Mika zaktualizuj naszą stronkę no i zmień liczbę wyciągniętych kotów na 226:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2248880#2248880

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
33aneta pisze:Dziewczyny!!!!!
Mam prośbę ogromną(tylko się na mnie nie gniewajcie bardzo mocno). Odrazu zaznaczam, że nie rozmyśliłam się co do dt, ale weszłam na inny wątek na forum i to co tam przeczytałam zjeżyło mi włosy na głowie. Bardzo chciałabym pomóc Wam i Tamtym dziewczynom, ale jako początkujący dt boję się, że nie dam rady aż tyle naraz![]()
Wasze kotki mają ciepło i co jeść i nikt ich nie chce pozabijać, a tamte niestety nie mają takiego luksusu. Więc mam nadzieję, że nie będziecie na mnie bardzo złe jeśli pomogę teraz komuś innemu. Będę cały czas dawała znać co i jak, więc jeżeli będę w stanie coś dla Was zrobić to się od razu zgłoszę
ko_da1 pisze:
Mam wieści z domku od Biedroneczki![]()
Biedroneczka nazywana jest Bajeczką bo państwo chcieli własnie Bajke zabrać i myśleli że zabraliwięc Biedronusia v Bajusia jest przekochana , kuwetkowa , mizista nakolankowa i " jest taka mądra że ich poprostu szokuje "
![]()
nie obeszło sie niestety bez leczenia kocinki , ma świerzba w uszkach , lambrie ktore sprawiają że w kupce jest krew , pchełeczki i troszke kk , kicia jest po lekach, odrobaczeniu odpchleniu a kk jest pod obserwacją bo nie jest mocne , a poniewaz kicia jest szczepiona powinna sobie poradzic bez bombardowania na dzień dobry batalią medykamentów
pani wet. stwierdziła że po wyleczeniu i podtuczeniu Bajka będzie bardzo ładną kotką
![]()
![]()
ko_da1 pisze:przekazepaństwo pytali kiedy kicia była sterylizowana bo wetka nie może sie doszukać śladu i szczepiona , nie bardzo sobie moge przypomnieć od kiedy ona jest w schronie
Mała1 pisze:Tysiak nie ma krwi w koopie-ma cały czas kupke lekko ciastowatą-ale bez krwi. Dzis pytałam![]()
Dodzwoniłam sie do Kenii-wszystko w porzadku![]()
![]()
-jest grzeczniutka
![]()
![]()
-sa nia zachwyceni
![]()
![]()
![]()
wyglada na to,ze nie beda wypuszczac![]()
zastanawiaja sie nad kocurkiem do kompletu![]()
![]()
iwona_35 pisze:
Ostatnio P.ania martwiła się ,że na kociarni są qupale z krwią, rozmawiałam z wetem, obawia się ,że niektóre są pozarażane, zresztą
ja do domu też przyniosłam.
Kierowniczka też bedzie jutro rozmawiała na ten temat z wetem
I całkiem możliwe że biedny Tysiak też to może być....
chole.a![]()
Mało wiem o lambriach...w sumie nic.....przydałaby się jakaś wiedza
karee pisze:
Giargia jest jednokomórkowym pasożytem jelitowym mogącym atakować zarówno psa, kota jak i człowieka. Przebieg choroby może przybierać różne postacie. Najczęściej jednak na pierwszy plan wysuwa się biegunka lub nawracające luźne stolce. Najczęściej jednak stolec ma jasnożółtą barwę i papkowatą konsystencję W obydwu przypadkach jednak dość charakterystyczny jest ostry, nieprzyjemny zapach, a niekiedy obecność śluzu a nawet krwi w stolcu. Wspominanym objawom choroby towarzyszy spadek wagi zwierzęcia przy jednoczesnym zachowaniu apetytu. Do zakażenia pierwotniakiem dochodzi na drodze pokarmowej. Niektóre przeprowadzone badania parazytologiczne dowodzą, że problem największy jest w dużych skupiskach zwierząt tj. w schroniskach, przytuliskach i w dużych hodowlach. Dotychczas przeprowadzone badania wskazują, że około 30% psów i kotów zarażonych jest giargiozą. Rozpoznanie stawiane jest na podstawie badań parazytologicznych kału. Leczenie natomiast nie nastręcza większych kłopotów i polega na podaniu przez 3 – 5 dni odpowiednich środków odrobaczających np. Drontal plus. Pamiętać jednak trzeba, że pasożyt ten niebezpieczny jest dla człowieka. Dlatego też warto po każdym kontakcie ze zwierzęciem dokładnie umyć ręce.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], wiolpie i 111 gości