Czarny Snoop- Vermucik odszedł...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 15, 2010 15:01 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Tiramisu - co powiedział lekarz??????
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 15, 2010 15:03 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Vermut dziękuje za kciuki :ok: Niestety musiał zostać na kroplówkę i obserwację, bo termometr pokazał ponad 40 stopni :( Ale na szczęście się ożywił - energicznie protestował przed umieszczeniem w transporterku :) Przy okazji robimy mu badania krwi, więc może czegoś ciekawego się dowiemy. W każdym razie wet stwierdziła, że wygląda to raczej na przeziębienie, a nie coś poważniejszego... :piwa:
Misza wykorzystuje fakt, że zostałam w domu i próbuję pracować zdalnie, więc co chwilę nadstawia brzuszek do głaskania. Teraz zwinęła się koło mnie w kłębuszek i głośno mruczy :D
Duży postęp w relacjach kocich - co prawda wczoraj, kiedy wróciłam z podróży, Vermut już był apatyczny, ale widziałam, że Misza go zachęcała do zabawy. Z tego też powodu odizolowaliśmy je na noc, żeby Vermut mógł się wyspać.

Tiramisu

Od: Pon mar 01, 2010 19:22

Post » Pon mar 15, 2010 15:07 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Będzie dobrze, Tiramisu, zobaczysz :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon mar 15, 2010 15:52 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Małe uff :)

Nie piszę, ale czytam na bieżąco.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon mar 15, 2010 16:04 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Będzie dobrze, za co oczywiście gorąco kciukujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vermuciku, zdrowiej pięknie :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto mar 16, 2010 12:19 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Jak dzisiaj Vermucik ze zdrówkiem?
Martwimy się :(

kotekŁatek

Od: Sob cze 09, 2007 19:10

Post » Wto mar 16, 2010 13:37 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Cały dzień śpi...z różowym wenflonem w łapce. Jakiś markotny jest :roll: Wczoraj po odebraniu od weta już sobie chodził, jadł i wyglądał całkiem ok, ale dziś znowu jest osowiały. Miał robione badania krwi i ponoć są kiepskie wyniki dla wątroby. Dzisiaj jeszcze zrobimy morfologię z profilem wątrobowym. Z dobrych wieści - anemia ustępuje :)
Co najdziwniejsze, Vermut wygląda świetnie - ładne futerko, nie widać kości, oczka też ok. Dlatego nie wiem co mu jest...

Tiramisu

Post » Wto mar 16, 2010 13:50 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Ojej, biedny Vermucik :(
Myślę sobie, że wątroba może się zregenerować (przy odpowiedniej karmie i lekach) :ok: :ok: :ok: . Ale co to za paskudztwo męczy biedaka? Może dzisiejsza wizyta u weta coś jeszcze rozjaśni.
Najmocniejsze kciuki za czarnulka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto mar 16, 2010 14:24 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Tak jak napisała Asia, przy dobrym jedzonku i lekach wątroba szybciutko się zregeneruje, a skoro to wątroba, to może być osowiały, pamiętam jak Laurka u Duszek też nie była w najlepszej formie jak z wątrobą było nie halo, ale przy właściwych lekach i jedzeniu momentalnie wyniki były książkowe i wróciła do formy.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto mar 16, 2010 16:12 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

A może Vermucik "spróbował" jakąś ozdobną roślinkę z doniczki i się podtruł ? Nie wszystkie koty mają podobne zachcianki żywieniowe. Kot rezydent mający od dawna urozmaiconą dietę mógł nie mieć ochoty na roślinki, a Vermucik akurat popróbował? Zauważyłam, że koty często rozglądają się za czymś co poprawi im trawienie. W naturze podskubują trawki, a w domu mogą zastępczo popróbować czegoś z doniczek. Jedna z moich kotek wciąż ma apetyt na suche trawy (takie wysokie metrowe dla ozdoby nazbierałam kiedyś) i je podjada -i nie jest to w celu pobudzenia wymiotów z sierścią, bo nie wymiotuje. Ewidentnie chodzi tu o usprawnienie perystaltyki jelit (trochę twarde kupki). Jeśli Vermucik jadl ostatnio dużo mięska mógł odczuwać zaparcie. Nawiasem -bardzo dobrym na to preparatem jest Feli Fiber (trochę drogi) http://sklep.armaka.com/product_info.php/info/p118_Feli-Fiber---trawienie---260tabl--130g.html/XTCsid/43db91ecc7de5c28599b0cdd08dc05e2 .

Może u Vermucika to właśnie podtrucie jakąś trującą roślinką? (spis takich roślin m.in. na MIAU http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=1982 ).
Ostatnio edytowano Wto mar 16, 2010 16:21 przez kotekŁatek, łącznie edytowano 1 raz

kotekŁatek

Post » Wto mar 16, 2010 16:18 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Ja kupuje mojej specjalna kocia trawe - mozna dostac w sklepie z karma dla zwierzat lub w kwiaciarniach - bardzo chetnie to je - tylko, ze niestety po jakim czasie ...zwraca, ale ponoc koty czyszcza sobie w ten sposob zoladek.Mozna tez samemu wysiac, bo mozna kupic nasiona. :kotek:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro mar 17, 2010 0:08 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Mamy podejrzenie FIP, jutro będą wyniki testu i drugiego badania krwi.
Nie je, nie pije, nie bawi się...

Tiramisu

Post » Śro mar 17, 2010 0:30 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Nie, tylko nie to...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro mar 17, 2010 4:50 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Po prostu nie wierzę, że to miałaby być taka choroba.
Akurat teraz, kiedy Vermucik zaczął nowe szczęśliwe życie.
Trzymam kciuki za zdrówko kocurka -to na pewno coś zwyklejszego.
Vermuciku, pokaż że będziesz zdrowieć ! Już od teraz !

kotekŁatek

Post » Śro mar 17, 2010 8:29 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Tiramisu pisze:Mamy podejrzenie FIP, jutro będą wyniki testu i drugiego badania krwi.
Nie je, nie pije, nie bawi się...

zaklinam los, by to nie było to.........
wielkie kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]