Gdańsk:potrzebny dom tymczasowy dla kilku kotek po sterylce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 10, 2008 23:58

Na s.13 tego wątku jest zdjęcie oczka Maniusi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=38389
Możecie porównać z oczkiem czarnulki.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw wrz 11, 2008 0:01

Dziękuję Anka za wypowiedź. Na str. 24 jest zdjęcie oczka koteńki. Możesz zerknąć?
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Czw wrz 11, 2008 0:09

Zajrzałam. Niestety ja od jakiegoś czasu dzięki wysiłkom kotów mam włączony tryb awaryjny (jak im się to udało :? ) i nie umiem z tego wyjść, a znajomy komputerowiec nie ma czasu wpaść. Dlatego zdjęcia widzę bardzo nieczytelnie. Wydaje mi się, że ta koteczka ma oczko w nieco lepszym stanie niż Maniusia, ale nie jestem pewna. Może jutro po południu wpadnę do znajomej to u niej zobaczę.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw wrz 11, 2008 0:31

Anka pisze:Zajrzałam. Niestety ja od jakiegoś czasu dzięki wysiłkom kotów mam włączony tryb awaryjny (jak im się to udało :? ) i nie umiem z tego wyjść, a znajomy komputerowiec nie ma czasu wpaść. Dlatego zdjęcia widzę bardzo nieczytelnie. Wydaje mi się, że ta koteczka ma oczko w nieco lepszym stanie niż Maniusia, ale nie jestem pewna. Może jutro po południu wpadnę do znajomej to u niej zobaczę.

Widziałem oko Maniusia. Ono jest zdecydowanie gorsze niż koteczki z Kuźnicy.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Czw wrz 11, 2008 4:17

Potrzebny pilnie domek tymczasowy lub stały dla buraski z Kuźnicy. Koteczka ma czas na znalezienie lokalu do 19 września.

Magomi. Koteczki trzeba odpchlić. Zapytam jutro w lecznicy, czy można dwa dni po zabiegu? W pozytywnym przypadku mogę kupić specyfik.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Czw wrz 11, 2008 4:23

Mam nadzieję dzisiaj dowiedzieć się w lecznicy o orientacyjne koszty ewentualnego zabiegu usunięcia gałki ocznej czarnej Izis.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Czw wrz 11, 2008 9:23

Już ma imię? Ładne.A dwie pozostałe?Jak się dzisiaj mają?
Jana,dzięki za wyjaśnienie dotyczące tych cięć.Nie wiem dlaczego,ale u mnie w lecznicy kotka miała szew z boku,a była to sterylka aborcyjna,na szczęście nie miałam tego problemu z moimi kotkami.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw wrz 11, 2008 9:48

Magomi, ja mam taką prośbę do ciebie. Czy mogłabyś (w miarę możliwości oczywiście) cyknąć tym maluchom fotki do ogłoszeń? dla buraski mam pomysł na domek, dziś chyba pójdę pertraktować z ewentualną przyszłą właścicielką. Natomiast czarnuszkowi zdecydowanie porobię ogłoszenia, może ktoś się zakocha.

i uf, jak dobrze że tą starszą burasię zgarnęliśmy! niedługo by biegało kolejne stadko małych kulek :(
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Czw wrz 11, 2008 9:53

Rambo_ruda,wlewasz balsam na moje serce.

ewar

Post » Czw wrz 11, 2008 10:59

Waldemar pisze:Jano. Jestem bardzo zdziwiony, że przy tym uszkodzeniu oka czarnuszka nie wykazuje widocznych oznak bólu.

Dzisiaj rano już była reakcja na Naclof - po zakropleniu próbowała go wytrzeć.
Waldemar pisze:Magomi. Wizyta u drugiej lekarki z chorym oczkiem jest dobrym pomysłem. Pod warunkiem, że znajdziesz czas i uda Ci się uzyskać konkretną wiedzę. Pamiętaj, że koteczka ma u mnie swoje pieniądze przeznaczone na leczenie, pielęgnację i karmienie. Proszę zatem o zgłaszanie wydatków.

