Moje MPiki - po raz dziewiąty... ciągną, ciągną sanie ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 23, 2010 8:11 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Erin mój M przez lata miał problem z zatokami - pomogła krioterapia.
Na baseny jeździmy do Mszczonowa. Śnieg sypie na twarz, mróz a my w ciepłej wodzie :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw gru 23, 2010 8:12 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Ja zatoki mam podobno w porządku :mrgreen:
Jadę na Telfaście 180 a i tak czasami mam syfon we łbie :mrgreen:
Na takich basenach byłam kiedyś na Słowacji - super sprawa

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw gru 23, 2010 8:18 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

jozefina1970 pisze:
Marcelibu pisze:Teraz się będzie działo, bo jak ona choruje na katar to pogotowie trzeba wzywać.

Trochę ją rozumiem, bo jak ja sobie głupi katar zaniedbam (tzn. łażę do pracy :-)) to potem ląduje na dwa tygodnie na antybiotyku :mrgreen:

Ne-ne... Tu chodzi o sposób bycia :mrgreen: Obudziła się z bólem gardła, kataru nie ma, gorączki też. Ze mną było gorzej, ale nawet się z lekarzem nie zobaczyłam. Pamiętam takie lato, kiedy bardzo źle się czułam, każde wciągnięcie powietrza do płuc bolało, w końcu poszłam do przychodni i lekarz powiedział, że mam zapalenie oskrzeli z zapaleniem gardła. A matka mi powiedziała, że z chrypką do lekarza lecę... Chyba chodzi o poziom skarżenia się co boli i jak mocno.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw gru 23, 2010 8:19 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

EdytaB_a pisze:Bo na baseny termalne trzeba jeździć :)

Moja 7-letnia córka nie choruje , katar u niej to góra 3 dni i to lekki.

Jak ludzie na termach widzą , ze mała wychodzi cała mokre z basenu na śnieg kładzie się na niego i wsklakuje do wody to wyraz ich min - bezcenny :mrgreen:

Co robi????? 8O
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Czw gru 23, 2010 8:20 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Marcelibu pisze:
jozefina1970 pisze:
Marcelibu pisze:Teraz się będzie działo, bo jak ona choruje na katar to pogotowie trzeba wzywać.

Trochę ją rozumiem, bo jak ja sobie głupi katar zaniedbam (tzn. łażę do pracy :-)) to potem ląduje na dwa tygodnie na antybiotyku :mrgreen:

Ne-ne... Tu chodzi o sposób bycia :mrgreen: Obudziła się z bólem gardła, kataru nie ma, gorączki też. Ze mną było gorzej, ale nawet się z lekarzem nie zobaczyłam. Pamiętam takie lato, kiedy bardzo źle się czułam, każde wciągnięcie powietrza do płuc bolało, w końcu poszłam do przychodni i lekarz powiedział, że mam zapalenie oskrzeli z zapaleniem gardła. A matka mi powiedziała, że z chrypką do lekarza lecę... Chyba chodzi o poziom skarżenia się co boli i jak mocno.

A, no tak :mrgreen: Chociaż ja też czasami marudzę ale potem jak sobie myślę, jakie ludzie choroby mają to natychmiast przestaję

jozefina1970

Post » Czw gru 23, 2010 8:24 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

8O 8O 8O Co Wy od rana takie swinstwa nadajecie?! :-) Az mi piernik w gardle ustal.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw gru 23, 2010 8:24 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

jozefina1970 pisze:Ja zatoki mam podobno w porządku :mrgreen:
Jadę na Telfaście 180 a i tak czasami mam syfon we łbie :mrgreen:
Na takich basenach byłam kiedyś na Słowacji - super sprawa

Ja to się już robię zakręcona jak ruski słoik.
Przeczytałam : na Belfaście :roll:
No tak, Vana Morrisona posłuchała i o Belfaście myśli :mrgreen:
IRA szalona :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 23, 2010 8:26 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Marcelibu pisze:

Jak ludzie na termach widzą , ze mała wychodzi cała mokre z basenu na śnieg kładzie się na niego i wsklakuje do wody to wyraz ich min - bezcenny :mrgreen:

Co robi????? 8O

U nas jest klub morsów i ludzie kąpią się w górskim potoku (pięknym) a potem taplają w śniegu, brrrr
http://www.karkonosze.pl/

jozefina1970

Post » Czw gru 23, 2010 8:26 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Erin pisze:Przeczytałam : na Belfaście

:ryk: :ryk: :ryk:
A bym se na jakimś Irlandczyku pojeździła i owszem :twisted:

jozefina1970

Post » Czw gru 23, 2010 8:27 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Jeśli chodzi o katar i basen, to jest to naprawdę dobry sposób. Lekarka mojej koleżanki dała taki sposób na początek kataru: iść na basen. Chlor zawarty w wodzie i w powietrzu wyrżnie bakterie i wirusy (albo ma dużą szansę).

Marcelibu

Post » Czw gru 23, 2010 8:29 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

jozefina1970 pisze:

Ty zbereźnico :mrgreen:
Z nimi to trzeba uważać - mój idol (lat 66) niedawno ojcem został.
A jego dorosła córka starsza ode mnie o 3 lata :roll:
Kiedyś siostra mojej koleżanki stwierdziła, że wydanie się za Ajrysza może grozić pęknięciem d... :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 23, 2010 8:29 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Erin pisze:
jozefina1970 pisze:

Ty zbereźnico :mrgreen:
Z nimi to trzeba uważać - mój idol (lat 66) niedawno ojcem został.
A jego dorosła córka starsza ode mnie o 3 lata :roll:
Kiedyś siostra mojej koleżanki stwierdziła, że wydanie się za Ajrysza może grozić pęknięciem d... :mrgreen:

To ja się jeszcze zastanowię :mrgreen:

jozefina1970

Post » Czw gru 23, 2010 8:30 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Marcelibu pisze:

Co robi????? 8O

Nowy lekarz pediatra nie wierzył mi, ze córka tylko w jednej przychodni sie leczy - karta prawie pusta :)
Marcelibu ona z mokrą głową, w kostiumi i boso wyłazi z basenu, wpada w śnieg i skacze znów do wody, dzieci znajomych też tak robią :). To nie pierwsza zima , więc sprawdzone.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw gru 23, 2010 8:30 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

jozefina1970 pisze:
A, no tak :mrgreen: Chociaż ja też czasami marudzę ale potem jak sobie myślę, jakie ludzie choroby mają to natychmiast przestaję

Nie, to nie aż tak. Ona po prostu jest przewrażliwiona na swoim punkcie. Każdy ma inny próg odczuwania bólu i dyskomfortu.

Marcelibu

Post » Czw gru 23, 2010 8:31 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

EdytaB_a pisze:
Marcelibu pisze:

Co robi????? 8O

Nowy lekarz pediatra nie wierzył mi, ze córka tylko w jednej przychodni sie leczy - karta prawie pusta :)
Marcelibu ona z mokrą głową, w kostiumi i boso wyłazi z basenu, wpada w śnieg i skacze znów do wody, dzieci znajomych też tak robią :). To nie pierwsza zima , więc sprawdzone.

I nic Jej nie jest! No to super!!!!! :D :ok: Trzymajcie się tej opcji, skoro działa :D .

Marcelibu

[poprzednia][następna]