Kocia Arka Noego prosi o wsparcie! $, Karma! Dziękujemy WAM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 10, 2012 17:19 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

dziękujemy za każdy grosz.. bo grosz do grosza.... Obrazek i kolejny kotek uratowany :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Sob lis 10, 2012 18:06 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

jednak odeszła dziewuszka, smutno bardzo
wpłaciłam dziś co nieco dla kotów, powinno być w poniedziałek na koncie

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Sob lis 10, 2012 20:07 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! KAŻDA POMO

Hanulka pisze:niestety tylko 2 dawki surowicy jadą (transport oraz organizacja odwirowania= włóczka) teraz do KAN (w Łodzi nie było więcej surowicy), ale też odwirowana krew!!! dzięki kotom naszej Forumowiczki

Hanulka, no bez przesady, odwirowania Feli(n)serinu który znalazłaś nie organizowałam, tylko krwi :twisted:

A Forumowiczce i jej Kotce, Paniom Doktor i Panu Doktorowi dziękujemy bardzo :1luvu:
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025
Taki mały kot; taki wielki brak......

włóczka

Od: Sob kwi 25, 2009 16:43

Post » Nie lis 11, 2012 8:07 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

dobrze, że nie trzeba było jeszcze tego odwirowywać.. :twisted:
coś chyba nieskładnie napisałam :mrgreen:

Serdecznie dziękujemy Forumowiczce mokusatsu :1luvu: i Jej kocim pociechom Franiowi i Bruni za pomoc :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie lis 11, 2012 12:26 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

Udało mi się odnaleźć wątek, będę śledzić. Trzymamy kciuki za kotki i cieszymy się, że mogliśmy pomóc ;)

(no Franek to nie bardzo był chętny do pomocy. W lecznicy diabeł, a w domu kochany miziający się kotek, nie nadążam ;))
Obrazek

mokusatsu

Od: Czw wrz 01, 2011 22:13

Post » Nie lis 11, 2012 20:24 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

mokusatsu pisze:(no Franek to nie bardzo był chętny do pomocy. W lecznicy diabeł, a w domu kochany miziający się kotek, nie nadążam )

Jedna korzyść - wiesz czego się możesz spodziewać w razie czego.... :?
Może by Ci pomógł koci kaganiec, u mnie to trochę pomogło, przynajmniej pazury u weta obcinamy bezkrwawo, w domu nie ma mowy.....

Wielka prośba do _ogonek_ albo kogoś administrującego fb kotów z Radomska - o wpisanie posta z krótkim opisem sytuacji "wirusowej" dla osoby niezorientowanej - może coś w stylu że do KAN przywleczono panleukopenię, chorobę bardzo groźną dla nieszczepionych kotów; jedna malutka kotka zmarła, druga zachorowała, jest jeszcze przynajmniej 6 zagrożonych chorobą kociąt już obecnych w KAN, a każde kolejne podrzucone kocię (a takie na pewno będą niestety) powinno być od razu zabezpieczane surowicą żeby nie zachorowało - leczenie i profesjonalna surowica niestety kosztują, bardzo prosimy o pomoc finansową która pomoże uratować kocie życia , i numer konta (numer koniecznie, niech ludzie mają wszystko od razu "na tacy"; ew. dodatkowo link do strony RTOZ która jest jaka jest, ale numer konta potwierdzi że nie jest prywatny - http://rtonz.i4.pl)

(tzn oczywiście można to napisać lepiej jak ktoś ma pomysł)
ale kolega chciałby takie coś udostępnić na FB, sam coś wpłacił, może ktoś jeszcze pomoże....

Edit: i dziewczyny - to głównie do Hanulki jako "głowy wątków", i Andżeliki ;) - może zdecydujmy się na jeden wątek KANowy i w nim piszmy; ja mam problem ze znalezieniem informacji, Andżelika jak widać z wpisu w tym drugim wątku - też, skoro nie znalazła info o Mokusatsu ;) , co dopiero inni - może niepotrzebne takie mnożenie.................................
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025

włóczka

Post » Pon lis 12, 2012 7:47 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

hej, są 2 wątki KAN - główny na Kotach, adopcyjny (sprawy adopcji) na Kociarni i jako 3 - Skarbonka na Kotach (sprawy skarbonkowe), zachęcam do zamieszczania wszystkich ważnych informacji na wątku głównym KAN, czyli TYM :D

