Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 05, 2011 12:00 Re: Mojewolnożyj..BAZARKI NA DŁUG 1640zł post1-Kciuki za Nero!

JolaJ pisze:Murzynek na początku też jadł wszystko, a po kilku dniach wąchał i odchodził, bo najlepsza była po prostu kiełbasa :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Kubuś własnie z czegoś spadł i liże rany za kuchenką :mrgreen:
wyjechałaś? :D :D :D :D :D :D :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie cze 05, 2011 22:16 Re: Mojewolnożyj..BAZARKI NA DŁUG 1640zł post1-Nero ok :)

Własnie bawiłam sie z Miką i Kubusiem kolorowymi paseczkami na patyku! :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa:

więcej szczegółów jutro :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie cze 05, 2011 22:19 Re: Mojewolnożyj..BAZARKI NA DŁUG 1640zł post1-Nero ok :)

Dzisiaj się zameldowała większość stadka i tak już bardzo zmniejszonego. Czekał Fago - rana się zagoiła i zaczęłó odrastac futerko. Miał takie zgrubienie koło pyszczka więc sobie pomyslałam, że spróbuję tego dotknąć, żeby sprawdzić czy to nie jest przypadkiem futerko no i wyciągnęłam rękę a Faguś jakby na to czekał - barankował, wkładał lepek w moją dłoń... głaskania nie było końca. :D Na szczęście zgrubienie to po prostu puchate futerko :wink:

Nero po operacji i już w domu :piwa: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon cze 06, 2011 12:13 Re: Mojewolnożyj..BAZARKI NA DŁUG 1640zł post1-Nero ok :)

Wczoraj, gdy zasiadłam po zabawach z rezydentkami Mika się patrzyła intensywnie na moje ręce, więc nie mając złudzeń, nadziei ani innych oczekiwań od niechcenia machnęłamkolorowymi paseczkami, a Mika stanęła na łapy, i mocno skoncentrowana rozpoczeła polowanie. w tym czasie drzwi od kuchni były otwarte i bawił się Kubuś swoją piłeczką. Goopi chłopak nie jest więc natentychmiast się zorientował że coś fajengo się dzieje na środku pokoju i stwierdził, ze lepiej się bawić niż bać i przyszedł. W efekcie Mika z prawej, a Kubuś z lewej i każde polowało, gryzło i trzymało mocno jak złapało i było super! No, nie dla rezydentek, ktore w napięciu obserwowały ten zuchwały czyn tymczasów :ryk:

Trudno było zrobić zdjęcie jedną ręką - drugą musiałam machać paseczkami :D

Mika
Obrazek Obrazek

Nadszedł Kubuś (z lewej) i polował na kawałeczek paska wystający spod koca :wink:

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Pon cze 06, 2011 23:33 Re: Mojewolnożyj..BAZARKI NA DŁUG 1640zł post1-Nero ok :)

Kubus pilnie potrzebuje domu!!! I testów.. :roll: bardzo cierpi z powodu izolacji a po wypuszczeniu na pokoje szaleje jak kociak. NIestety moje pannice strasznie go obsykują i tu na razie się nic nie zmienia..

Marzenia11

Post » Wto cze 07, 2011 22:22 Re: Mojewolnożyj..BAZARKI NA DŁUG 1640zł post1-Nero ok :)

Byłam w lecznicy - wcześniej z trudem i nerwami kubusiowymi pojmałam rzeczonego do transportera.
Kubuś przytył przez dwa tygodnie całe dobre okrągłe kilo a nawet z niewielkim kawałkiem :strach: :strach: :strach: ale pan doktor za nic w swiecie nie zalecił rygorystycznego karmienia, a wrecz przeciwnie.

Kubuś ma oba testy ujemne :piwa: :piwa: :piwa: i od dziś ma pełne pozwolenie na łapoczyny z moimi rezydentkami - właśnie się zaczyna.
Zaszczepiłam też chłopaka.

Marzenia11

Post » Śro cze 08, 2011 6:40 Re: Mojewolnożyj..Kubuś szuka ds!!! 1640zł długu..

Super wieści od rana :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro cze 08, 2011 6:58 Re: Mojewolnożyj..Kubuś szuka ds!!! 1640zł długu..

