Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 18, 2010 14:50 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Gibutku, jeszcze za długie :oops: :oops: i słuszna uwaga, którą któraś z dziewcząt - bez opisu pt. obcięty jezyk itd. Bo kolejna bestia potraktuje to, jak instrukcę obsługi.
Sprawa zgłoszona do Prokuratury, kto zgłasza.
W sieć wejdę jutro - kurcze, strasznie smutno...
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Czw lut 18, 2010 14:54 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

marija pisze:Tak bardzo chciałam, żeby się udało....
Tak bardzo chciałam pomóc......
Tak bardzo jestem bezradna.....
Tak bardzo mi przykro.....

Tymeczku, nie odszedłeś anonimowy, w ciemności, zimnie, w śmietniku....Poruszyłeś tyle serc, tyle łez popłynęło nad Twoją biedą. Nigdy Cię nie zapomnimy.

(*) (*) (*) (*)

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw lut 18, 2010 14:56 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Gibutkowa pisze:
natasza25 pisze:Okolica to tkz "trójkat bermudzki" Same ćpuny i pijaki. Potencjalnie mnóstwo ludzi można podejrzewać :roll: .

Tak myślałam, że to tam :evil: Sama bym się bała tam wieczorem przejść (rano z resztą też) :roll: "Trójkąt bermudzki" jak mi to tłumaczyła mama, która tam mieszkała nazywa się tak właśnie dlatego że "znikali tam ludzie". Ponoć się trochę tam uspokoiło ale chyba tylko "ponoć" :roll:

Zapewniam, że tzw. Trójkąt Bermudzki (Secesyjne Przedmieście Oławskie) (coś takiego jak warszawska Praga)to nie same ćpuny i pijaki.
Większość mieszkających tam ludzi to ludzie przyzwoici.
I założyłabym się, że tego nie zrobił pijak.
Jest tam dużo dzikich i udomowionych bezdomnych kotów i nie są tam jeszcze tak bardzo prześladowane jak te nieliczne w "dobrych osiedlach". Nawet przez pijaków. Na pewno ich ulubioną rozrywką nie jest torturowanie kotów.
Ostatnio edytowano Czw lut 18, 2010 15:17 przez ossett, łącznie edytowano 2 razy

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Czw lut 18, 2010 14:57 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Żegnaj kochany. Oby tych drani spotkał taki sam los :cry:
najtańsza biżuteria!! sprawdź - www.fabrykasztuki.net.pl

bemki2

Od: Czw lis 12, 2009 16:02

Post » Czw lut 18, 2010 14:59 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

mamucik pisze:Gibutku, jeszcze za długie :oops: :oops: i słuszna uwaga, którą któraś z dziewcząt - bez opisu pt. obcięty jezyk itd. Bo kolejna bestia potraktuje to, jak instrukcę obsługi.
Sprawa zgłoszona do Prokuratury, kto zgłasza.
W sieć wejdę jutro - kurcze, strasznie smutno...

To co wyciąć? Wszystko wydaje mi się dość istotne i ważne :roll: Trzeba też zachęcić świadków do pomocy, bo jak nie będą mieli w tym "własnego" interesu to nie będzie się im chciało tyłka ruszyć. A jeśli sami poczują się zagrożeni to tym chętniej pomogą. To tak jak z tym powiedzeniem, że jak ktoś Cię napadł to nie krzycz "ratunku mordują!" tylko "pali się!"

Jeśli zaś chodzi o opis... Mogę usunąć ale czy naprawdę myślicie że zwyrodnialec nie wymyśli sam czegoś takiego? Temu który zrobił krzywdę Tymkowi nikt nie podpowiadał, sam to wymyślił. Tacy ludzie są tak skrzywieni, że tego typu pomysły same im się w głowie lęgną, nie trzeba im nic podpowiadać. No ale czekam na decyzję Jessi - jak stwierdzi że usuwać to usunę.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lut 18, 2010 15:11 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Gibutkowa pisze:Trzeba też zachęcić świadków do pomocy, bo jak nie będą mieli w tym "własnego" interesu to nie będzie się im chciało tyłka ruszyć. A jeśli sami poczują się zagrożeni to tym chętniej pomogą. To tak jak z tym powiedzeniem, że jak ktoś Cię napadł to nie krzycz "ratunku mordują!" tylko "pali się!"

Gibutkowa, może trochę więcej wiary w ludzi . Nawet w tych pijaków i nie-pijaków z Trójkąta Bermudzkiego.
Popytajcie zanim te plakaty rozwiesicie, może uda się wam dowiedzieć kto miał lub kto widział takiego kotka.

ossett

Post » Czw lut 18, 2010 15:17 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Czasem najgorsi menele mają większe serce niż te karykatury, które TO zrobiły... Mój błąd, o jakim sercu można mówić w przypadku tych łajdaków?

Co do doniesienia do prokuratury... wiecie doskonale, że to "mała szkodliwość społeczna czynu"? Że naprawdę trzeba by kogoś z tzw. plecami i to najlepiej szerokimi - w prokuraturze?

Śpij Tymek... [']
Tak bardzo mi przykro, już swoje wypłakałam :cry:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw lut 18, 2010 15:20 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Gibutkowa pisze:Jeśli zaś chodzi o opis... Mogę usunąć ale czy naprawdę myślicie że zwyrodnialec nie wymyśli sam czegoś takiego? Temu który zrobił krzywdę Tymkowi nikt nie podpowiadał, sam to wymyślił. Tacy ludzie są tak skrzywieni, że tego typu pomysły same im się w głowie lęgną, nie trzeba im nic podpowiadać. No ale czekam na decyzję Jessi - jak stwierdzi że usuwać to usunę.

