S.KATOWICKIE IV-Tysiak w domku.Karmelka po zabiegu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 18, 2007 12:02

Kwadratowa Buzia jest Cudna, zresztą one wszystkie są cudne :D :D :D

Mika zaktualizuj naszą stronkę no i zmień liczbę wyciągniętych kotów na 226:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2248880#2248880 :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto gru 18, 2007 12:04

fajna stronka, nie przeładowana, będzie sie ją dobrze przeglądać, mika - JESTEŚ WIELKA :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto gru 18, 2007 12:06

Ale wieści :lol: :lol: stronka zarąbista :!: :!: banerek bardzo potrzebny bez dwoch zdań , a co do kotów za TM jak najbardziej powinny miec swój dział zasłużyły na niego :(

33aneta pisze:Dziewczyny!!!!!
Mam prośbę ogromną(tylko się na mnie nie gniewajcie bardzo mocno). Odrazu zaznaczam, że nie rozmyśliłam się co do dt, ale weszłam na inny wątek na forum i to co tam przeczytałam zjeżyło mi włosy na głowie. Bardzo chciałabym pomóc Wam i Tamtym dziewczynom, ale jako początkujący dt boję się, że nie dam rady aż tyle naraz :(
Wasze kotki mają ciepło i co jeść i nikt ich nie chce pozabijać, a tamte niestety nie mają takiego luksusu. Więc mam nadzieję, że nie będziecie na mnie bardzo złe jeśli pomogę teraz komuś innemu. Będę cały czas dawała znać co i jak, więc jeżeli będę w stanie coś dla Was zrobić to się od razu zgłoszę :wink:

strasznie mocno sie gniewamy :twisted: :twisted: wiadomo że jeśli w poblirzu jest jakiś bardzo potrzebujący inny kot czy koty to trzeba im pomoc , nikt nie będzie miał o to żalu mimo że i nam domki tymczasowe bardzo potrzebne , wybor należy do Ciebie i nikt nie będzie go wogole komentował :wink:

Mam wieści z domku od Biedroneczki :lol:
Biedroneczka nazywana jest Bajeczką bo państwo chcieli własnie Bajke zabrać i myśleli że zabrali 8) więc Biedronusia v Bajusia jest przekochana , kuwetkowa , mizista nakolankowa i " jest taka mądra że ich poprostu szokuje " :lol: :lol: nie obeszło sie niestety bez leczenia kocinki , ma świerzba w uszkach , lambrie ktore sprawiają że w kupce jest krew , pchełeczki i troszke kk , kicia jest po lekach, odrobaczeniu odpchleniu a kk jest pod obserwacją bo nie jest mocne , a poniewaz kicia jest szczepiona powinna sobie poradzic bez bombardowania na dzień dobry batalią medykamentów :wink: pani wet. stwierdziła że po wyleczeniu i podtuczeniu Bajka będzie bardzo ładną kotką 8) :lol:

Bengalska koteczka to ta 8)
]Obrazek Obrazek

bardzo sie ciesze że ma domek :lol: :dance: :dance2:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Wto gru 18, 2007 12:26

koda-powiedz panstwu jesli mozesz,ze Biedronka kilka dni temu wróciła własnie z klatki z leczenia katarku-wiec jest swiezo po serii antybiotyku :wink:

33Anetko-przyslij mi na pw swój nr.tel-pleas :) , jutro zadzwonie

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto gru 18, 2007 12:30

przekaze :lol: państwo pytali kiedy kicia była sterylizowana bo wetka nie może sie doszukać śladu i szczepiona , nie bardzo sobie moge przypomnieć od kiedy ona jest w schronie :oops:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto gru 18, 2007 12:37

koda-masz na pierwszej stronie zawsze takie wiadomosci :wink:

Mała1

Post » Wto gru 18, 2007 12:38

ko_da1 pisze:
Bengalska koteczka to ta 8)
]Obrazek Obrazek

bardzo sie ciesze że ma domek :lol: :dance: :dance2:

O kurcze, ta kotka mi sie spodobala od pierwszego wejrzenia, super ze pojechala juz do domku:D jest przesliczna :D

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Wto gru 18, 2007 12:46

ko_da1 pisze:
Mam wieści z domku od Biedroneczki :lol:
Biedroneczka nazywana jest Bajeczką bo państwo chcieli własnie Bajke zabrać i myśleli że zabrali 8) więc Biedronusia v Bajusia jest przekochana , kuwetkowa , mizista nakolankowa i " jest taka mądra że ich poprostu szokuje " :lol: :lol: nie obeszło sie niestety bez leczenia kocinki , ma świerzba w uszkach , lambrie ktore sprawiają że w kupce jest krew , pchełeczki i troszke kk , kicia jest po lekach, odrobaczeniu odpchleniu a kk jest pod obserwacją bo nie jest mocne , a poniewaz kicia jest szczepiona powinna sobie poradzic bez bombardowania na dzień dobry batalią medykamentów :wink: pani wet. stwierdziła że po wyleczeniu i podtuczeniu Bajka będzie bardzo ładną kotką 8) :lol:

Ostatnio P.ania martwiła się ,że na kociarni są qupale z krwią, rozmawiałam z wetem, obawia się ,że niektóre są pozarażane, zresztą
ja do domu też przyniosłam.
Kierowniczka też bedzie jutro rozmawiała na ten temat z wetem
I całkiem możliwe że biedny Tysiak też to może być....
chole.a :evil:

Mało wiem o lambriach...w sumie nic.....przydałaby się jakaś wiedza
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto gru 18, 2007 12:57

Tysiak nie ma krwi w koopie-ma cały czas kupke lekko ciastowatą-ale bez krwi. Dzis pytałam :wink:

Dodzwoniłam sie do Kenii-wszystko w porzadku :D :D :D -jest grzeczniutka :D :D :D -sa nia zachwyceni :D :D :D
wyglada na to,ze nie beda wypuszczac :D
zastanawiaja sie nad kocurkiem do kompletu :D :D :D

Mała1

Post » Wto gru 18, 2007 13:43

no dobra, mam info od weta:
Ko_da musisz koniecznie dostarczyć wyniki lub numer telefonu do weta , gdzie leczyłaś Bonusika(ona miał Lambrie?)

