NIEdoSCHRONISKA/ DT u Formicy/Potrzebna pomoc w ogłoszeniach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 08, 2009 19:07

Dora, cała ta historia strasznie ruszyła mnie za serducho. Byłoby cudownie znaleźć od razu DS dla kotków. Muszą być teraz zdezorientowane i wystraszone.
Balbisia sobie poradzi, bo to jeszcze młoda kotka. Jeśli miałabym jak i gdzie, to od razu bym ją wzieła (nawet dzisiaj już byłabym u Ciebie z transporterkiem). Mam nadzieje, ze znajdzie się dla niej dobry dom, choc młody kotek potrzebuje sporo ruchu i osoby, ktora będzie się z nim bawiła, no i najlepiej jeszcze drugiego psociucha do zabawy, wiec mysle, ze u babci, w pojedynkę, to nie bardzo...
U mnie miałaby jak u Pana Boga za piecem, ale pare miesiecy musialby ją ktos dla mnie przechować.. Chociaz ona jest taka piekna, ze na pewno szybko dom stały się znajdzie. Ale oby dobry!!!

Hopsnę przy niedzieli..

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie lut 08, 2009 19:14

a ja do znudzenia powtórzę - OSOBNY wątek dla Balbinki!!! No chyba, że opcja - u mnie DT - a u tillibulek - DS przejdzie ... ale o tym też chcę wiedzieć ile czasu by kicia u mnie mieszkała ... pamiętajmy, że im dłużej - tym gorzej, bo kot się przyzwyczaja do nowego miejsca...
:lol:
Obrazek

Evvcik

Od: Nie gru 14, 2008 21:23

Post » Nie lut 08, 2009 19:20

Ciężko mi będzie pilnować kilku wątków. A tak w jednym są 3 koty... :oops:

Wierzę, że stały domek się znajdzie.

Domku dla Balbinki Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Nie lut 08, 2009 19:23

Evvcik pisze:a ja do znudzenia powtórzę - OSOBNY wątek dla Balbinki!!! No chyba, że opcja - u mnie DT - a u tillibulek - DS przejdzie ... ale o tym też chcę wiedzieć ile czasu by kicia u mnie mieszkała ... pamiętajmy, że im dłużej - tym gorzej, bo kot się przyzwyczaja do nowego miejsca...
:lol:

Racja, Evvcik, najlepiej od razu do DS.. I tak malutka miała ostatnio tyle wrażeń.. A i na pewno rozstanie z bratem i resztą towarzystwa odcisnela sie na jej psychice :(

tillibulek

Post » Nie lut 08, 2009 19:23

dora750 pisze:Ciężko mi będzie pilnować kilku wątków. A tak w jednym są 3 koty... :oops:

Wierzę, że stały domek się znajdzie.

I efekt będzie taki,że żaden domu nie znajdzie... ale to Ty decydujesz...
Obrazek

Evvcik

Od: Nie gru 14, 2008 21:23

Post » Nie lut 08, 2009 20:16

W Wawie jest młode małżeństwo. Szukają właśnie kotka. Napisałam im o Balbisi. Oferują bardzo dobre warunki i oboje są miłośnikami kotów :) Tylko nie wiem jak z transportem...

tillibulek

Post » Nie lut 08, 2009 20:32

:kotek:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Nie lut 08, 2009 22:16

tillibulek pisze:W Wawie jest młode małżeństwo. Szukają właśnie kotka. Napisałam im o Balbisi. Oferują bardzo dobre warunki i oboje są miłośnikami kotów :) Tylko nie wiem jak z transportem...

Mam rozumiec że Balbinka też ma już DS? :lol:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Nie lut 08, 2009 22:19

kinga w. pisze:
tillibulek pisze:W Wawie jest młode małżeństwo. Szukają właśnie kotka. Napisałam im o Balbisi. Oferują bardzo dobre warunki i oboje są miłośnikami kotów :) Tylko nie wiem jak z transportem...

