Niesprawna Tenia['] - to już pół roku:(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 29, 2010 10:15 Re: Niesprawna Tenia - super agentka;)

z tą kropeczką na policzku tak uroczo wygląda, coś jak zalotny pieprzyk :D :1luvu:
kciuki za zdrówko uroczej kokietki :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt paź 29, 2010 23:25 Re: Niesprawna Tenia - super agentka;)

Tenia piekna, Tenia madra, Tenia wspaniala :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob paź 30, 2010 13:56 Re: Niesprawna Tenia - super agentka;)

Tenia to taka kocia Marylin Monroe :1luvu: :1luvu:

Athalyse

Od: Nie paź 03, 2010 19:21

Post » Nie paź 31, 2010 19:02 Re: Niesprawna Tenia - super agentka;)

A jak dziś ''moja'' ulubienica sie miewa ?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie paź 31, 2010 22:44 Re: Niesprawna Tenia - super agentka;)

Justa&Zwierzaki pisze:A jak dziś ''moja'' ulubienica sie miewa ?

Ulubienica coraz trudniejsza w obsłudze :roll: . Znaczy się raczej to powód do radości bo widać, że dużo więcej czuje, ale przez to o wiele trudniej robić porządki np. ze strupami na tyłeczku. Odchodzi kolejny, pod spodem tradycyjnie niemal mięsko. Chciałam jak poprzednio poobcinać to co już nie potrzebne, ale gdzież tam, panna tak protestowała, że nie było mowy, jeszcze bym ją nożyczkami pokaleczyła. Z biedą wysmarowałam maścią. I zastrzyku dzisiaj niestety nie było, tzn. chyba trochę trafiło, ale jak się szarpnęła, to większość bokiem.
Na szczęście pozwala się myć, mam wrażenie, że sprawia jej to przyjemność. Kładę na ramieniu ręcznik żeby się w niego wczepiała pazurkami, a nie w moją skórę, Teniusię biorę na ramię, tyłeczek pod kran z przyjemnie ciepłą wodą i myjemy. Dwa lub często trzy razy dziennie. W schronisku w najlepszym razie była myta raz dziennie, to się nie dziwię, że poodparzana taka.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon lis 01, 2010 0:33 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Trafiłam tutaj z wątku innej, prawie umarłej, małej Tri :D
Całuję w nosek śliczną dzielną dziewczynkę :1luvu:
Aniu! :aniolek: Oby pod Twoimi skrzydłami nadal zdrowiała w takim tempie :ok:
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pon lis 01, 2010 0:35 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Witaj Graszko w naszym wąteczku :D
Tenia pięknie dziękuje za buziaka :D

Anka

Post » Pon lis 01, 2010 0:36 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Obrazek

ja tez buziam slicznosci na dobranoc :*:*:*:*

Kociara82

Post » Pon lis 01, 2010 13:30 Re: Niesprawna Tenia - super agentka;)

Anka pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:A jak dziś ''moja'' ulubienica sie miewa ?

Ulubienica coraz trudniejsza w obsłudze :roll: . Znaczy się raczej to powód do radości bo widać, że dużo więcej czuje, ale przez to o wiele trudniej robić porządki np. ze strupami na tyłeczku. Odchodzi kolejny, pod spodem tradycyjnie niemal mięsko. Chciałam jak poprzednio poobcinać to co już nie potrzebne, ale gdzież tam, panna tak protestowała, że nie było mowy, jeszcze bym ją nożyczkami pokaleczyła. Z biedą wysmarowałam maścią. I zastrzyku dzisiaj niestety nie było, tzn. chyba trochę trafiło, ale jak się szarpnęła, to większość bokiem.
Na szczęście pozwala się myć, mam wrażenie, że sprawia jej to przyjemność. Kładę na ramieniu ręcznik żeby się w niego wczepiała pazurkami, a nie w moją skórę, Teniusię biorę na ramię, tyłeczek pod kran z przyjemnie ciepłą wodą i myjemy. Dwa lub często trzy razy dziennie. W schronisku w najlepszym razie była myta raz dziennie, tą się nie dziwię, że poodparzana taka.

Z pewnością jest Ci trudniej dbać o nią ,ale jaką daje Ci satysfakcje że ją uratowałaś , że żyje dzięki tobie :ok: , że dałaś jej dar , dar życia i że z dnia na dzień jest lepiej choć czasami trudniej a za niedługo zapomnicie ze było z Tenia aż tak źle że ją chciano pozbawić życia :evil: , tego co jest najcenniejsze, Aniu jesteś aniołem :aniolek: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon lis 01, 2010 13:34 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Z nią tak na prawdę nie było aż tak źle, tylko nie miano pomysłu co zrobić z kotem robiącym pod siebie i poodparzanym :evil: . Wiem, w schronisku nie ma warunków na potrzebną takiemu kotu opiekę, ale mam pretensje, że nawet nie starano się np. gdzieś ją ogłaszać.l A komuś tam po prostu przeszkadzała, no bo obrzydliwa jest :evil:

Anka

Post » Pon lis 01, 2010 15:44 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

jak sie komus nie chcialo walczyc z problemem u kici to z czystego lenistwa pomyslal o eutanazji. Tak przeciez najprosciej i najskuteczniej pozbeda sie problemu wraz z kotem... A ja sie bardzo ciesze, ze kicia zyje i ma sie tak dobrze :) Nie sadzilam, ze ma szanse choc troche odzyskac czucie, ale widze, ze chec zycia i wyzdrowienia jest u niej tak silna, ze jest w stanie kazda przeciwnosc losu pokonac :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Wto lis 02, 2010 9:16 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

A jak dziś sie czuje piękna Tenusia ?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto lis 02, 2010 11:55 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Justa&Zwierzaki pisze:A jak dziś sie czuje piękna Tenusia ?

no właśnie, jak niunia sie czuje?
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto lis 02, 2010 12:03 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Wszystko ok. Apetycik super. Nastrój chyba ok. Zaraz wróci do klatki bo idę do pracy. ale ona się do tego przyzwyczaiła :D
Łazi super, dociera już do parapetu okiennego. Tylko musi mieć po czym, z podłogi tak wysoko nie skoczy. ale trochę tak :D

Anka

Post » Wto lis 02, 2010 12:08 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Anka pisze:Wszystko ok. Apetycik super. Nastrój chyba ok. Zaraz wróci do klatki bo idę do pracy. ale ona się do tego przyzwyczaiła :D
Łazi super, dociera już do parapetu okiennego. Tylko musi mieć po czym, z podłogi tak wysoko nie skoczy. ale trochę tak :D

to przed wyjściem wycałuj dziewczynkę od cioteczek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]