Sosnowiec- 18 lipiec kocia impreza str. 96 info!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 21, 2009 8:17

Witajcie,
Chcę się pochwalić. Zapewne większość z Was pamięta Słoneczko :lol: Moja z pierwszych tymczasowiczek z Sosnowca. Jako jedyna przetrwała i żyje z całego miotu. Pomimo iż była właśnie tą ponoć najsłabszą. Fakt faktem że nie jest idealna choć dla mnie jest Boska :lol: Ma problemy z oddychaniem, ale świetnie sobie radzi. No i oczywiście nie ma lewego oczka :P
Moja kochana Słoneczko skończyła właśnie 16.05 równo roczek. Mieszka już od 6 miesięcy z Lekarzem Weterynarii. To był wymarzony domek dla Słonusia. Wiem i jestem pewna że ma się tam cudownie. Rozrabia, bryka, szaleje, jest jedyną dziewczyną w gronie 3 pozostałych kocurków.
Oczywiście była impreza urodzinowa :wink: Oczywiście były prezenty i jedzonko. Kociaki były szczęśliwe, a Słonio z okazji swojego pierwszego roczku dostała rujki 8O 8O 8O 8O I jestem z tego tytułu przeszczęśliwa bo bałam się już o jakieś przypadłości.......... :roll:

I oto jak wygląda dziś SŁONKO:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
MIKUŚ

Post » Czw maja 21, 2009 8:24

Nesca38 pisze:
terenia1 pisze:Nesca zapomniałam zabrać telefon do pracy :) więc jesteśmy umówione na około 17, jeśli coś to pisz na pw, a pod telefonem będę gdzieś w granicach godz 16.30.

Mówisz Tereniu, że zerwałas się ze smyczy :lol: Ja jak nie wezmę telefonu to jakbym wylądowała na bezludnej wyspie : z nikim nie mam kontaktu 8O :lol: Hahahaha już nóżkami przebieram Wszyscy czekamy na Marcysię a mój mężuś najbardziej :lol:
Tylko Nesca mnie martwi strasznie zaczęła tłuc Kamę 8O
Martika prosze nie zapominać o moim tymczasiku dla pręguski - chyba, że znowu ją będę wozić od Tereni :lol:

Nesca weź narazie Marcysię i zobaczymy jak ją dziewczyny przyjmą.A co do pręgusków wlasnie jadę na kociarnie i do kontroli z małymi zobaczymy co wet powie

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw maja 21, 2009 8:29

Oki Matuś będę cierpliwie czekać :D Ja to w ogóle sama cierpliwość jestem :!: aha a kiedy wracasz od weta :lol: hahahahahaha to tak w ramach cierpliwości ....idę zrobić kawuśkę latte, bo nie ma to jak KOFEINKA :lol: o moja preguska będzie kofeinka, moze tak być???? Plissss
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Czw maja 21, 2009 9:34

Basiu - Super kicia :)
Miejmy nadzieję, że Gwiazdeczka też znajdzie idealny domek.
Co u niej?

blekitna

Od: Nie kwi 19, 2009 8:26

Post » Czw maja 21, 2009 9:38

Nikt nie dzwonił :evil:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw maja 21, 2009 10:53

kiedyś był na naszym wątku taki konkurs na nasze logo...
czy ktś może mi przysłać logo które wygrało :?: bo nie mogę go znalezć :wink:
znajomy który ma drukarnie chce nam wydrukować wizytówki "za dziękuje"
będzie na niej link do strony www.nadziejanadom.org
czy wpisać też link do wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92760&highlight= :?:
pomóżcie..... :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw maja 21, 2009 11:29

Kropeczka13 pisze:kiedyś był na naszym wątku taki konkurs na nasze logo...
czy wpisać też link do wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92760&highlight= :?:

Link do strony wystarczy - na stronie umieścimy odnośnik, który będzie zawsze prowadził do najnowszego wątku na forum po prostu :>)

A co do logo - to ja również proszę o przesłanie.

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Czw maja 21, 2009 11:38

Ja też jak Basia pochwalę się wiadomościami z domku LUNKI - jak już tyle razy pisaliśmy
dla takich chwil warto pomagać kociastym
U Lunusi wszysto w najlepszym porządku, oprócz tego, że ciągle chce jeść.

Od tego tygodnia dajemy jej mniejsze porcje, a to dla jej brzuszka :catmilk: nie jest wystarczające :-) więc CIĄGLE się upomina.

