Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 18, 2011 18:23 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Bazylciu :ok: za Twoją kupkę i brzuszek, żeby było już normalnie z tymi sprawami kupkowymi :(
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Pt lis 18, 2011 21:40 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Dziękujemy :1luvu: Tragicznie nie jest, ale musi być dobrze :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 19, 2011 18:25 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Witaj Bazylku weekendowo :1luvu:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Sob lis 19, 2011 19:24 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

P.Iza mówi,że dzisiaj kupa była już luźniejsza.Oby tak dalej. Naprawdę jestem pełna uznania dla p.Izy, tak się stara, naprawdę robi dla tego kota wszystko, nawet zapisuje ( żeby nie zapomnieć), o której jadł, o której poszedł do kuwetki, kiedy się bawił..itd.Niewiele jest kotów, o które ktoś aż tak dba. P.Iza wychodzi z domu na krótko, Bazyli ma więc cały czas towarzystwo, jest miziany, przytulany, dostaje lekarstwo (l`lizynę) regularnie o tych samych porach, dostaje wszystko to, co może mu pomóc.Bazyli lubi być szczotkowany, p.Iza ma taką super szczotkę, gumową, specjalną dla kotów, dostała ją od koleżanki i Bazyli jest regularnie szczotkowany.Wygląda bardzo ładnie, nic dziwnego, prawda? Ten kot już wie,że człowiek to dobro,nie zło i jest bardzo ufny, nie boi się nikogo, ale łasi się i przymila.Właściwie jego posłankiem mógłby być człowiek, wtuliłby się i spał całymi godzinami.To taki kot, ja nic nie przesadzam. P.Iza miała wiele kotów, ale przyznaje, że pierwszy raz spotyka się z tak posłusznym, mądrym i tak miziastym kotem.

ewar

Post » Sob lis 19, 2011 19:33 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

ewar pisze:P.Iza mówi,że dzisiaj kupa była już luźniejsza.Oby tak dalej. Naprawdę jestem pełna uznania dla p.Izy, tak się stara, naprawdę robi dla tego kota wszystko, nawet zapisuje ( żeby nie zapomnieć), o której jadł, o której poszedł do kuwetki, kiedy się bawił..itd.Niewiele jest kotów, o które ktoś aż tak dba. P.Iza wychodzi z domu na krótko, Bazyli ma więc cały czas towarzystwo, jest miziany, przytulany, dostaje lekarstwo (l`lizynę) regularnie o tych samych porach, dostaje wszystko to, co może mu pomóc.Bazyli lubi być szczotkowany, p.Iza ma taką super szczotkę, gumową, specjalną dla kotów, dostała ją od koleżanki i Bazyli jest regularnie szczotkowany.Wygląda bardzo ładnie, nic dziwnego, prawda? Ten kot już wie,że człowiek to dobro,nie zło i jest bardzo ufny, nie boi się nikogo, ale łasi się i przymila.Właściwie jego posłankiem mógłby być człowiek, wtuliłby się i spał całymi godzinami.To taki kot, ja nic nie przesadzam. P.Iza miała wiele kotów, ale przyznaje, że pierwszy raz spotyka się z tak posłusznym, mądrym i tak miziastym kotem.

Dla p.Izy wielkie pokłony i szacunek :1luvu: Żeby takich Dobrych Ludzi było więcej :(
Pozdrów, proszę p.Izę :1luvu:
Dla Bazylka zatem głaski, skoro tak to uwielbia :lol:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Sob lis 19, 2011 19:40 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Dziękuję :1luvu: Przekażę i wymiziam.

ewar

Post » Sob lis 19, 2011 23:29 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Przypadkiem trafiłam wczoraj do wątku Bazylka - przeczytałam cały i z każdym kolejnym postem oczy otwierałam ze zdumienia 8O
Toż to dokładnie o moim Macho 8O :lol:
Ucho klapnięte, wielki łeb, krótkie nóżki i ten cudny charakter!
Te wielkie koty chyba taką opcję mają wbudowaną ;)
Oczy wlepione z uwielbieniem w człowieka ;)
Mój Macho też od dzikiego-dzika przeszedł w kota kochającego wszelkie stworzenie :D
Też oswajany z myślą szukania domu, zresztą ma kilka dozgonnych fanek - jednak widząc, jaki jest szczęśliwy w moim ogrodzie zdecydowałam, ze zostanie ... chyba, ze ktoś się zakocha i ... zaoferuje dla niego pałace ;)

Cieszę się, że Bazyli będzie miał dom ! :D

Dla porównania - Macho (wtedy jeszcze przed korektą powiek - wrastały mu w oczka)
http://www.gagatki.com/koty/mach54.jpg