andżelika nie mogła znaleźć mokusatsu ani info, bo do tej pory korespondowałyśmy z mokusatsu na pw :D

andzelika1952 pisze:Bardzo, bardzo dziękuję Hanulce i Włóczce za pomoc w zdobyciu i przywiezieniu do Radomska przez Włóczkę 2 fiolek Feliserinu oraz 1 dawki surowicy z krwi kota.
Bardzo dziękuję także dawcy krwi i jego właścicielce z Łodzi - nawet nie wiem kto dał nam taką szansę. Może Hanulka coś więcej wie.
Jesteście jak zawsze niezawodne
:1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lis 12, 2012 9:43 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

Hanulka pisze:andżelika nie mogła znaleźć mokusatsu ani info, bo do tej pory korespondowałyśmy z mokusatsu na pw

Taaaaaaak, wczoraj o 8:30 napisałaś tutaj posta w którym imiennie dziękujesz Mokusatsu, a Andżelika o 18:30 w wątku "pomóż kotom KAN $$$" i na Kociarni post który cytujesz.... :twisted: ;) :mrgreen:

TY wiesz który wątek jest który, JA (tzn - NAWET ja!!!) przy obecnych tytułach i rozrzucie informacji niekoniecznie, co dopiero mówić o innych osobach. Może chociaż zmienić tytuł tamtego wątku na wyraźnie skarbonkowy - "Skarbonka KAN, prosimy o pomoc w spłacie długu u weta" czy coś podobnego, ale z tym "skarbonka" na początku. Wątki "pomóż ......" bywają normalnymi wątkami "opisowymi" fundacji i osób, i naprawdę się to myli................

włóczka

Post » Pon lis 12, 2012 10:32 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

Obrazek

Pozdrowienia dla wszystkich :)
Czekamy na wieści, co z koteczkami. Możecie mi podać link do tematu, gdzie Andżelika pisze o tej sprawie i gdzie można śledzić stan kotków?
Obrazek

mokusatsu

Od: Czw wrz 01, 2011 22:13

Post » Pon lis 12, 2012 10:35 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

włóczka, co chcesz powiedzieć?? "że andzelika ma klopot?", MA, BO NIE MA CZASA...

A CZEGO TO DOWIDZI? i o co sie rozchodzi???? :mrgreen:

JA O 8,07 dziękuje imiennie, a andzeliki nie było na tym wątku, cytuję Andzelikę, z grzeczności i oszczędności czasu.. czasu andzeliki1952 oczywiście

W czym problem?? bo ja nie widzę żadnego, 3 wątki do opanowania, to chyba nie tak wielka sztuka?? a Andzelikę skopiuję, żeby JEJ zaoszczędzić czasu, który poświęca w 99% kotom..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lis 12, 2012 10:36 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

mokusatsu pisze:Obrazek

Pozdrowienia dla wszystkich :)
Czekamy na wieści, co z koteczkami. Możecie mi podać link do tematu, gdzie Andżelika pisze o tej sprawie i gdzie można śledzić stan kotków?

wspaniała Kotunia... :1luvu:

skarbonkowy wątek KAN: viewtopic.php?f=1&t=135282

adopcyjny wątek KAN viewtopic.php?f=13&t=144902

Serdecznie zapraszamy :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lis 12, 2012 17:00 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

włóczka pisze:
mokusatsu pisze:(no Franek to nie bardzo był chętny do pomocy. W lecznicy diabeł, a w domu kochany miziający się kotek, nie nadążam )

Jedna korzyść - wiesz czego się możesz spodziewać w razie czego.... :?
Może by Ci pomógł koci kaganiec, u mnie to trochę pomogło, przynajmniej pazury u weta obcinamy bezkrwawo, w domu nie ma mowy.....

