GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 24, 2010 1:19 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Łapanie znów się nie powiodło. Pewnie Fanszeta jutro napisze więcej.

Ja za to zrobiłam sporo fotek Herbatnikowi, które jutro postaram się wstawić. :)
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto sie 24, 2010 8:32 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Wczoraj nie wytrzymałam i postanowiłam jednak złapać Herbatnika. No, cóż. Był i Herbatnik, była i klatka... Udało mi się nawet włożyć kota do środka. I w ciągu nanosekundy zdołał się odwrócić i uciec. A wydawało mi się, że działam szybko jak błyskawica :mrgreen: Szansy na powtórkę nie było.
Cholera, miziałąm go prawie pół godziny, czekając na transport i Kotikę. A potem coś schrzaniłam :oops:.I już nie chciał podejść.
Ale jest i pożytek z tej akcji. Kotika zwróciła mi uwagę na fakt, że kotek głośno przełyka. Ma pewnie chore gardło. Przy anginie często są biegunki i wymioty (tak bywało u mojego synalka).
Antybiotyk już trochę zadziałał, bo rano z łaski, bo z łaski, ale chłopak zjadł trochę. A wczoraj nie skosztował ani puszki, ani serduszek, ani wątróbki. Za to reszta bandy miała takie używanie, że dziś na karmienie stawił się tylko Ogonek i Przystojniak. Obaj jedli jak z łaski.
Wracając do Herbatnika, po antybiotyku i kroplach wygląda dużo lepiej. Oczy i nos udało się doczyścić, powieki nie są tak czerwone, oby tak dalej.
Olga dzwoniła wczoraj, bardzo się martwi stanem kotka. Dzisiaj go odwiedzi, a jutro ma być określona jasno data przekazania kluczy do Domku. Pięknego, kochającego, wymarzonego dla Herbatnika. Tak musi być, bo cfaniaczek zasługuje na to. Dziś tulił się do mnie, wybaczył mi pewnie numer z klatką.
Gentamecyna się przydaje, kropię też oczka kocięciu z podwórka obok (podwórko, na którym panuje Szalony Rozmnażacz-Karmiciel, stado kotów, a wsród nich ów maluszek i czarny podrostek).
Dziś rano objęłam opieką karmicielską kotki z wątku między niebem a śmiercią.http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=115974&p=6335124&hilit=mi%C4%99dzy+niebem+a+%C5%9Bmierci%C4%85#p6335124

W związku z powyższym zmieniły mi się trochę marzenia: domek dla Herbatnika, domek dla kotków z "między niebem a śmiercią", domek dla zakrapianego kocięcia, ja dokarmiam tylko pod rurą w dni powszednie, w weekendy zaprzyjaźniona karmicielka. I to tylko do czasu wyadoptowania podruraków. Potem luuuuuzik, no, od czasu do czasu odwiedzam Kotikę i pomagam jej dogłaskać jej futrzaki :D .
Ostatnio edytowano Śro sie 25, 2010 9:22 przez Fanszeta, łącznie edytowano 1 raz
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto sie 24, 2010 17:18 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

FAnszeta, ale wiadomości!! :D Olga mogłaby wziąć Herbatnika już niedługo?? To chyba zbyt piękne by mogło byc prawdziwe czy jak? :piwa: A bidul z tą infekcją to on jest straszny... domku domku, podpisuj tę umowę, bierz klucze i wmeldowuj cherlaczka!

A te podruraki to się dadzą wyadoptować? Do mnie trafiła na tzw "TDT" (hmmm....zamieniony na permanentny...) półdzika kotka z elektrociepłowni i cztery miesiące później ona ciągle traktuje ludziów jak zło konieczne, tolerowane, bo karmią... wąsiska ma ciągle do przodu, jeśli wiesz, co mam na myśli... :roll:

Tak czy siak, plany to masz boskie po prostu... :mrgreen:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Wto sie 24, 2010 22:59 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Tak ich spotkałam, bo czekali na mnie.

Obrazek Obrazek

Fanszeta nam się nie pochwaliła tym, że Herbatnik tak pięknie wygląda.
Jest chory, to pewne, ale dzięki jej stołówce, jego sierść stała się czarna,
prawie nie widać rudych włosków. Piękny ten nasz Herbatnik i zasługuje na zaciszny kącik.

Obrazek Obrazek

Tu obrażony po próbie łapania.

