Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2011 19:45 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

Tę pastę dostawały już przez dwa dni (tylko tyle jej miałam, trochę wyżarł wcześniej Ropuszek), ale pewnie to za krótko. Dziennie na jedną krowę potrzeba minimum 4 ml, na dwie - 8, czyli tuba 30 ml : 8 :arrow: tym razem starczy na prawie cztery dni, może przez ten czas coś się zmieni :?

Padam tak jakoś. Nie wiem, czy to z powodu zmian pogodowych, czy raczej z winy mojego ogólnego psychicznego samopoczucia, ale... coraz mniej ogarniam całą tę naszą kuwetę :( ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw paź 06, 2011 19:52 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

trzymaj się :ok:
Wielbłądzie są z reguły niezniszczalne ;)
(zamówiłam wczoraj, dzis odpisali, że nie ma :evil: )
(zamówiłam ponownie gdzie indziej - tam zawsze jest, tyle, że przyjdzie trochę później :| )

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt paź 07, 2011 21:31 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

Jesteśmy.
Pro-kolin odebrany z poczty, pierwsza dawka już podana.

Tyle na razie, bo miałam dziś zajęcia do 20 i padam. Byłam przygotowana tylko na inaugurację i do widzenia, a tu od razu seminaria, wykłady, kolejka do dziekanatu... Ale strasznie się cieszę z tych studiów i z tego, że znowu będę bywać na UW :D :D :D
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt paź 07, 2011 21:32 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

:ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob paź 08, 2011 8:38 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

Zazdraszczam 8)
kilka lat temu też sobie taką frajdę zrobiłam, ale teraz już nie miałabym siły

pozytywka

Post » Sob paź 08, 2011 20:56 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

Zastanawiam się, czy ja aby na pewno mam. Padam na pysk, a to przecież dopiero początek :roll:

Wielbłądzio

Post » Sob paź 08, 2011 20:57 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

Też padam :(
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob paź 08, 2011 20:58 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

Wielbłądzio pisze:Zastanawiam się, czy ja aby na pewno mam. Padam na pysk, a to przecież dopiero początek :roll:
O ja chyba klub zaloze-tez padam na pysioo :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie paź 09, 2011 19:02 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

Żyjemy.
Jestem coraz mniej przekonana o tym, że dołożenie sobie na garby tych studiów było dobrym pomysłem :roll:
Bratuś sra, pomimo pasty :(

I trzeba je wreszcie zaszczepić, bo ogłoszenia poszły już w eter.

Wielbłądzio

Post » Nie paź 09, 2011 20:52 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

moim zdaniem to jakieś lamblie czy inne takie... badanie które coś sensownego pokaże niestety kosztuje 100 zł i trzeba w konkretnym terminie (w dniu zebrania trzeciej=ostatniej próbki kału) zawieźć do lecznicy przy Wale Miedzeszyńskim :roll: :?
no bo który zdrowy kot tak długo i nieustannie sra na rzadko? ani to wirus, ani nic takiego, a przecież i na diecie są/były i pastę teraz dostają... no to chyba inne możliwości się skończyły.
Z tego co pamiętam to się "czymś" leczy, jakąś serią tabletek, ale nie pamiętam jakich.

albo alergia pokarmowa??? może dało by się przejść na np. samego indyka na jakiś czas (czy co się tam daje takiego przy wykluczaniu alergenów)?
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon paź 10, 2011 8:39 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

dziwne, że na rzadko robi tylko jeden
a drugiemu przeszło
lamblie i kokcydia mieliby razem, skoro razem siedzą, razem jedzą i z jednej kuwety korzystają

pozytywka

Post » Pon paź 10, 2011 11:26 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

pozytywka pisze:dziwne, że na rzadko robi tylko jeden
a drugiemu przeszło
lamblie i kokcydia mieliby razem, skoro razem siedzą, razem jedzą i z jednej kuwety korzystają

Tak, mnie też to bardzo dziwi :roll:
Od początku wszystko dzieje się z nimi tak samo: jedzą to samo, dostają (dostawali) takie same leki i jedzenie, jednocześnie byli odrobaczani i po raz pierwszy zaszczepieni... Z Emirkiem już od dość dawna wszystko jest OK, a Bratuś nadal sra :(

Przypuszczam, że faktycznie dobrze byłoby te jego kupy zbadać, ale obawiam się, że ja zwyczajnie nie dam rady. Ten tydzień mam do 19.15, sobotę też pracującą, na kolejny już od dawna poumawiane spotkania, w następny weekend znowu uczelnia...
No cóż, gdyby pewna samozwańcza "kierowniczka" :twisted: nie wygoniła nas od dobrego, doświadczonego weta z lecznicy przyjaznej bezdomniakom, problem byłby nieporównywalnie mniejszy, ale tak... "Kierowniczka", znana wielbicielka kotów :twisted: , może czuć się z siebie dumna - tak wiele robi zarówno w kwestii popularyzacji idei pomocy zwierzętom, jak i przydawaniu dobrej sławy tejże lecznicy. Jak widać, faktycznemu właścicielowi najwyraźniej nie zależy na opinii i to już jego problem - natomiast dla mnie problemem jest w tej chwili to, że nie mam gdzie i do kogo udawać się po pomoc dla mojego chorującego tymczasa :(

Wielbłądzio

Post » Pon paź 10, 2011 16:19 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

hm... ale: lamblie chyba nie zawsze muszą dawać objawy u wszystkich zarażonych kotów?
ja coś takiego przechodziłam u siebie (jeden kot miał), no i mam wrażenie, że inne koty się nie zaraziły :roll: a może i miały, ale nie było po nich widać :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon paź 10, 2011 19:34 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

Tak, ale tu na początku oba miały te objawy, jeden wydobrzał, a drugiego trzyma

Wielbłądziu, jeśli nic mu nie dolega (poza robieniem na rzadko), skup się najpierw na sobie, zorganizuj sobie życie, a potem przyjdzie czas na znalezienie sensownego weta (bez megiery za plecami) i kompleksową diagnostykę kupną.
Może brzuszek Bratka potrzebuje więcej czasu i pasty, żeby wrócić do równowagi.

pozytywka

Post » Pon paź 10, 2011 19:38 Re: Dwie MONSTRUALNE KROWY! Jedzą!!! DT goły i wesoły ;)

pozytywka pisze:Wielbłądziu, jeśli nic mu nie dolega (poza robieniem na rzadko), skup się najpierw na sobie, zorganizuj sobie życie, a potem przyjdzie czas na znalezienie sensownego weta

i to jest słuszna uwaga :ok:
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]