zaginął mój skarb Finio - Łódź - ZNALAZŁ SIĘ !!!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 28, 2009 16:15

Tehanu jeśli chcecie wesprzeć koty ze schroniska łódzkiego to proponuję zrobić to na ręce wolontariuszy - będziecie mieć pewność, że te pieniążki trafią do kotów, tych najbardziej potrzebujących.
Nie wiem czy znacie wątek schroniskowy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92289&start=645
Pieniążki możecie wpłacić na konto funduszu schroniskowego lub kotyliona - koniecznie z dopiskiem, że na koty z łódzkiego schroniska. Szczegóły mogę Wam podać na PW.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw maja 28, 2009 19:10

Joanna KA pisze:bierzesz takiego kleszcza i nim delikatnie kręcisz... w sensie nie przekręcasz wokół jego własnej osi, tylko tak palcem dookoła kręcisz, tak jakbyś sobie włosy kręciła palcem...
kręcisz, kręcisz i jemu się tak w głowie popitoli od tego, że sam wylezie i nie wpuści w skórę żadnych swoich soków

Z jednym już poszło (bo w międzyczasie znalazłam kolejnego na Finiowym udku). Drugi jakoś nie chciał się kurde odczepić, a Finio zaczął na mnie warczeć i musiałam przerwać operację :twisted: Za jakiś czas spróbuję znowu.

Idula pisze:Jeśli chodzi o te kleszcze to trzeba usuwać jak najszybciej, w przeciągu paru godzin od wkręcenia kleszcze nie zdążą przekazać kotu patogenów (groźną ilość)

Usuwamy jak najszybciej - z tym, że Finio może je mieć od tygodnia, dwóch, trzech... W końcu przez 1,5 m-ca był poza domem. Jeden dzień pewnie różnicy nie zrobi. Zmartwiłam się, jak napisałaś o tych patogenach, mam nadzieję, że nic się Finiowi od tych kleszczy nie stanie.

Idula pisze:szczerze mówiąc pewnie uratowaliście mnie przed podobnym dramatem, bo próbowałam nauczyć naszego Szaraczka chodzić w szelkach i pewnego dnia nastąpiło oswobodzenie!!!! przeraziłam się ale całe szczęście było to na klatce. po przeczytaniu smutnych wieści o zaginięciu Finia postanowiliśmy nie ryzykować z wychodzeniem.

Tak, szelki dla kota to głupota! (hehe może przypnę sobie taki wierszyk w podpisie).

A poza tem - dzięki wszystkim za sugestie i podpowiedzi na pw :idea:
Idę spróbować znowu zawalczyć z tym kleszczem :twisted:

Tehanu

Od: Wto kwi 14, 2009 10:03

Post » Czw maja 28, 2009 19:14

Tehanu pisze:Co do drugiego kotucha, to już postanowione, że bierzemy ze schroniska, ale to po urlopie :)

To trzeba Filutka oddać do schroniska, żby znalazł domek? Taiego pięknego, miziastego kocurka? :placz:
Jego też ktoś wyrzucił z domu, jest wykastrowany :(
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw maja 28, 2009 19:51

Zaraz, a Filutek to kto?
Przepraszam, nie wszystko pamiętam :oops:
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Czw maja 28, 2009 19:58

Tehanu pisze:Nastąpił więc odwrót do tamtego miejsca, przez jakiś czas wzajemna obserwacja, wreszcie Finio tam podszedł. Próbowałam do niego podejść, ale zwiał. Pani już poszła do domu, a nam z pomocą przyszedł jeden z kotów Filutek.
Ustawiłam się tak, żeby padało na mnie światło, i zaczęłam głaskać i miętosić Filuta, jednocześnie do niego gadając, aż pomiaukiwał z rozkoszy :lol: (Dobrze się już wcześniej poznaliśmy dzięki walerianie :lol: )

To jest Filutek. Pojawił się w piwnicy u mamy jakoś późną jesienią. Kastrat, miły i miziasty. Z pewnością miał dom :( Młod kot.
Bury z białymi łapeczkami, piękny.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw maja 28, 2009 20:11

w końcu Filutek pomógł złapać Finia!!!!!!!
może to znak?????? Tehanu weź to na przemyślenie :wink:
Obrazek Obrazek
Banda Iduli zaprasza do NASZEGO wątku

