Zaginione-znalezione koty - SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 16, 2013 14:23 Re: Zaginione-znalezione koty

Shilka pisze:Witam, w dniu wczorajszym tj. 14.05.2013r. w Katowicach - Brynów (osiedle Dzeiwięciu z Wujka przy kopalni KWK Wujek) w nie wyjaśnionych okolicznościach zaginęła kotka tricolorka wabiąca sie Shila. O 21:00 była jeszcze w mieszkaniu w bloku (2piętro) dzisiaj rano już jej nie było 8O Posiadam ją 3 lata, jedyna możliwosc to taka że musiała jakos uciec przez drzwi wyjściowe na klatke w momencie wchodzenia do mieszkania.
Bardzo proszę o pomoc bo kotka raczej sobie nie poradzi w tym dzikim świecie :(

Kontakt: 667-806-122 / 691-966-185
Mail: 2rrrbo@gmail.com

Zdjęcie:
Obrazek

Czy to dawna Stila ? Mieszkam w Ligocie mogę podjechać wieczorem , poszukać
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw maja 16, 2013 15:59 Re: Zaginione-znalezione koty

Hej, nie rozumiem części odnośnie "dawnej Stili" więc chyba nie o tego kotka chodzi. Moja Shila zgubila się po raz pierwszy w jej życiu. Tak to cały czas w mieszkaniu na 2gim piętrze. Do tej pory nie wiem w jaki sposób uciekła :( Cały czas szukam w okolicy mojego osiedla, zwłaszcza nocą jak jest ciszej. Wczoraj słyszałem niemrawe miauczenie ale było to jednorazowe i nie mogłem namierzyć miejsca :( Tak czy siak szukam dalej...

Shilka

Od: Śro maja 15, 2013 10:22

Post » Czw maja 16, 2013 19:23 Re: Zaginione-znalezione koty

Shilka pisze:

Hej, nie rozumiem części odnośnie "dawnej Stili" więc chyba nie o tego kotka chodzi. Moja Shila zgubila się po raz pierwszy w jej życiu. Tak to cały czas w mieszkaniu na 2gim piętrze. Do tej pory nie wiem w jaki sposób uciekła :( Cały czas szukam w okolicy mojego osiedla, zwłaszcza nocą jak jest ciszej. Wczoraj słyszałem niemrawe miauczenie ale było to jednorazowe i nie mogłem namierzyć miejsca :( Tak czy siak szukam dalej...

pisząc "dawna Stila" miałam na myśli kotke, której losy śledziłam na fajnym blogu a jest wyjątkowo podobna, no i ta zbieżność imion
Ostatnio edytowano Czw maja 16, 2013 19:25 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawiłam cytat
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw maja 16, 2013 19:30 Re: Zaginione-znalezione koty

mamaGiny pisze:
Shilka pisze:

pisząc "dawna Stila" miałam na myśli kotke, której losy śledziłam na fajnym blogu a jest wyjątkowo podobna, no i ta zbieżność imion

Aha rozumiem. Dodam jeszcze jedną fotke uciekinierki, którą musze znaleźć!:)
Obrazek

Shilka

Post » Czw maja 16, 2013 19:46 Re: Zaginione-znalezione koty

sprawdż dobrze ostatnie piętro i piwnice, może sie tam ukryła
było i tak, ze kotka zadekowała sie u sąsiadów..
porozlepiaj zdjęcia w okolicy, może ktoś zauważy? koło wejścia do Wujka jest tablica - powieś tam -jakby się błąkała w okolicach kopalni to na pewno ktoś zauważy
byś może jest już w schronisku w Katowicach - zapytaj dziewczyn na wątku będą miały oko

edit:literówki
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw maja 16, 2013 20:06 Re: Zaginione-znalezione koty

mamaGiny pisze:sprawdż dobrze ostatnie piętro i piwnice, może sie tam ukryła
było i tak, ze kotka zadekowała sie u sąsiadów..
porozlepiaj zdjęcia w okolicy, może ktoś zauważy? koło wejścia do Wujka jest tablica - powieś tam -jakby się błąkała w okolicach kopalni to na pewno ktoś zauważy
byś może jest już w schronisku w Katowicach - zapytaj dziewczyn na wątku będą miały oko

edit:literówki

A można prosic i jakis adres telefon takiego schroniska, które jakby to powiedziec "obsługuje" ten rejon Katowic?

Shilka

Post » Czw maja 16, 2013 20:29 Re: Zaginione-znalezione koty

wkleiłam Ci kilka danych na PW ;-)

a pytałaś sąsiadów ? serio, czytałam tu na forum niedawno o poszukiwaniach zakończonych wizytą u sąsiadów..
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw maja 16, 2013 20:33 Re: Zaginione-znalezione koty

Poznań - Osiedle Batorego (okolice Tesco): dzisiaj, 16/05/2013 zaginęła kotka - Wiktoria. Na pyszczku, po prawej stronie, charakterystyczna kropka. Kontakt: 605 542 893