Macho pozdrawia kolegę Bazyla :kotek:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob lis 19, 2011 23:47 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Pani Iza zawiesiła poprzeczkę wysoko… Niełatwo będzie sprostać takiemu wyzwaniu 8)
Avian, faktycznie, ucho takie samo! :D

Hans

Od: Pt lip 07, 2006 17:32

Post » Nie lis 20, 2011 9:13 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Avian pisze:Przypadkiem trafiłam wczoraj do wątku Bazylka - przeczytałam cały i z każdym kolejnym postem oczy otwierałam ze zdumienia 8O
Toż to dokładnie o moim Macho 8O :lol:
Ucho klapnięte, wielki łeb, krótkie nóżki i ten cudny charakter!
Te wielkie koty chyba taką opcję mają wbudowaną ;)
Oczy wlepione z uwielbieniem w człowieka ;)
Mój Macho też od dzikiego-dzika przeszedł w kota kochającego wszelkie stworzenie :D
Też oswajany z myślą szukania domu, zresztą ma kilka dozgonnych fanek - jednak widząc, jaki jest szczęśliwy w moim ogrodzie zdecydowałam, ze zostanie ... chyba, ze ktoś się zakocha i ... zaoferuje dla niego pałace ;)

Cieszę się, że Bazyli będzie miał dom ! :D

Dla porównania - Macho (wtedy jeszcze przed korektą powiek - wrastały mu w oczka)
http://www.gagatki.com/koty/mach54.jpg

Macho pozdrawia kolegę Bazyla :kotek:

My też pozdrawiamy :1luvu: Podobieństwo uderzające, to niesamowite 8O Muszę pokazać p.Izie.

ewar

Post » Nie lis 20, 2011 11:47 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Hehe, żeby było śmiesznie ja tez Iza :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie lis 20, 2011 14:21 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Avian pisze:Hehe, żeby było śmiesznie ja tez Iza :lol:

:lol: :lol: :lol:
A to zdjęcie zrobione z mojego okna.Teraz widzę Bazylego na parapecie okna.
Obrazek
Martwimy się z p.Izą.Wiesio się nie pokazuje :cry: :cry: :cry:

ewar

Post » Nie lis 20, 2011 19:33 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Zdjęcie - klasa :)
Wiadomo, że kiedy przestają się pojawiać, martwimy się. Ile ja razy "stawiałam krzyżyk" na Krzysiu w ciągu tego czasu, kiedy jako "dziczek" przychodził na michę. Zawsze wracał. Na pewno i Wiesio wróci, na pewno :ok:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon lis 21, 2011 8:58 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Bardzo chciałam podziękować NITKA/KARINKA za wsparcie finansowe dla Bazylego i Julci :1luvu: :1luvu: :1luvu: Nie będę ukrywała, że przyda się ogromnie.Dzięki :1luvu:

ewar

Post » Pon lis 21, 2011 14:19 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Dobre wieści dzisiaj.Dieta zaczyna przynosić efekty :lol: :lol: :lol: Normalna kupka w kuwecie :lol: Kotu ulżyło, a p.Izie i mnie również :mrgreen: Kupiłam dzisiaj kolejną porcję RC Fibre, u nas nie ma żadnej innej, ale skoro ta działa i Bazyli ją chętnie zjada, więc :ok: Tino też ją podkrada Bazylemu, prosiłam p.Izę, żeby mu też trochę dała.Bazyli wciąż dostaje mleko ( zbyt chętnie nie pije) i olej ( tego wręcz nie znosi), ale nie ma wyjścia, musi.Dostanie też dzisiaj trochę surowego fileta z kurczaka i wołowiny.Malutko, Bazyli nie je dużo, nie wychodzi, ma ciepło, tłuszcz mu niepotrzebny.
Bazyli wciąż zaczepia Tino, chce się z nim bawić, ale na razie zero odzewu :cry: Bazyli bawi się więc sam, albo z p.Izą.Nie widziałam tego, ale p.Iza opowiadała, że ją zaczepia, potem ucieka i czeka, żeby go goniła.Jak psiak, naprawdę.Już nie ma posłanka w przedpokoju, nie korzystał z niego.Śpi na fotelu, ma na nim swoje ulubione kocyki ( niebieskie, najwyraźniej lubi ten kolor) , albo na parapecie na oknie.Tam też jest podusia w kolorze, no jakim? Zgadliście-niebieskim :ryk:

ewar

Post » Pon lis 21, 2011 20:19 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Kot-esteta :) Ma artystyczną duszę po prostu ;)
Wrócił piękny Wiesio?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

[poprzednia][następna]