Powrót dramatu kostrzyńskich kotów....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 16, 2009 17:41 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Lista uaktualniona :D
AprilRain, wielkie dzięki ! :ok:
bromba
(która wskutek fatalnej pomyłki utraciła swą poprzednią tożsamość i zmuszona była przyjąć nowe wcielenie)

bromba1

Od: Wto wrz 15, 2009 20:54

Post » Śro wrz 16, 2009 17:55 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

bromba1 pisze:Lista uaktualniona :D
AprilRain, wielkie dzięki ! :ok:

do usług :)
Poszło w sumie 60 maili, niestety nie wszyscy podawali namiary mailowe.
4 wóciły z powodów technicznych.

:ok:

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro wrz 16, 2009 18:12 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Przepraszam, że pytam o podstawy ale kiedy zobaczyłam 1 post chcę jakoś pomóc, ale nie miałam czasu na przeczytanie 25 stron. Więc napiszcie mi ile dokładnie jest tych kotó, czy są całkiem dzikie, czy muszą trafić do domów.
Zadzwońcie do mnie najszybciej jak się da tych kotów jest 5 czy źle doczytałam. Podaję swój numer 0-660-452-101

BiBi

Od: Śro paź 19, 2005 15:05

Post » Śro wrz 16, 2009 18:23 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

To ja przypomnę list

bromba pisze:Szanowni Państwo,

Pozwalam sobie napisać do Państwa w imieniu Fundacji KOT z Torunia, która wraz z członkami społeczności miłośników kotów "miau.pl" poszukuje bezpiecznego miejsca do zamieszkania dla pięciu bezdomnych kotów.
Koty te zostały przywiezione do Fundacji aż z Kostrzyna nad Odrą, gdzie – mimo dokarmiania przez pewną starszą panią – żyły w dramatycznych warunkach i były narażone na śmierć z rąk złych ludzi. Fundacja wyleczyła je i wysterylizowała – nie będą się więc rozmnażać. Koty są młode, zdrowe i jedyne, czego im potrzeba do normalnej egzystencji, to kawałek dachu nad głową w postaci stajni lub stodoły i miseczki jedzenia.
Jeśli macie Państwo po temu warunki, zwracamy się z gorącą prośbą o przyjęcie choć jednego z tych kotów. To dla nich jedyna szansa na życie, bo powrót na kostrzyńskie ulice oznacza dla nich rychłą śmierć.
Gdybyście chcieli Państwo dowiedzieć się więcej o kotach, podaje link do wątku im poświęconemu:
viewtopic.php?f=1&t=94896&start=165

Jeśli zgodzicie się Państwo na przygarnięcie któregokolwiek z nich, bardzo proszę o kontakt mailowy na adres zwrotny lub telefon bezpośrednio do Fundacji: 698 175 160
Zapewniamy dowóz kotów na miejsce wraz z zapasem karmy.

Bardzo prosimy o życzliwość dla "naszych braci mniejszych".

Z poważaniem,
(imię, nazwisko)
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro wrz 16, 2009 18:28 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Przepraszam ale (do cholery) czy może ktoś do mnie zadzwonić. Mogę pomóc ale pod nr 698175160 nie odbierają telefonu. Mam swoją fundację powstaliśmy dopiero w tym roku ale codziennie od 7 lat osobiście opiekuję się ponad 40 wolnożyjących kotów. chcecie tej pomocy czy nie?
Przepraszam za słowo nieładne ale sie wkurzyłam bo nie odbierają

BiBi

Post » Śro wrz 16, 2009 18:36 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

BiBi pisze:Przepraszam ale (do cholery) czy może ktoś do mnie zadzwonić. Mogę pomóc ale pod nr 698175160 nie odbierają telefonu. Mam swoją fundację powstaliśmy dopiero w tym roku ale codziennie od 7 lat osobiście opiekuję się ponad 40 wolnożyjących kotów. chcecie tej pomocy czy nie?
Przepraszam za słowo nieładne ale sie wkurzyłam bo nie odbierają

Nie wiem, jak w Waszej Fundacji, ale Fundacja KOT nie dysponuje sekretarką.
Przepraszam za złośliwość - ale pod tym telefonem jest jedna jedyna osoba, która jak ma zajęte ręce to siłą rzeczy nie odbierze. Lida może być na łapance, oporządzać koty w fundacji lub zwyczajnie lulać synka do snu.
Nie wie, że dzwonisz ze wspaniałomyślną ofertą, bo z pewnością, gdyby o tym wiedziała, to rzuciłaby wszystko i odebrała telefon.

