Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aange pisze:to na noc może daj koło butów miskę z wodą albo postaw tam kosz na pranie lub coś innego żeby Rudego to wybiło z utartego zachowania co do butów a na dywan może daj w nocy jakieś gazety czy coś żeby było nagle coś innego co ich zmyli
albo jak znasz jakiego zapachu Rudy nie lubi to zastosuj metode odstraszania zapachu- koty przeważnie nie lubia zapachu cytrusów więc może pojemiczek z sokiem z cytryny/roztworem kwasu cytrynowego/skórki z pomarańczy
elape pisze:Kilka lat temu stosowałam dla Milki resztki cytrynyl ub cytrynę pokrojoną w plasterki rozkładałam w miejscach, które upatrzyła sobie jako kibelek. Nie wiem, co pomogło, bo również przykrywałam fotele koszami na bieliznę, ustawiałam stołki i krzesełka nogami do góry... Nie było to od razu, ale coś pomogło i od lat mam spokój. Przypomniało mi się, jak przeczytałam o cytrusach.
evik75 pisze:A co z Florencją, lepiej?
evik75 pisze:Nie pamiętam gdzie,ale ktoś na forum pisał o jakimś płynie do spryskiwania, który pochłania zapachy kocie i wtedy kociaki nie znaczą tego miejsca,ale jak się nazywa i czy drogi to nie wiem. Chyba w KCH tego używają.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 791 gości