Moje MP6 - część druga - Psotuś [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 20, 2009 7:00

Iza nie ma neta - więc na razie nie dowiemy się ja tam prace elektryczne.

Popieram prośbę kociczki - pilnie potrzebny DT dla 5 maluchów

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Śro maja 20, 2009 12:46

Chyba ta awaria jest bardzo poważna-Iza sie nie odzywa.
Trzymamy kciuki z Eri,elektryka i elektrykę i najważniejsze za MP-7 i wszystkie tutejsze futerka.
:ok: :ok: :ok:
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro maja 20, 2009 14:07

Kurcze...Iza, martwimy się. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro maja 20, 2009 18:10

Witajcie Cioteczki i Koteczki! :)
Ufff, powróciłam do żywych ... znaczy się do sieci :wink: :D
Batalia była bardzo trudna, przepaliła się jedna szóstka, cztery dziesiątki i dwie szesnastki na klatce :roll: Byliśmy też z sąsiadem zmuszeni do wezwania elektryka z administracji, bowiem przy wkręcaniu korka waliło w kuchni aż miło :? :roll: A sąsiad niczego podejrzanego nie widział. Przyszedł gościu, patrzy, szuka, wkręca kolejne topiki. Wali jak jakaś kanonierka, ale dalej nie wiadomo co jest :roll: Aż w końcu facet doszedł o co biega - oczywiście niespodzianka - podejrzewałam gniazdko w pokoju, bo tam kilka dni przed awarią walnęła żarówka w lampce. Okazało się oczywiście zupełnie co innego: kiedyś kładziono kable w ten sposób, że kolejne gniazdka były ze sobą łączone i w całości tworzyły obwód zamknięty. I okazało się, że wali w gniazdku kuchennym, którego od wielu lat nie używałam, bo było zasłonięte szafką :!: :twisted: Gniazdko jest połączone w obwodzie z kontaktem w łazience, który był wymieniany kilka lat temu podczas remontu. Majster najwyraźniej nie dokręcił czegoś i teraz, na skutek spięcia, zaczęło walić w tym nieużywanym gniazdku kuchennym. Elektryk naprawił połaczenia, wymienił 2 gniazdka na nowe, przykręcił na nowo druty przy korkach, na klatce wstawił 20A, w domu 16A i na drugim obwodzie, który też poprawił (bo ostatnio przez olejaczek spaliło automat) 10A i poszedł. Ja chcę podłączyć lodówkę i nic :( Próbuję w pokoju ... i nic :? Więc za telefon i do elektryka barabanię. A facet mi na to, że przecież sprawdzał napięcie w wymienionych gniazdkach w kuchni i było OK. Poradził mi zmianę korka. Ufff, okazało się, że wkręcił spalony korek. Zmieniłam, poleciałam do sklepu zakupić listwę z bezpiecznikiem, w celu ochrony cenniejszego sprzętu i zaczęłam podłączać. W najbliższym czasie mój sąsiad, który jest na emeryturze i ma sporo wolnego czasu, pozmienia mi pozostałe kontakty i przełączniki. Elektryk stwierdził, że narazie nie ma potrzeby wymiany przewodów, zwłaszcza że to spory koszt, ale gniazdka i włączniki światła - jak najbardziej. Tak więc sąsiad będzie miał zajęcie :wink:

Kociaki oczywiście silnie przestraszone - bo to takie odważniki są :wink: A ja dziś wstałam o dziewiątej (spało mi się bardzo dobrze), a wieczorkiem będę musiała uprzątnąć trochę pokoik, bo musiałam odgruzować gniazdko za regałem :roll: Przy okazji postanowiłam trochę przemeblować pokój, ale jak nie zdążę dzisiaj, zrobię to jutro. Motto życiowe Scarlett O'Hara (która miała korzenie w mojej ukochanej Irlandii :love:) bardzo mi się podoba :P

A co u Was Cioteczki? Jak się macie? Jak koteczki? Mam nadzieję, że wszystko w porządku.
Pozdrawiamy serdecznie i dziękujemy za pamięć i wsparcie! :love:

EDIT: Sylwia, bazarek oczywiście podrzucony!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 20, 2009 18:14

dawno nie zagladalam

u mojej Kici calkiem calkiem, dzisiaj zdjelam dywan i sie rozszalala niezle na sliskiej podlodze, lapska jej sie rozjerzdzaly ale szczekala jak piesek z radosci/zlosci:) i przestac nie mogla, tylko jej nozdrza chodzily z zadyszki:)

pozdrawiamy Psotka i Reszte "P"

aaa Iza....dawno Ci nie przynudzalam z moim ulubionym pytankiem:) ale widze , ze nic zlego sie nie dzieje, wiec nie bede pytala narazie czy lek dziala z sukcesem, a napisze tylko tak trzymac;)
.

