodzi o naszego kochanego Miziaczka :D

Myślicie, że to już czas na solidne odchudzanie? :twisted:
Obrazek

wania71

Post » Pt paź 03, 2008 10:29

Biedny Miziaczek :D
Fota - pokaż te cyce, ocenimy ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt paź 03, 2008 10:35

he he he dawaj fotki tego cycatego Miziaka :!:
Musim poogladac naocznie :lol:

madziaki

Post » Pt paź 03, 2008 16:23

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miziaczek vel Cycata Kocica trochę się obraził za te szyderstwa. Zażądał wyjścia na dwór. Grubas jeden! Skoro tak przytył latem, to co będzie w zimie :strach:
Obrazek

wania71

[poprzednia][następna]