Idula

Od: Śro gru 10, 2008 10:48

Post » Czw maja 28, 2009 20:18

Faktycznie :(
Szkoda kicia, żeby się zmarnował na dworze...
ObrazekObrazek

Ikotipies

Post » Pt maja 29, 2009 9:56

prosimy o kontunuację wątku pięknego Finiaczka!!!!! koniecznie!!! i nowego miziaka również!!!

wyobrażam sibei jaką ulgę i bezgraniczne szcęście musisz czuć patrząc na małego włóczęgę!!!
przelej nam trochę tego szczęścia tutaj, prosimyyyyyy!
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Pt maja 29, 2009 19:16

Bardzo sie ciesze,że uciekinier sie znalazł.
Poryczałam sie i wyobrazam sobie jak trzęsły ci sie ręce i nogi. Stres jest ogromny!!!

I popieram sugestie co do drugiego kota-i jestem za Filutkiem!
Lato zleci szybko i jesli chcesz pomóc jakiemus kociakowi to tylko jemu. Masz pewność,że miziak i zna ciebie. Może troche liczył na domek jak tak przybiegał.
Co do nagrody dla aktywnej P.karmicielki-może w ramach podziekowania kupic jej karmę(lub powiedziec jej aby sobie sama kupiła bo wie najlepiej co potrzeba).
Kto dokarmia dziczki ten wie ,że tony jedzenie ida i fury pieniedzy trzeba. Mysle ,że karme przyjęłaby bez szemrania i z wdziecznościa-troche sie tylko krygujac. A moze wsród dokarmianych dziczków jest tez czyjs zaginiony/wyrzucony kotek i to jego jedyna stołówka?
Głaski dla uciekiniera od mojej gromadki! Dobrze,ze sie chudzina znalazł.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 29, 2009 19:31

JAKIE CUDOWNE WIEŚCI !!!!! Bardzo się cieszę, że Finio się odnalazł.. :D :D :D Popłakałam się jak bóbr czytając akcję z łapania uciekiniera. :cry: Tp szczęśliwe zakończenie udowadnia, że nigdy, ale to przenigdy nie należy TRACIĆ NADZIEI..!!! :D

elza8989

Od: Śro cze 25, 2008 20:16

Post » Pt maja 29, 2009 20:11

Fi-lu-tek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin:

nie żeby to miała być presja jakaś :wink: taka drobna malutka sugestia :roll:
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Pt maja 29, 2009 20:15

Idula pisze:Fi-lu-tek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin: Filutek :regulamin:

nie żeby to miała być presja jakaś :wink: taka drobna malutka sugestia :roll:

Ależ skąd! :ryk:
Się dołączam :lol:
ObrazekObrazek

Ikotipies

Post » Pt maja 29, 2009 21:56

Dzisiaj znowu byliśmy u weta.
Wszystko idzie ku lepszemu - szmery w oskrzelach zanikają,
apetyt ma Finio potężny, siusiu i kupki książkowe,
brzunio powoli przestaje być taki zapadnięty,
a dzisiaj już nawet próbuje myszki mordować,
tylko że mu kondycja nie dopisuje :lol:

Obrazek
Obrazek

Oczywiście po wizycie u weta znalazłam kolejnego kleszcza.
Jutro kupuję ten przyrządzik do wyciągania, bo domowym sposobem Joanny KA
już więcej się nie da - Finio się jakoś bardzo denerwuje i warczy, jakby go bolało
(chociaż przecież przyczepiony kleszcz nie boli, bo wpuszcza jakieś znieczulacze do ranki).

Pieniążki nasze zostaną podzielone na pół, po konsultacji z magicmadą, niebawem wszystko zostanie sfinalizowane. Dam znać :D

Tehanu

Od: Wto kwi 14, 2009 10:03

Post » Sob maja 30, 2009 10:01

Tehanu pisze:Dzisiaj znowu byliśmy u weta.
Oczywiście po wizycie u weta znalazłam kolejnego kleszcza.

To Wy do weta po kleszcze chodzicie :?: :?:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob maja 30, 2009 17:26

faktycznie może ten domowy sposób na kleszcze bardziej sprawdza się na psach... koty raczej nie usiedzą w spokoju przez dłuższy czas (no chyba, że chodzi o myzianie) :wink:
ja też przyłączam się do akcji "Filutek".
uważam, że to najlepszy wybór... i Wy go znacie, i on Was już troszkę zna... i co najważniejsze istnieje prawdopodobieństwo, że Finio go zna... :D
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

[poprzednia][następna]