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Śro maja 20, 2009 18:15

Witaj Aniu! :)
Bardzo się cieszę, że Kicia rozrabia :ok:

A za brak przynudzania kolejne :ok:
Bo inaczej uduszę :twisted: :wink:

Buziaczki od naszej paczki! :love:

Pędzę coś zjeść, bo przez te dzisiejsze roboty jestem głodna jak wilk :twisted: :D

Erin

Post » Śro maja 20, 2009 19:39

Witajcie cioteczki i koteczki! :D
Nie było mnie tu wczoraj bo jak wróciłam z pracy to mnie jakoś zmogło... :oops:
Widzę Izuś, że Twoje koty tak samo odważne jak moje :D Można by rzec, że to są koty obronne - jak jest zagrożenie to je trzeba bronić :lol:

I najważniejsze - Izuniu, dziękuję za foteczki i miłe słowa w liście! :1luvu: :love: Cegiełki wiszą na lodówce przypięte magnesikami :D

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Śro maja 20, 2009 21:52

Witaj Nanetko! :)
Masz rację z tymi kotami obronnymi :D :ok:
Cieszę się, że pocztówki się podobają :)

Pozdrawiamy wieczornie i zaraz idziemy spać, bo to był długi i wyczerpujący dzień. Dobranoc!
ObrazekObrazek

Erin

Post » Czw maja 21, 2009 6:39

Dzień dobry! :)
A co tu tak cicho? Czyżby teraz Cioteczki - nie daj Boże - miały problemy z elektryką? :wink:

Pozdrawiamy porannie :)

Erin

Post » Czw maja 21, 2009 9:26

Z elektryką nie ale net mi pada. Po 5 razy piszę te same posty i mi sie nie ładują, GG pada - chyba trza się wziąć do roboty.
Foteczki przpiekne.
A skąd Ty masz fotke mojego Alberta???? (Pucuś? Nr2)

Gohag

Post » Czw maja 21, 2009 9:41

Cześć Gohag! :)
Z tym GGadulecem to tak bywa czasami - wiadomości nie dochodzą.

A Pucuś tak bardzo podobny do Albercika? 8O :wink:

Erin

Post » Czw maja 21, 2009 9:56

Na tej fotce - BARDZO!!!
Potrzebna mi tylko pomoc z dolnym rzędem - kto to?

Gohag

Post » Czw maja 21, 2009 9:57

Gohag pisze:Na tej fotce - BARDZO!!!
Potrzebna mi tylko pomoc z dolnym rzędem - kto to?

Pingwinek, Pyza i Popiołek :( [']

Erin

Post » Czw maja 21, 2009 11:51

Meldujemy się i my po przerwie.
Mobilne łącze wczoraj zastrajkowało,nawet po wyłączeniu podpisu posty wyrzucało albo wylogowywało.
Dzisiaj z pracy wracamy na miau.
U nas trochę lepiej: wczoraj Kuba po 3 dniach kroplówki i strzykawki dopyszczkowej po raz pierwszy zjadł samodzielnie.
Reszta w dobrej formie tylko u nas dzisiaj straszny upał i koty z balkonu uciekają i chowają się w łazience.
Pozdrawiamy Psotusia (od dzisiaj druga seria interferonu?),pozostałych rozrabiaków z MP-7,Erin i wszystkich bywalców wątku.
:ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Moje kociaki też należą do odważnych inaczej -każde urządzenie trochę warczące wywołuje panikę.Wyjątek mały mikser do miksowania kociej zupki Kubusia ,bo każde chce dostać trochę zupki do miseczki i pakują się na blat. :roll:
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw maja 21, 2009 11:59

Witaj Cioteczko Gosiu! :)
Cieszę się, że z Kubusiem lepiej. Życzę zdrówka całej Waszej ludzko-kociej rodzince. I dziekuję za pozdrowienia. Psotuś zaczyna dziś II serię Virbagenu (brawo za pamięć :ok:). Juz dzwoniłam do lecznicy, żeby na wszelki wypadek przypomnieć o rozmrożeniu dawki, która została z poprzedniej serii.

Buziaczki gorące! :love:

Erin

[poprzednia][następna]