Wielka prośba do _ogonek_ albo kogoś administrującego fb kotów z Radomska - o wpisanie posta z krótkim opisem sytuacji "wirusowej" dla osoby niezorientowanej - może coś w stylu że do KAN przywleczono panleukopenię, chorobę bardzo groźną dla nieszczepionych kotów; jedna malutka kotka zmarła, druga zachorowała, jest jeszcze przynajmniej 6 zagrożonych chorobą kociąt już obecnych w KAN, a każde kolejne podrzucone kocię (a takie na pewno będą niestety) powinno być od razu zabezpieczane surowicą żeby nie zachorowało - leczenie i profesjonalna surowica niestety kosztują, bardzo prosimy o pomoc finansową która pomoże uratować kocie życia , i numer konta (numer koniecznie, niech ludzie mają wszystko od razu "na tacy"; ew. dodatkowo link do strony RTOZ która jest jaka jest, ale numer konta potwierdzi że nie jest prywatny - http://rtonz.i4.pl)

(tzn oczywiście można to napisać lepiej jak ktoś ma pomysł)
ale kolega chciałby takie coś udostępnić na FB, sam coś wpłacił, może ktoś jeszcze pomoże....

Edit: i dziewczyny - to głównie do Hanulki jako "głowy wątków", i Andżeliki ;) - może zdecydujmy się na jeden wątek KANowy i w nim piszmy; ja mam problem ze znalezieniem informacji, Andżelika jak widać z wpisu w tym drugim wątku - też, skoro nie znalazła info o Mokusatsu ;) , co dopiero inni - może niepotrzebne takie mnożenie.................................

wrzuciłam info na fb, można udostępniać...
https://www.facebook.com/pages/Koty-z-R ... 2150457265
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Pon lis 12, 2012 20:00 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

Ja się poruszam tylko tu, na adopcyjny zajrzałam raz, ale tu mi łatwiej.
Hanulko, na FB w albumach mam takie koty i taka sytuacja:
(jadę tytułami albumów)
Calinka, Olek, Alek - do adopcji
Sreberko i Burasek - do adopcji (przydałyby się lepsze fotki)
Jędruś do adopcji
Anulka- do adopcji
Felicja do adopcji
Wacek, Borys, Gucio - do adopcji
Kacper do adopcji
Iga - do adopcji
Milka - do adopcji
Kubuś ma dom
Niusia do adopcji
Kaja - ma dom
Donia do adopcji
Alex - do adopcji (przydałyby się lepsze fotki)
Viki do adopcji
Klara do adopcji
Mamba -do adopcji
Feluś - do adopcji
Zuzia - do adopcji
Kola do adopcji
Julka - do adopcji
Rózia - do adopcji
Marcel - do adopcji
Maciuś - do adopcji
Tosia - do adopcji
Arni - do adopcji
Bączek do adopcjki
Pusia do adopcji
Lusia do adopcji
Zenuś - do adopcji
Olek - do adopcji
Lolek - do adopcji
Miluś - doa dopcji
Pola - ma dom
Tosiek - do adopcji
Bolek- do adopcji
Tofik do adopcji
Figa - do adopcji
Liza - do adopcji
Mika - do adopcji
Toluś - do adopcji
Zojka - do adopcji
Dusia - do adopcji

Nie mógłby ktoś zająć się roszyfrowywaniem tych niepodpisanych kotów na fotkach u katipe np.? Nie mam czasu się tym zająć, a szkoda, bo zdjęcia super były...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon lis 12, 2012 20:13 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

_ogonek_ kupa roboty, dzięki serdeczne i na dobrym wątku jesteś, bo ten najważniejsze dla KAN sprawy porusza.. też techniczne :D

rozszyfrować może tylko andzelika1952, ja nie widziałam kotów (tego składu) na oczy, niestety... :(
poproszę Andżelikę, żeby spojrzała :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lis 12, 2012 20:27 Re: KRYZYS w KAN! Koty na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! AKCJA SOBO

Hanulka pisze:_ogonek_ kupa roboty, dzięki serdeczne i na dobrym wątku jesteś, bo ten najważniejsze dla KAN sprawy porusza.. też techniczne :D

rozszyfrować może tylko andzelika1952, ja nie widziałam kotów (tego składu) na oczy, niestety... :(
poproszę Andżelikę, żeby spojrzała :ok:

Byłabym bardzo wdzięczna, bo mi trudno będzie i długo ogarniać co jest czym.
Czy ten spis który podałam jest aktualny? W sensie status kotów (domny czy nie ;) )

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

[poprzednia][następna]