Moderator: Estraven
Igulec pisze:Pani Lidko, jeśli młode można ciachnąć, znaczy dadzą się złapać i jest kasa, a problemem jest goły brzuch, to ja mogę po dwie przetrzymać jakiś czas, kilka tygodni, ale w Inowrocławiu, więc nie wiem, czy to urządza...
Ale gdzieś Pani pisała, że do weta do Inowrocławia Pani jeździ, więc może się uda...
alab108 pisze:Igulec, nie ma kasy
gmx83 pisze:Pani Lidko, może z pozostałymi osobami zrobilibyśmy zrzutę na jakieś 8-10 domków??
Ja wyłożyłbym 100 zł. a pozostali powiedzmy 30 zł. Wystarczy 8 osób![]()
Tak na ok. 3 koty w każdym?? koszt styropianu 10 cm na tyle domków to ok 250 zł. Czyli w ok. 330 zł zmieścilibyśmy się (dojdą polary z lumpeksu, folia, taśma klejąca pianka montażowa itd)
Jestem tu pierwszy raz i chciałbym wiedzieć ile osób mogłoby się dołożyć???
Odpowiadać ludzie! Czas nagli, idzie śnieg!Czekam na odzew...
l0co pisze:Witam wszystkich.
Też się zapisałem na forum podobnie jak gmx83 żeby odpowiedzieć w tym wątku. Znam część tych kotów bo sam mam domek w Przyju.
Również wraz z żoną mogę coś pomóc. Jak widzę kwestia domków jest już (chyba?) rozwiązana. Ja jestem skłonny kupić "coś" za kwotę powiedzmy 100-130 zł, najlepiej w takiej formie że kupię na allegro, zrobię przelew i wybiorę przesyłkę na adres docelowy osoby która się tymi kotami zajmuje. Napiszcie co by było najbardziej potrzebne, może te 20kg karmy suchej?
jak ma pan domek w Przyjezierzu to w którym miejscu , chodzą tam koty ....moze u pana by można też było ze dwie budki na zime tylko postawić .Bo bede jeszcze je robić ,,,,,co do karmy to może lepiej puszki by kupić jakieć nie drogie choćby Wiskasa , bo wczoraj zostawiłam um suchego a w nocy mróz i woda im teraz zamarzła , nie będą mogły się po suchym napić ...A teraz ciocia będzie jutro a nikt miejscowy im wody nie uzupełni .Latem to wygoda...Cieszę się że pan tu dotarł 
l0co pisze:Ogólnie to najlepsze miejsce na domki to byłby moim zdaniem ośrodek izch. Duży teren i tamte domki są bardzo wysoko więc pewnie dałoby się nawet wcisnąć domki kocie pod tarasy dla dodatkowej ochrony. Ale by trzeba się z nimi dogadać w tej sprawie. Pewnie jest tam pustynia w zimę więc może nie będą robić problemu.
Druga możliwość to dogadać się też z gminą, jak nie chcą pomóc finansowo to niech chociaż udostępnią jakiś fragment terenu na domki. Powinny być tam tereny zarówno gminy jak i miasta Strzelno i część jest też Jeziora Wielkie więc można popytać. A o pomoc dla zwierząt do której gminy się zwracaliście? Strzelno jest dość pazerne a jak mają coś zrobić co do nich należy to nic nie zrobią, chcą tylko brać kasę. Podobno lepiej jest na terenie Jeziora Wielkie, przynajmniej jeśli chodzi np. o stawki.
Pozdrowienia dla wszystkich!
lidka02 pisze:Jeziora Wielkie dali 500zł na karme na rok i dali na sterylki na wiosne ...A Strzelno nie dało nic ...Dobrze myśleże lepiej niech pan kupi co pan uważa koty zjedzą wszystkoTak myslałam że ze Strzelnem pogadać najlepiej jak by koty miały swój kawałek miejsca na stałe na domki i karme tam , zimą i latem ..Ale Strzelno olewa te koty jak i te które są tu na miejsu w Strzelnie ..Zobaczymy może z ciocią coś wymyslimy ......
Użytkownicy przeglądający ten dział: Crinklerhal, Google [Bot] i 30 gości