:ok: za Kubusia
tak, wyjechałam
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro cze 08, 2011 10:51 Re: Mojewolnożyj..Kubuś szuka ds!!! 1640zł długu..

Chciałam tylko napisać, ze Kubuś stanął do castingu na domek stały i w dodatku z ogrodem!
Mam nadzieję, zę chłopak się spodoba panu i da się szybko do konca oswoić. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Śro cze 08, 2011 21:40 Re: Mojewolnożyj..Kubuś szuka ds!!! 1640zł długu..

No i jeszcze jedna lekka ulga - Kubusia qpal dziś juz normalny, czyli może hipoteza ze to od zmiany chrupek okaże się być prawdziwa, a nie cholerne lamblie.. :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt cze 17, 2011 10:38 Re: Mojewolnożyj..Kubuś szuka ds!!! 1640zł długu..

Strrrrrasznie mnie tu dawno nie było.. ale też i nikt się Kubuniem nie interesował.. :cry:

Badanie qpki Kubusia wykazało kulki tłuszczu oraz skrobię - robali i lamblii brak. :piwa: Zresztą Kubuś ma już w porządku kupaki więc mam nadzieję, ze nawet jak się jakieś lamblie dostaną to je zwalczy własnymi siłami.
Generalnie chłopak ma się dobrze i zasmakował spania i jedzenia w... szafie. 8O NIestety mu na to pozwalam z powodów rezydentek, ktore nie pozwalają mu normalnie jeść. Ciągle na niego syczą, stawiają warty, ale od kilku dni kociaste pozostawione same na czas mojej nieobecności w domu przeżywają i radzą sobie i nie zauważyłam (a oglądam) żadnych ran na ciele.

W tamtym tygdoniu zapłaciłam pierwszą ratę za leczenie - 440zł więc pozostał jeszcze dług w lecznicy w wysokości 1200zł..

Marzenia11

Post » Pt cze 17, 2011 10:44 Re: Mojewolnożyj..Kubuś szuka ds!!! 1640zł długu..

Marzenia11 pisze:Strrrrrasznie mnie tu dawno nie było.. ale też i nikt się Kubuniem nie interesował.. :cry:

Badanie qpki Kubusia wykazało kulki tłuszczu oraz skrobię - robali i lamblii brak. :piwa: Zresztą Kubuś ma już w porządku kupaki więc mam nadzieję, ze nawet jak się jakieś lamblie dostaną to je zwalczy własnymi siłami.
Generalnie chłopak ma się dobrze i zasmakował spania i jedzenia w... szafie. 8O NIestety mu na to pozwalam z powodów rezydentek, ktore nie pozwalają mu normalnie jeść. Ciągle na niego syczą, stawiają warty, ale od kilku dni kociaste pozostawione same na czas mojej nieobecności w domu przeżywają i radzą sobie i nie zauważyłam (a oglądam) żadnych ran na ciele.

W tamtym tygdoniu zapłaciłam pierwszą ratę za leczenie - 440zł więc pozostał jeszcze dług w lecznicy w wysokości 1200zł..

Zaburzenia w trawieniu skrobii i tłuszczy to właśnie jeden z objawów lambliozy. I skąd informacja, że kot może "zwalczyć lamblie własnymi silami"? 8O
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt cze 17, 2011 11:04 Re: Mojewolnożyj..Kubuś szuka ds!!! 1640zł długu..

Zofia&Sasza pisze:Zaburzenia w trawieniu skrobii i tłuszczy to właśnie jeden z objawów lambliozy.

Tak? a skąd takie informacje?
Ostatnio edytowano Pt cze 17, 2011 11:13 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz

Marzenia11

Post » Pt cze 17, 2011 11:10 Re: Mojewolnożyj..Kubuś szuka ds!!! 1200zł długu..

Tu są wypisane objawy lambliozy u kota:

http://www.kociadolina.pl/articles,arty ... lioza.html

nie ma wśród nich "obecność skrobi i tłuszczów w kale"

Podobnie tu:
http://www.vetopedia.pl/article220-1-Lamblioza.html
i tu:
http://www.zoonozy.pl/choroby-odzwierze ... -lamblioza

Marzenia11

Post » Pt cze 17, 2011 21:05 Re: Mojewolnożyj..Kubuś szuka ds!!! 1200zł długu..

Interesował, interesował.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

[poprzednia][następna]