Wojciec

Od: Czw maja 16, 2013 20:29

Post » Czw maja 16, 2013 20:56 Re: Zaginione-znalezione koty

Shilko, sprawdź nawet w tym samym domu i w okolicznych, podobnych. Dawno temu zdarzyło mi się kiedyś gościć śliczności buraskę, która pomyliła klatki schodowe. Weszła na ostatnie piętro, jak u siebie i zapukała do drzwi po tej samej stronie co u siebie. Dopiero w mieszkaniu poczuła się niepewnie - układ pomieszczeń identyczny (typowy blok) ale inny wystrój i inni ludzie. W dobrej wierze ubłagałem Rodziców i zatrzymałem, dopiero po tygodniu, na spacerze koledzy uświadomili mi, że kota ma dom prawie przez ścianę, tylko zabłądziła do sąsiedniej klatki. Cóż robić - oddałem "opiekunom".
----------------------------------------------------------------------------------
A lepiej byłoby ją ukraść. Rok później nawalony jak szpadel ojciec rodziny w czasie libacji wyrzucił ją z balkonu na czwartym piętrze. Nie przeżyła. Było nawet w gazetach, i cóż z tego? Żadnej kary... Kotka nie dożyła dostojnego, kanapowego wieku a ja pamiętam...
----------------------------------------------------------------------------------
Szukaj wytrwale Shilko. Rodzinę i znajomych uruchom. Taki okazowy piękny tricolor nie znika bez śladu. Ktokolwiek widział, nie zapomni. Szukaj wytrwale. Ona gdzieś czeka.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw maja 16, 2013 21:20 Re: Zaginione-znalezione koty

Villentretenmerth pisze:Shilko, sprawdź nawet w tym samym domu i w okolicznych, podobnych. Dawno temu zdarzyło mi się kiedyś gościć śliczności buraskę, która pomyliła klatki schodowe. Weszła na ostatnie piętro, jak u siebie i zapukała do drzwi po tej samej stronie co u siebie. Dopiero w mieszkaniu poczuła się niepewnie - układ pomieszczeń identyczny (typowy blok) ale inny wystrój i inni ludzie. W dobrej wierze ubłagałem Rodziców i zatrzymałem, dopiero po tygodniu, na spacerze koledzy uświadomili mi, że kota ma dom prawie przez ścianę, tylko zabłądziła do sąsiedniej klatki. Cóż robić - oddałem "opiekunom".
A lepiej byłoby ją ukraść. Rok później nawalony jak szpadel ojciec rodziny w czasie libacji wyrzucił ją z balkonu na czwartym piętrze. Nie przeżyła. Było nawet w gazetach, i cóż z tego? Żadnej kary... Kotka nie dożyła dostojnego, kanapowego wieku a ja pamiętam...
Szukaj wytrwale Shilko. Rodzinę i znajomych uruchom. Taki okazowy piękny tricolor nie znika bez śladu. Ktokolwiek widział, nie zapomni. Szukaj wytrwale. Ona gdzieś czeka.

Szukam, wytrwale razem z dziewczyna juz czatujemy po roznych stronach bloku a ja nadaje z telefonu. Planuje tu siedziec nawet do rana poniewaz wczoraj dostalem cynk ze jasny/bialy kotek sie krecil po krzakach a sam osobiscie jak juz wspominalem we wczesniejszych postach slyszalem krotkie i niesmialem miauczenie. Obawiam sie jednak ze ktos mogl ja przygarnac bo sama by klatki nie opuscila(podwojne drzwi z domofonem) a jezeli ktos z sasiadow by juz wypuscil to raczej celowo a nie przez przypadek i powinien dac znac bo info wisi na drzwiach... A co do Twojej opowiesci to noz sie w kieszeni otwiera na takich ludzi...p.s sasiedzi i zarzad spoldzielni juz wiedza i sa czujni....

Shilka

Post » Czw maja 16, 2013 22:12 Re: Zaginione-znalezione koty

Wojciec pisze:Poznań - Osiedle Batorego (okolice Tesco): dzisiaj, 16/05/2013 zaginęła kotka - Wiktoria. Na pyszczku, po prawej stronie, charakterystyczna kropka. Kontakt: 605 542 893

Zdarzył się cud! :ryk: Po trzech-czterech godzinach poszukiwań, Wiktoria szczęśliwie się odnalazła!
Życzę wszystkim szukającym swych zaginionych koci miłości, by doświadczyli takiego szczęścia jakie mnie dzisiaj spotkało.

Wojciec

Od: Czw maja 16, 2013 20:29

Post » Pt maja 17, 2013 20:45 Re: Zaginione-znalezione koty

Znalazłem ją :D Była w piwnicy ( co z tego że szukałem tam 3 razy wczesniej i to nawet dokladnie):)))) Dziekuje serdecznie wszystkim za rady!

Shilka

Post » Pt maja 17, 2013 20:59 Re: Zaginione-znalezione koty

super !
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Pt maja 17, 2013 21:13 Re: Zaginione-znalezione koty

YEAAH! Blisko była, zagubiona i wystraszona. Dobrze, że się nie poddaliście. :ok: Pilnujcie, koty mają "szwendacza" włączonego na stałe. To niewiarygodnie wścibskie, ciekawskie i odkrywcze stworzenia. Pozdrówka. :piwa:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Nie maja 19, 2013 8:51 Re: Zaginione-znalezione koty

W nocy z 17 na 18 maja znalazlam kotke na osiedlu Kozen w Tczewie.
Kotka jest mloda, ma ok 4-5 miesiecy. Jest w bardzo nietypowym kolorze. Jej grzbiet jest czarny, pregowany z rudymi plamami. Lapy i brzuszek biale. A jej przyszczek przeuroczy-wielkie zielone oczy, na szaro bialo czarno rudym futrze. Futerko ma mieciutke i mile w dotyku. Boi sie gwaltownych ruchow, ale daje sie glaskac, przy czym glosno mruczy. Zdjęcia kotki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jest bardzo zadbana, moze ktos jej szuka?
szukam jej nowego domu
tel. 721365922

EDIT: KOTKA MA JUŻ DOM
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

[poprzednia][następna]