Na konsultacje do innego weta wybierzemy się po pracy.
Na leczenie i karmienie na razie wydatków nie ma. Krople już kupione a jedzonkiem dzielą się moje futra ;) (Ostatnio tylko suche i surowiznę chcą jeść, więc puszeczki są "wolne", a suchego mam spory zapas)
Waldemar pisze:Magomi. Koteczki trzeba odpchlić. Zapytam jutro w lecznicy, czy można dwa dni po zabiegu? W pozytywnym przypadku mogę kupić specyfik.

No właśnie widziałam dwie (a może to jedna była - chodząca tam i z powrotem ;)) pchełki na głowie dużej i miałam się o to spytać :) Jak będę u weta też mogę się dowiedzieć czy już można odpchlić i jakim środkiem najlepiej.
Obrazek

Magomi

Od: Wto maja 06, 2008 11:48

Post » Czw wrz 11, 2008 11:04

rambo_ruda pisze:Magomi, ja mam taką prośbę do ciebie. Czy mogłabyś (w miarę możliwości oczywiście) cyknąć tym maluchom fotki do ogłoszeń?

Mogę :) Ale dopiero po południu :)

Zaraz wrzucę zdjęcia oczka Izis (ładne imię :D), które zrobiłam rano. Małej burasce na razie zdjęć zrobić nie mogłam, bo ona jest najbardziej lękliwa i ciągle się chowała w kontenerze lub w kartoniku. Dopiero po jedzonku nabrała odwagi i zaczęła się przymilać, ale wtedy już mi bateria w aparacie siadła :lol:
Obrazek

Magomi

Post » Czw wrz 11, 2008 11:27

Obrazek Obrazek Obrazek ona ma słodziutkie białe końcówki palców :)
Bo ja jestem porządnie wychowaną kotką
Obrazek
Powiem tak:
1. Jedzenie - nigdy jeszcze nie widziałam tak szybko jedzących kotów :lol: Jedzenie znika w mgnieniu oka :) Na razie dałam im mokre i pewnie dzisiejsze posiłki takie będą, a jutro spróbuje im podać troszkę suchego.
2. Kuwetka - wczoraj w nocy któraś zrobiła siku w kuwecie :) (poza kuwetą nic nie znalazłam), więc zostawiłam tą "pachnącą" kulkę na zachętę dla innych. Rano ciągle była ta jedna, ale po śniadaniu Izis odwiedziła toaletę i (co widać na zdjęciu) zrobiła siusiu. Jakiś czas później to samo zrobiła mała buraska :) Tak więc maluchy KUWETKOWE (zobaczymy jeszcze jak z czymś grubszym będzie :twisted:)
3. Zachowanie - Izis ciągle mruczy :P Wystarczy wejść do łazienki 8) Mała buraska nieufna jeszcze, ale zaczyna się już bawić i nadstawiać grzbiecik do głasków. Duża... rano słyszałam, jak znowu na którąś warczała :(, a póżniej, przy mnie, chciała buraskę pacnąć łapą :( Oprócz tego też mruczy (z godziny na godzinę coraz głośniej) i chce, żeby ją głaskać. Cały czas siedziała pod drzwiami i próbowała wyjść, ale tylko do czasu aż odsłoniłam okno - wtedy znalazła sobie zajęcie (i miejsce) - wdrapała się na parapet i patrzyła co się dzieje za oknem. Tak siedziała jeszcze jak wychodziłam z domu (a maluchy łaziły bezstresowo po łazience) :)
Obrazek

Magomi

Post » Czw wrz 11, 2008 11:41

ja w tym ferworze łapania kotów nawet nie zauważyłam że Izis ma białego żabota 8O
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Czw wrz 11, 2008 12:20

Te koty w życiu nie widziały kuwety.Śliczna jest ta czarnuszka z białymi dodatkami.Może ktoś ją zechce?

ewar

Post » Czw wrz 11, 2008 13:23

Ale im teraz musi być dobrze.Jedzonka pod dostatkiem,ciepło,czysto,czują,że ktoś się o nie troszczy.

ewar

[poprzednia][następna]