No wkurzyłam się.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro wrz 16, 2009 18:38 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Bibi - kotów jest 5, wszystkie dzikawe, choć jeden trochę mniej. Są wykastrowane. Pochodzą z Kostrzyna nad Odrą, gdzie dokarmiała je strasza pani i skąd zabrała je Fundacja KOT z Torunia. Jedna kotka znalazła dom, reszta niestety nie, więc albo wrócą do Kostrzyna (w bardzo nieprzyjazne warunki, nawet bez najskromniejszego schronienia) albo znajdą jakiś kąt. Ten telefon pod który dzwonisz, to zapewne komórka którejś z dziewczyn z Fundacji KOT. One są ostatnio bardzo zalatane, więc mogą telefonu chwilowo nie odbierać.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro wrz 16, 2009 18:57 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

AGN już się rozchmurz, te nerwy stąd bo każdy (ja również) chce szybko pomóc. Kontakt już był sprawa dogadana. Jeśli nie nie znajdzie się miłe miejsce a jakimś gospodarstwie turystycznym lub innym tygrysy kostrzyńskie zajechać mogą do "Stolycy" :ok:
Pozdrawiam i zdrowie tygrysów :piwa:

BiBi

Post » Śro wrz 16, 2009 19:08 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

BiBi pisze:AGN już się rozchmurz, te nerwy stąd bo każdy (ja również) chce szybko pomóc. Kontakt już był sprawa dogadana. Jeśli nie nie znajdzie się miłe miejsce a jakimś gospodarstwie turystycznym lub innym tygrysy kostrzyńskie zajechać mogą do "Stolycy" :ok:
Pozdrawiam i zdrowie tygrysów :piwa:

:mrgreen: :mrgreen:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro wrz 16, 2009 19:37 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Cudnie!!!!! :D
BiBi, ja, matka chrzestna wątku przepraszam też, że nie pilnowałam, wybaczcie wszyscy, sąsiadka zza płota uraczyła mnie zawiniątkiem, a w nim malutki jeżyk, biegałam po wetach, chyba źle z nim, łapkę ma złamaną, płacze, karmię, ale nic z niego raczej do rana nie będzie.
Czyli mamy ratunek dla kotów, hurra!
A kto wie jeszcze, co z naszych maili sie urodzi, wielkie, wielkie dzięki dla Wszystkich zaangażowanych i kibicujących!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro wrz 16, 2009 19:59 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Stąd: http://www.eko.radom.com.pl/bga/ do każdego co miał adres mailowy wysłałam. Teraz robię region zachodniopomorski z poprzedniego linka :) I kciuki dalej trzymam :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

fresto

Od: Sob maja 12, 2007 16:13

Post » Śro wrz 16, 2009 20:53 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Zachodniopomorskie też zrobione :) Zjem coś i jeszcze jakieś województwo sobie przysposobię :)
ObrazekObrazek

fresto

Od: Sob maja 12, 2007 16:13

Post » Śro wrz 16, 2009 21:01 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

Wracam po krótkiej przerwie, a tu takie wspaniałe wieści!!!
Uroczyście ogłaszam, że Fresto i AprilRain zdobyły dziś sprawność super-spamera :ok:
BiBi, aż nie mogę uwierzyć ... :1luvu: :piwa:

No, ale żeby nie było, że odpuszczam - zaraz zabieram się za podlaskie.

Czitko, opiekuj się jeżykiem - co to znaczy, że "do rana raczej nic z niego nie będzie" :?: :strach:
bromba
(która wskutek fatalnej pomyłki utraciła swą poprzednią tożsamość i zmuszona była przyjąć nowe wcielenie)

bromba1

Od: Wto wrz 15, 2009 20:54

Post » Śro wrz 16, 2009 21:03 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

bromba1 pisze::arrow: Lista województw rozpracowanych lub w trakcie rozpracowywania kilka postów wyżej
Mazowieckim jeszcze nikt się zajął.
I nie siej defetyzmu, że ono takie wielkie - raptem 39 pozycji na liście, do zrobienia w godzinę :smokin:

do zrobienia w godzine?moze dla ciebie!Ja blondyna jestem i mierze zamiary na sily.
Nie kazdy bystrzak i nie kazdy moze machnac raz,dwa! Ciesze sie,ze ty mozesz-jeszcze sa zdolni na swiecie :wink:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro wrz 16, 2009 21:05 Re: Kostrzyn-proszę wszystkich tylko o 10 minut, nic więcej.....

ale suuuper wieści :D

teraz tylko, żeby z tym jeżykiem było dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]