Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 19, 2012 19:44 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

O kurka,u mnie też wiszą pieniądze za bazarek.Jutro przeleję bo dzisiaj mi się już nie chce :wink:
jakby to jakieś skomplikowane było,a niezapłacony rachunek za prąd też leży i czeka :wink:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pt sty 20, 2012 6:57 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Zapraszam od rana na bazarki dla Zuzi

viewtopic.php?f=20&t=138108
viewtopic.php?f=20&t=138107

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Pt sty 20, 2012 16:53 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Melduję że koty z PKP nakarmione,o tych ze Składowej nie wspomnę :wink:

Małgocha Pe

Post » Pt sty 20, 2012 20:20 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Na pks 8kotów w zagajniku i 2 na rampie, ale miały apetyt chociaż trzeba było Je nawoływać przez ta paskudna pogodę. Nawet suchej w misce nie było

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Pt sty 20, 2012 23:15 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Ten kotek z mokrą dupką, to nie od sików tylko od rozwolnienia miał tak, leci z niego, bardzo złe wyniki wątrobowe i leukocytów, prawdopodobnie ma ostre zapalenie wątroby lub jest zatruty, dzisiaj był z nami u weta, jutro też jedzie, będzie miał usg i dalsze badania, ale tak w ogóle to jest przekochany, cały czas się mizia i mruczy, nawet przy zakładaniu wenflonu. Był cały w robalach, kłębiły się w futrze :roll: Musimy zdezynfekować piwniczkę octem jutro. Kocurka nazwałyśmy Dexter

Z małą Zuzią coraz gorzej, wetka mówi, że wirus prawdopodobnie pokonał barierę krew mózg czy jakoś tak, traci władzę w tylnych łapkach, strasznie mi jej żal, chce się bawić z Kasi kotami, skakać a nie może nawet prosto ustać
http://www.youtube.com/watch?v=RewG8Vfg ... e=youtu.be Dzisiaj dostała bardzo silne leki, w tym steryd :? W ogóle prawie nie ma czucia w łapkach, wetka ją dzisiaj szczypała nożycami a ona nic, zero reakcji na ból :( Biedne to kocie, takie umęczone. Temperaturę ma w normie, ładnie je, ma duży apetyt, ładne qpale robi, czyli wirusa pokonała, niestety zanim to się stało, zdążył już zrobić spore spustoszenia w mózgu jak widać.

moorland

Post » Sob sty 21, 2012 12:53 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

:cry:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Sob sty 21, 2012 13:06 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Tak mi smutno z powodu Zuzu. Jak miałam dyżur przez święta to taka mała torpedka była. Wszędzie jej pełno, skakała, bawiła się jak szalona :(
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob sty 21, 2012 15:48 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Wieści z PKP:
Na łączce 8 kotów, nie było suchej karmy - dosypałam, ale mam wrażenie, że zejdzie do jutra, bo zainteresowanie było spore. W graciarni 2 kicie (ta odważna i kotka świnka z zakręconym ogonkiem). Miski puste, ku mojej uciesze nie było też kości od kurczaka ani chleba z masłem :roll:

Napiszcie coś więcej o maluchach, już lepiej, broń boże gorzej, bez zmian?
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

Post » Sob sty 21, 2012 17:26 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Wczoraj było dosyć suchej,dosypałam Puriny i widocznie im podeszła :mrgreen:
Dzisiaj PKS na rampie miseczki pełne,był tam jakiś pan który mówił że zawsze gdy jest w pobliżu to kotom coś podrzuci.Zdaje się że kierowca taksówki.Coś wspominał o jakimś czarnym kocurku którego zabrałyście i wykastrowałyście.Wspominał także że teraz kot znajduje się Pod lipami no i bardzo żałował że ograniczono temu kotu wolność.
Czai się na jakiegoś czarnego z rampy aby go zabrać ze sobą ale boi się bo ma trzy cztery psy.
Jako "znawca" tematu kociego uświadamiał mnie w kwestii budek że powinny one mieć dwa otwory nie jeden bo koty lubią wszelkie dziury.Czułam się w obowiązku wyjaśnić dlaczego te akurat mają jeden i zdaje się że skontaktował o co kaman :wink:
Na końcu chciał mój numer telefonu aby ... no właśnie i tu nie pamiętam czy chodziło o informacje dotyczące kota Pod lipami czy może innego czarnego z rampy czy może też o mnie,w końcu w mojej czapce i szaliku mogę śpiewać orange to jestem cała mła :mrgreen: Marta już wie o co chodzi :wink:
Na PKS w krzaczkach osiem wygłodniałych ogonków w tym cztery czarne.Zero suchej no ale przypuszczam że nie tylko koty ale i ptaki się częstują. Już raz nakryłam stołujące się sroki :wink:
Na Składowej krówka i jeden czarny kot z podpuchniętym okiem.

