Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 03, 2012 14:26 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Przy tylu kotach podwojne zabawki pewnie ze nie problem, wazne za spasowaly maluchoi a reszta tez sie pobawi heheh

Ile tych kotow masz teraz? I ile kocich smarkaczy?

Emigrantka

Od: Wto lip 10, 2012 20:04

Post » Pt sie 03, 2012 15:31 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Emigrantka pisze:Przy tylu kotach podwójne zabawki pewnie ze nie problem, wazne za spasowaly maluchoi a reszta tez sie pobawi heheh

Ile tych kotow masz teraz? I ile kocich smarkaczy?

Kotów mam swoich 5. Potem są 3 dorosłe tymczasy. No i 4 maluchy (Zombiś, mały-biały i dwa 6 tyg dzikuski z dworu). Czyli łącznie 12, w tym 4 małe :) trochę dużo tego ale w sumie bywało więcej wiec nie ma co narzekać.. tylko jakoś zainteresowanie maluchami mizerne, mało kto dzwoni, a jak dzwonią to same jakieś dziwne osoby. Wczoraj np. zadzwonił Pan o małego-białego i choć w ogłoszeniu pisze że to kot nakolankowy do miziania, tulenia i noszenia to pan twardo że on go chce na podwórko do łapania myszy. No masakra normalnie..

Lacia

Od: Czw cze 09, 2011 12:04

Post » Pt sie 03, 2012 18:32 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Ja mam 4, od wczoraj 6 bo corka swoje 2 podrzucila do soboty. No i psice 40kg, Na jakichs 50 metrach.....bez wlasnego ogrodka, i dajemy rade.

Kotow nigdy nie za wiele ;)

Corki kotka jedna chce mi moich chlopakow pozabijac... druga spokojniejsza ale ja z kolei wczoraj jeden z moich zlapal za leb...byle do jutra rano... heheheh

Zombis, ubij parciana kolke to kupimy nowa ;)

A tym parcianym "walkim" z piorkami jeszcze sie nie bawi? Troche wiekszy od kulki, za duzy jeszcze dla malucha?

Emigrantka

Post » Pt sie 03, 2012 18:37 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

A jak Zombiś z kuwetką :)

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob sie 04, 2012 18:55 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Emigrantka pisze:A tym parcianym "walkim" z piorkami jeszcze sie nie bawi? Troche wiekszy od kulki, za duzy jeszcze dla malucha?

Szczerze mówiąc to ta zabawka akurat nie przypadła mu do gustu. Jak ja się z nim bawię to ją atakuje i biega za nią ale jak ma się sam pobawić to nie bardzo.. Może jeszcze do niej dorośnie, w końcu z tą kulką dużą też tak było..

lidka02 pisze:A jak Zombiś z kuwetką :)

Zombiś z kuwetą spoko. Od razu jak tylko dostał kuwetę to do niej robił. Problem jest tylko w tym że maluchy urządzają walki w kuwecie, tzn jeden jest w środku a drugi na zewnątrz (kuweta zamykana). kociaki się bija i wywalają na podłogę ogromne ilości żwirku (który podarowała emigrantka :1luvu:) po takiej bitwie obydwa kociaki są całe brudne i roznoszą to po całym pokoju. brudzą na maksa ale przynajmniej często sprzątam :) poza tym dziś znów weszłam do pokoju a tam kosz na śmieci leży, wszystkie smieci poroznoszone po pokoju. Masakra. A jak sprzątałam to wszystko to maluchy miały jeszcze lepsza zabawę bo wciąż atakowały moje ręce. Zombisiowi się to szczególnie podobało. Taką miał radochę :D on jest tak słodki i ma taką mięciutką sierść że chciałoby się go normalnie zagłaskać i zacałować. Taka wspaniały rozkoszniaczek :1luvu:

Lacia

Post » Sob sie 04, 2012 19:53 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Ja mam trzy ślepki i jeden korzysta z kuwety a tamte nie :roll:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon sie 06, 2012 20:26 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Ja mam 4 niby zdrowe BYKI nie koty - pol dnia przelaza po dworze a siqu/qupa i tak w domu do kuwetki - a co, niech matka sprzata heheh

Zabis, jak sie trzymasz maluchu?

Emigrantka

Post » Śro sie 08, 2012 9:56 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Zombiś broi jak szalony. Naprawdę w zabawie niczym nie różni się od widzącego kociaka. Łapka już od spodu zarasta sierścią, tylko oczko trochę łzawi, ale to akurat najmniejszy problem. Ogólnie to Zombis rośnie niesamowicie szybko, co dziennie jest większy :) i robi się coraz bystrzejszy, w pokoju zna już wszystko na pamięć. Z krzesła bez problemu wchodzi na biurko, a z biurka bez problemu schodzi. Dziś nawet pierwszy raz wskoczył na krzesło sam Zawsze się po mnie wspinał i ja go wkładałam a dziś jak wychodziłam to był na podłodze, a jak przyszłam pół godziny to Zombino był na krześle. jak nie miał się po czym wspiąć to musiał wskoczyć.
Poza tym nagrałam filmik jak Zombis się bawi. Normalnie uwielbiam na niego patrzeć jak broi.

http://www.youtube.com/watch?v=on6xa1XfcE0

(przy 40 sekundach filmu zobaczcie jak Zombino wisi, on ma niesamowity zmysł równowagi)

Lacia

Post » Pt sie 10, 2012 0:26 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

NIsamowity maluch :1luvu:

Emigrantka

Post » Pt sie 10, 2012 7:52 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Jaki cudny :1luvu: Zupełnie nie widać żeby nie miał łapki.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pt sie 10, 2012 8:17 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Kochane maleństwo :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt sie 10, 2012 8:33 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Obejrzałam filmik na YT. On jest zjawiskowo śliczny :1luvu: A jak tam oczko się miewa?
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Nie sie 12, 2012 14:07 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Co tam u chlopaka slychc?

Emigrantka

Post » Nie sie 12, 2012 14:33 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Zobmiś co u Ciebie?
adeeniet

Post » Pon sie 13, 2012 10:11 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

U Zombisia małe zmiany. W końcu kilka dni temu mój dom opuścił mały-biały (trafił do super rodzinki). Od tego czasu Zombiś zrobił się dużo bardziej przytulaśny i mruczący. Ale tak jak wcześniej Zombino był łobuzem tak teraz jest mruczącym przytulaskiem :) wcześniej ten mały go zaczepiał a teraz Zombiś nie ma teraz z kim broić więc ciągle zaczepia mnie. :) Poza tym Zombiś już jest mega duzy. Na krzesło wskakuje sam, bez pomocy. Normalnie czasem jestem aż zdziwiona tym jaki on jest duży i jak szybko rośnie. A to wszystko przez witaminki i karmę którą Zombiś dostał od was w prezencie :1luvu:
Ogólnie to chyba dziś najprawdopodobniej jedziemy też z Zombinem do weterynarza bo oczko Zombisiowi wciąż łzawi i to mocno. Mały ma juz przebarwioną i wciąż mokrą sierść pod oczkiem. Zobaczymy. Wstawie dziś fotki..

Lacia

[poprzednia][następna]