Mam rozumiec że Balbinka też ma już DS? :lol:

Nie, Kinguś, niestety nie znam ich decyzji, ale może pw im jeszcze napiszę.. Moze się zakochają w pieknej kici... :):)

tillibulek

Post » Nie lut 08, 2009 22:32

daj znać... martwi mnie sytuacja Balbinki, a ja już nie dam rady jej tez wziąć. Mała chata, środki ograniczone, w sezonie jestem dużo poza domem, a kuwetę i tak trzeba dwa razy dziennie przelecieć - przy większym zainteresowaniu kuwetą okazało by się że nie mam jak do pracy jechać. :D A drugiej kuwety nie ma gdzie... Twierdziłam że dwa koty to max - Ptysia zmieścimy, ale cztery... :cry: Nie wspomnę o tym że to dywersja - nikt nic nie wie... Ale to nie problem - u nas nie ma normalnych, wszyscy kociarze. Duży moze być w lekkim szoku, ale 1500km powinno szok złagodzić. :twisted:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Nie lut 08, 2009 22:34

Dziewczyny, sytuacja wygląda tak...

Mam możliwość póki co przygarnąć tylko 4 łapki :( Chociaż czytając to forum i wasze posty, chciałoby się wziąć i pokochać wszystkie...

Wstępnie miała być mała kotka, taka do 4 miesięcy, najlepiej bura-rudo-marmurkowata ;) (pomijam że mężczyzna mruczy o kocie).
Rudy był na prawdę ostatnim kolorem, na jakiego on by się zdecydował. Jednak przeczytałam wątek, koteczka ma tak kochany charakter, czas nagli, jesteśmy gotowi ją przygarnąć i obdarzyć wszystkim co potrzebne :oops:

Mam tylko obawy (nigdy nie miałam kota już udomowionego), jak ona zareaguje na nowe otoczenie. To będzie dla niej ogromny stres, co jeśli zapłacze się za Wami :( (preferowane rady rady i porady ;)

Postowałam wcześniej, że zastanawiam się nad adopcją marmurki, przebywającej u agnezs. Proszę Was więc również o doradzenie, która kotka jest w większej potrzebie. Myślę, że maleńka marmurka szybciej znajdzie domek, jednak przydałoby się wasze zdanie.

Jedynym chyba problemem byłby transport, jak rozumiem kicia mieszka gdzieś na południu pl., my obecnie nie jesteśmy zmotoryzowani. Więc jakby się dało coś Balbinka --> wawa byłoby super.

eless

Od: Nie lut 08, 2009 12:02

Post » Nie lut 08, 2009 22:38

eless pisze: Więc jakby się dało coś Balbinka --> wawa byłoby super.

Chciałam tylko powiedzieć, że w nadchodzący weekend jest kocia wystawa w Warszawie..
Może ktoś z hodowców bedzie jechał z okolic dory..
Ja bym zapytała na hodowlanym..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie lut 08, 2009 22:40

:D:D:D:D dzieki za info Eless :D:D:D:D

Co do aklimatyzacji, to na pewno będzie ok. Balbinka jest nauczona czystości. To koteczka o wielkim serduszku. Będzie do Was pasowała :D

Oby jej obecna Pancia szybko dała znać co i jak z transportem.. Dziewczyny, a moze dopisać do wątku transportowego, że szukamy kogos, kto jechałby w kierunku Wawy? Choc wydaje mi się, ze Dora pisała, ze sama dowiezie kocię w razie potrzeby.. Tam gdzies w postach jest tez do niej bezposredni telefon... Zaraz się przez nie przekopie to dam znac...

Eless, to namów się, pliiz, z TŻ-em i zastanówcie się ostatecznie co robicie. Dałaś nam i Kici nadzieje i dzieki Ci za to :D:D:D

tillibulek

Post » Nie lut 08, 2009 22:45

U mnie marmurka może jeszcze pobyć :wink:
Balbinka jest chyba w gorzej sytuacji czasowej, więc trzymam za nią i za Was kciuki :!:
A transport zawsze się znajdzie :ok:

agnezs

Od: Czw lip 06, 2006 7:58

Post » Nie lut 08, 2009 22:47

Jakbyscie juz wiedzieli, Eless, na 100% że się na kicie decydujecie, to tutaj Dorota podała swoj tel.. U niej tez najlepiej mozna dopytac o charakter małej, ale pod tym wzgledem na pewno jest super. Na pierwszej stronie piszą, że 10 lutego ma miec sterylkę, wiec od razu byłoby po kłopocie, no i dobrze, ze nie macie innego kota, bo Balbiś nie jest zaszczepiona...

Mój kom to 505032162. Dorota.

tillibulek

[poprzednia][następna]