Ona miałkoli od 5 rano !!!!!! Jest niezwyciężona. Dla jedzonka wszystko by zrobiła :-)

Wczoraj dałam jej kawałek piersi z kurczaka SZCZELNIE zawiniętej folię. Nie zdążyłam nagrać filmiku, ale to co wyprawiała z tym kurakiem było niesamowite. Podrzucała jak najwyżej potrafiła, żeby się odwinął z foli, biegała po całym mieszkaniu trzymając go w pyszczku i znowu podrzucała. Tak szybko to się chyba jeszcze nie przemieszczała :-) Oczywiście dała radę odwinąć. Następnym razem uwiecznię te wyczyny!

Oto kilka nowych zdjątek Luneczki

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek [url=http://upload.miau.pl/show.php?u=3/216136][img]http://upload.miau.pl/3/216136m.jpg
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw maja 21, 2009 11:40

majencja pisze:Łapka małego ??? POTFORA a nie małego, goni jak zwariowany nie ma śladu po tych przejściach. jest kotem zupełnie bezstresowym jeżeli chodzi o zwiedzanie świata czy kontakt z rezydentami :D
a oto rzeczona łapka Obrazek
Obrazek

:1luvu: śliczne te twoje dzieciątka, domki napewno się szybko znajdą :lol:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Czw maja 21, 2009 11:46

Kropeczka13 pisze:kiedyś był na naszym wątku taki konkurs na nasze logo...

Co do pierwszego pytania to Marta chyba ędzie miala wzór a coo stromnę na miau to myślę że też koniecznie ale trzeba już dać tą zmodyfikowaną przez Marcina
http://ersoft.pl/k/
bo ona niezależnie czy będzie to wątek 5-ty czy 10-ty zawsze już teraz będzie otwierala naszą stronkę :lol:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw maja 21, 2009 11:55

Dorota Wojciechowska pisze:Co do pierwszego pytania to Marta chyba ędzie miala wzór a coo stromnę na miau to myślę że też koniecznie ale trzeba już dać tą zmodyfikowaną przez Marcina
http://ersoft.pl/k/
bo ona niezależnie czy będzie to wątek 5-ty czy 10-ty zawsze już teraz będzie otwierala naszą stronkę :lol:

Jak uruchomimy nową stronę, to zrobimy link inny - w stylu www.nadziejanadom.org/forum czy jakoś tak - dlatego tego bym nie dawał. Ale też to będzie na stronie, a wizytówki będą poważniej wyglądać, jak będzie adres tylko we własnej domenie, a nie jakichś innych.

Jeżeli możecie się wstrzymać tydzień z wizytówkami, to byłoby super - będziemy mieć wtedy jasność odnośnie tego, jak wygląda link i paru innych spraw ;>)

Pozdrawiam i hop!

całek

Post » Czw maja 21, 2009 12:39

Kodziu jak narazie ma się dobrze, zrobił co trzeba do kuwetki z czego Bastet nie jest zadowolona...Je i pije, nawet się trochę pobawił ze mną:), poleżał na łóżku i na kolanach, ale strasznie się boi, jest bardzo płochliwy. A Bastet dodatkowo go stresuje, ale ma do niego dystans, nie atakuje go na szczęście, tylko burczy i syczy. No i ma straszne nerwy na mnie i Marcina - obraza na maxa:(
Obrazek dawno, dawno temu...Kotom oddawano boską cześć - Koty nigdy tego nie zapomniały...

Maleficarum

Od: Czw maja 14, 2009 20:57

Post » Czw maja 21, 2009 12:42

...a w ogóle teraz Bastunia śpi na biurku koło nas i nawet mucha ją nie rusza. Kondziu niechcący spał na jej miejscu w nocy - pod łóżkiem - i bidula nie wiedziała co ze sobą począć.. ciężką noc mieli oboje ;>)

całek

Post » Czw maja 21, 2009 13:10

całek pisze:...a w ogóle teraz Bastunia śpi na biurku koło nas i nawet mucha ją nie rusza. Kondziu niechcący spał na jej miejscu w nocy - pod łóżkiem - i bidula nie wiedziała co ze sobą począć.. ciężką noc mieli oboje ;>)

będzie dobrze :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw maja 21, 2009 14:30

Bastunia z Kondziem zapewne się dogadają :)
Tylko musi minąć pare dni. Przyjście do nowego domku, w którym jest już kotek jest stresujące dla obu stron. Trzeba jakoś przetrwać z tydzień, do dwóch... Skoro Bastunia kiedyś już mieszkała z innymi kotami przyzwyczai się do nowego przybysza:)

blekitna

Od: Nie kwi 19, 2009 8:26

[poprzednia][następna]