Obrazek

Tu prawie już nam wybaczył. :wink:

Obrazek
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro sie 25, 2010 8:33 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Aj, nie wiedziałam, że ten Herbatnik taki fotogeniczny. Może zostanie gwiazdorem?! Dzisiaj jadł jakby trochę lepiej, bo po dwóch pigułach z wędzonej makreli (w środku była ukryta rozkruszona tabletka) sam z siebie pojadł trochę karmy. Ogonek i Przystojniak też zajadali, aż miło, pojawiła się też Biała Dama. Dawno nie widziałam Gwiazdeczki, ale może stołuje się z innymi kotkami u drugiej karmicielki.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Śro sie 25, 2010 9:00 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Piękny kochany kocur. Jak dobrze że się nim opiekujecie. Mam nadzieję że dzień kiedy Herbatniczek zamieszka w domku jest coraz bliżej.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro sie 25, 2010 11:54 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

A to na pewno tego samego kota obfociłyście? :wink:
Wooow, jaki piękny, jaki przystojny! :1luvu:
Fanszeta :king: !
Teraz to już tylko kciuki mocno mocno za ten domek tuż za rogiem... strasznie się cieszę, że Olga nie rozmyśliła się i w Herbatniku dalej zakochana!
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Śro sie 25, 2010 11:57 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

I tylko sobie jeszcze pomyślałam o jednym:

jak Herbatnik taki cfaniaczek, i nie da się złapać - no to jak sobie poradzicie, jak już przyjedzie po niego wymarzony Domek? :roll:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Czw sie 26, 2010 6:51 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

myrzapl pisze:I tylko sobie jeszcze pomyślałam o jednym:

jak Herbatnik taki cfaniaczek, i nie da się złapać - no to jak sobie poradzicie, jak już przyjedzie po niego wymarzony Domek? :roll:

W ostateczności zostanie klatka-łapka i aromatyczna ryba wędzona :D .

Fanszeta

Post » Czw sie 26, 2010 7:04 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Dzisiaj Herbatnik miał chyba najzdrowiej wyglądające oczy, od czasu kiedy go poznałam. Apetyt mu wraca, może nie rzuca się na jedzenie, ale po pigułach zaczął dość raźno wcinać puszkę zmieszaną z rozdrobnionymi sercami.

Serca drobiłam wczoraj wiedzorem dla malucha, któremu zaczęłam zakraplać oczęta, ale maluch zniknął :cry: Dzisiaj specjalnie wyszłam z domu o świcie, żeby nie natknąć się na Szalonego Kapelusznika. Na sąsiednim podwórku było dużo kotów (wczoraj po południu nie zastałam ani jednego), ale bez kociaczka. Był taki ufny, dawał się brać na kolana, oby nie stało mu się nic złego.

W okolicach rury zastałam jeszcze Ogonka i Przystojniaka. Oba siedziały na drzewach. Na mój widok zeskoczyły na ziemię i eskortowały mnie, żebym nie zgubiła drogi do miejsca karmienia. Biały po prawej, czarny po lewej. Szkoda, że nikt nie utrwalił tego widoku :D

W sprawie domku nie mam żadnej wiadomości. Chyba muszę wysłać jakiegoś SMS-a, bo mnie niepewność zeżre.

Pozdrawiam wszystkie cioteczki.

Fanszeta

Post » Czw sie 26, 2010 7:12 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

myrzapl pisze:A to na pewno tego samego kota obfociłyście? :wink:
Wooow, jaki piękny, jaki przystojny! :1luvu:

ewung pisze:Piękny kochany kocur.

:kotek: Cieszę się, że nareszcie ktoś zwrócił uwagę na moją wyjątkową urodę. Nie chcę się chwalić, ale prawdę zawsze można powiedzieć. Przystojniak ze mnie wyjątkowy. Nie rozumiem, dlaczego Fanszeta nazwała mnie Herbatnikiem? A... Już wiem. Przecież herbatnik to ciacho!!! :kotek:

Fanszeta

Post » Czw sie 26, 2010 21:00 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

super ciacho!!! :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Near vacco

Od: Nie maja 02, 2010 22:39

Post » Czw sie 26, 2010 21:36 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

a jakie skromne to nasze ciacho ;)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pt sie 27, 2010 7:14 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

co się polepszy, to się .....

Herbatnik czuje się coraz lepiej. To już piąty dzień podawania antybiotyku, a i gentamycyna przynosi efekty. Z oczu prawie nic się nie sączy, powieki nie są spuchnięte ani zaczerwienione, sierść w dotyku miękka, a nawet jedwabista (w porównaniu do stanu na starcie). Apetyt wraca.

Ale domek ma coraz większe kłopoty. Zadłużenie mieszkania jest trzykrotnie wyższe niż to, o którym poinformowali właściciele. W poniedziałek spotkanie z komornikiem.... Do głowy zaczynają przychodzić najczarniejsze scenariusze. A lato się kończy!!!

Fanszeta

Post » Pt sie 27, 2010 7:25 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

AprilRain pisze:a jakie skromne to nasze ciacho ;)

:kotek: A co to znaczy skromny? I czy to jest smaczna rzecz? Bo rzeczy niesmaczne mało mnie interesują :wink: . Lubię za to wędzoną rybę, pierś z kurczaka, no i serca. Lubię też komplementy :D Np. takie:

Near vacco pisze:super ciacho!!! :ok:

:kotek:

Fanszeta

[poprzednia][następna]