Koniecznie namiary na weta od Biedronki, lub szybko dostarczyć wyniki.

aby zaczął coś robić, musi mieć udowodnione na papierku, bądź rozmowa z innym wetem
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto gru 18, 2007 14:12

ko_da1 pisze:przekaze :lol: państwo pytali kiedy kicia była sterylizowana bo wetka nie może sie doszukać śladu i szczepiona , nie bardzo sobie moge przypomnieć od kiedy ona jest w schronie :oops:

w schronie od 1.08.2007
Więc jakoś krótko potem musiała być sterylizowana i zaszczepiona
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto gru 18, 2007 14:13

namiary podane dr. oczekuje telefonu :wink:

Mała1 pisze:Tysiak nie ma krwi w koopie-ma cały czas kupke lekko ciastowatą-ale bez krwi. Dzis pytałam :wink:

Dodzwoniłam sie do Kenii-wszystko w porzadku :D :D :D -jest grzeczniutka :D :D :D -sa nia zachwyceni :D :D :D
wyglada na to,ze nie beda wypuszczac :D
zastanawiaja sie nad kocurkiem do kompletu :D :D :D

Bonus też nie miał krwi w kupie a Lambrie miał i to całkiem sporo , sam brak brzydkich kupali nie świadczy o tym że sie nie zaraził , u Bonusa wyszły przypadkowo przy kolejnym badaniu cytologicznym wymiocin , z kupy posiewy wyszły ujemne też miał robione , ale najczęściej objawia sie lamblia własnie krwią w kupalach :roll: najłatwiej wykryć robiąc test na lambrie z kału, my robiliśmy tylko posiewy na obecnośc robali nikt sie nie spodziewał u niego lambli :? dlatego wyszło dopiero w cytologi wymiocin

dzięki Iwona , dlatego pewnie blizna sie już ładnie schowała pod futerkiem i wetka. nie widziała musze przekazać , szczepienie też prawdopodobnie było w sierpniu :lol: to bardzo ważne żeby nowy domek wiedział kiedy czas na kolejną dawke :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto gru 18, 2007 14:23

super że domek Keni myśli o dokoceniu :lol: :lol: strasznie szybko o tym myślą wiec muszą być w niej zakochani co mnie nie dziwi wcale :lol: :lol: ona jest zjawiskowo piękna :wink: i nie tylko ona :D

iwona_35 pisze:
Ostatnio P.ania martwiła się ,że na kociarni są qupale z krwią, rozmawiałam z wetem, obawia się ,że niektóre są pozarażane, zresztą
ja do domu też przyniosłam.
Kierowniczka też bedzie jutro rozmawiała na ten temat z wetem
I całkiem możliwe że biedny Tysiak też to może być....
chole.a :evil:

Mało wiem o lambriach...w sumie nic.....przydałaby się jakaś wiedza

skopiowałam z wątku Bonusika opisała je wtedy ładnie karee :wink:

karee pisze:

Giargia jest jednokomórkowym pasożytem jelitowym mogącym atakować zarówno psa, kota jak i człowieka. Przebieg choroby może przybierać różne postacie. Najczęściej jednak na pierwszy plan wysuwa się biegunka lub nawracające luźne stolce. Najczęściej jednak stolec ma jasnożółtą barwę i papkowatą konsystencję W obydwu przypadkach jednak dość charakterystyczny jest ostry, nieprzyjemny zapach, a niekiedy obecność śluzu a nawet krwi w stolcu. Wspominanym objawom choroby towarzyszy spadek wagi zwierzęcia przy jednoczesnym zachowaniu apetytu. Do zakażenia pierwotniakiem dochodzi na drodze pokarmowej. Niektóre przeprowadzone badania parazytologiczne dowodzą, że problem największy jest w dużych skupiskach zwierząt tj. w schroniskach, przytuliskach i w dużych hodowlach. Dotychczas przeprowadzone badania wskazują, że około 30% psów i kotów zarażonych jest giargiozą. Rozpoznanie stawiane jest na podstawie badań parazytologicznych kału. Leczenie natomiast nie nastręcza większych kłopotów i polega na podaniu przez 3 – 5 dni odpowiednich środków odrobaczających np. Drontal plus. Pamiętać jednak trzeba, że pasożyt ten niebezpieczny jest dla człowieka. Dlatego też warto po każdym kontakcie ze zwierzęciem dokładnie umyć ręce.
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto gru 18, 2007 14:41

No to pięknie, zanim zauważyłam,że Nala wali qupale z krwią zawsza było wiadomo, kiedy była w kuwecie,,,zapach ,,taki ,że można było paść :evil:

Echhhh....ja nie mam czasu aby moje chorowały, dziś jadę znów do weta zawieźć mocz na badania od Kiary

I do tego Nala....
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto gru 18, 2007 14:46

wlasnie przegladam www i jest superowa :)
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

[poprzednia][następna]