Aha,w przyszłym tygodniu niestety nie będę mogła podjąć dyżuru.No i taka informacja ostrzeżenie.Otóż w okolicach Jeżyc grasuje zboczeniec.Składowa co prawda nie znajduje się w obrębie Jeżyc ale to żabi skok.Dzisiaj na mojej ulicy ok.4:30 została napadnięta dziewczyna,na szczęście nic się jej nie stało.

Małgocha Pe

Post » Sob sty 21, 2012 18:11 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Małgocha Pe pisze:Dzisiaj PKS na rampie miseczki pełne,był tam jakiś pan który mówił że zawsze gdy jest w pobliżu to kotom coś podrzuci.Zdaje się że kierowca taksówki.Coś wspominał o jakimś czarnym kocurku którego zabrałyście i wykastrowałyście.Wspominał także że teraz kot znajduje się Pod lipami no i bardzo żałował że ograniczono temu kotu wolność.
Czai się na jakiegoś czarnego z rampy aby go zabrać ze sobą ale boi się bo ma trzy cztery psy.

Temu panu chodzi o Radka, który jest w DT. Pan jeszcze jakiś czas temu wydzwaniał do mnie (nie wiem od kogo ma mój nr). Ubolewał, że Radek został wykastrowany i że on go chciał zabrać, ale ma te psy i siostrę alkoholiczkę, czy coś w tym stylu (nie wiem, do czego mi ta informacja). W każdym razie pan był dziwny, ale już od jakiegoś czasu nie dzwoni. Lepiej niech sobie nie łapie kota, bo na moje dobrym domem to on nie będzie.
Obrazek

merka

Post » Sob sty 21, 2012 18:15 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

I dzisiaj też 2h u weta i jutro też :roll: ehh

Ten kocurek z chorą wątrobą siedzi na kroplówce (już nie jest Dexter tylko Hektor, Dexter może się źle kojarzyć podobno :wink: )
dzisiaj Ryś też dostał (ale podskórnie), bo miał kiepską morfologię i ogólnie nie ma apetytu, ma też grzybicę ale nie microsporum, tylko to drugie ustrojstwo, dostał coś do smarowania. Ten czarny też ma raczej tego grzyba i świerzba, ale apetyt ma straszny, wszystko by zjadł najchętniej, jak doczyści michę to się głośno upomina o dokładkę, z tej okazji dzisiaj przypiął się łapami do mojej nogawki przez kraty i nie chciał puścić dopóki nie nałożyłyśmy mu jedzenia.

moorland

Post » Sob sty 21, 2012 18:24 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

moorland pisze:Ten kocurek z chorą wątrobą siedzi na kroplówce (już nie jest Dexter tylko Hektor, Dexter może się źle kojarzyć podobno :wink: )

A co jest nie tak z Dexterem? Bardzo ładne imię.
Obrazek

merka

Post » Sob sty 21, 2012 18:27 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Zgaduję, że książki i serial o seryjnym mordercy mordującym innych morderców, a noszącym to samo imię :D

idaemean

Od: Czw gru 22, 2011 9:33

Post » Sob sty 21, 2012 18:28 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Trzymam kciuki za kociaste :ok:
Gosiara

Post » Sob sty 21, 2012 18:38 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

idaemean pisze:Zgaduję, że książki i serial o seryjnym mordercy mordującym innych morderców, a noszącym to samo imię :D

eee bez przesady.
Obrazek

merka

[poprzednia][następna]