Dokładnie, w chorych głowach nie takie okrucieństwa się rodzą. To tylko tacy ludzie, jak my, wciąż nie mogą uwierzyć, kolejny przypadek, a my wciąż pytamy - jak to w ogóle możliwe? :(
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw lut 18, 2010 15:24 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Katia80 pisze:
Gibutkowa pisze:Jeśli zaś chodzi o opis... Mogę usunąć ale czy naprawdę myślicie że zwyrodnialec nie wymyśli sam czegoś takiego? Temu który zrobił krzywdę Tymkowi nikt nie podpowiadał, sam to wymyślił. Tacy ludzie są tak skrzywieni, że tego typu pomysły same im się w głowie lęgną, nie trzeba im nic podpowiadać. No ale czekam na decyzję Jessi - jak stwierdzi że usuwać to usunę.

Dokładnie, w chorych głowach nie takie okrucieństwa się rodzą. To tylko tacy ludzie, jak my, wciąż nie mogą uwierzyć, kolejny przypadek, a my wciąż pytamy - jak to w ogóle możliwe? :(

znany z filmów amerykańskich obrazek : "przecież to taki miły chłopiec "
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Czw lut 18, 2010 15:26 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

I jeszcze... warto by na allegro napisać o śmierci Tymka. Aukcja ma potrwać jeszcze 12 dni. Niech jak najwięcej osób, też spoza Forum, się dowie...

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw lut 18, 2010 15:30 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

ossett pisze:
Gibutkowa pisze:Trzeba też zachęcić świadków do pomocy, bo jak nie będą mieli w tym "własnego" interesu to nie będzie się im chciało tyłka ruszyć. A jeśli sami poczują się zagrożeni to tym chętniej pomogą. To tak jak z tym powiedzeniem, że jak ktoś Cię napadł to nie krzycz "ratunku mordują!" tylko "pali się!"

Gibutkowa, może trochę więcej wiary w ludzi . Nawet w tych pijaków i nie-pijaków z Trójkąta Bermudzkiego.
Popytajcie zanim te plakaty rozwiesicie, może uda się wam dowiedzieć kto miał lub kto widział takiego kotka.

Osset - ja nie oceniam czy to na pewno pijak czy nie pijak. Nie oceniam bo znam historię pijaka który uratował kotka, czasem właśnie taki "pijak" ma więcej serca niż jakiś "porządny obywatel". Ja to jednak najbardziej liczę na pomoc tych dzieci które o Tymku zawiadomiły.

EDIT: A swoją drogą wiara w ludzi nic nie zmieni, bo ludzie się po prostu boją - policji, ciągania po sądach, zemsty sąsiada brutala. Jeśli za ścianą dziecko jest katowane a sąsiedzi udają, że nie słyszą jego płaczu to myślisz że przejmą się losem kotka? Bardzo bym chciała wierzyć że tak ale niestety sporo ludzi dba tylko o swój interes. :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lut 18, 2010 15:38 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Mój Boże... dopiero wróciłam do domu... Miałam nadzieję na dobre wieści... a tu coś takiego...

Kiciulku, śpij spokojnie {*}{*}{*}
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Czw lut 18, 2010 15:44 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

A propos ćpunów i pijaków z TB, dodam jeszcze, że jakieś dwa lata temu podejrzewałam młodego ćpuna o otrucie dwóch kociaków(bo mi się odgrażał) w piwnicy w jednym z najgorszych miejsc w tymże Trójkącie odwiedzanej tylko przez dzikie koty, ich tzw. "karmicielkę" i okolicznych całkowicie zdegenerowanych pijaków, a zrobił to przyzwoity lokator, zresztą przypadkiem i przez głupotę, bo mu przeszkadzało, że koty chodziły koło jego piwnicy (i kupę czasem tam zrobiły), a postanowił tam sobie majsterkować i czymś "odstraszającym" posypał.

ossett

Post » Czw lut 18, 2010 15:47 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Odnośnie teksu to ktoś słusznie zauważył, że jest za długi. Mówię tu z punktu potencjalnego odbiorcy.

Poszukujemy sprawcy bestialskiego znęcania się nad kotem Tymkiem. 11-go lutego w okolicach ulic Kościuszki/Pułaskiego został znaleziony młodziutki kocurek Tymek. Kotek został okrutnie skatowany - odcięto mu ponad połowę języka, brutalnie pobito, miał złamaną szczękę, był potwornie okaleczony i pochowany żywcem w kartonowym pudełku wyrzuconym na śmietnik. Niestety, pomimo usilnych starań weterynarzy i troskliwej opieki ludzi wielkiego serca, do których trafił kociak, nie udało się uratować Tymka. W dniu 18 lutego Tymek zakończył swoje życie - pełne bólu i cierpienia. Tymek już nie cierpi, jednak jego historia poruszyła wiele osób, które pomagały w jego leczeniu i którym los Tymka i innych zwierząt nie jest obojętny, osób, które nie godzą się na bestialskie traktowanie słabszych, bezbronnych istot. Tymek to kolejna ofiara ludzkiego okrucieństwa. To się musi skończyć!

Tymek został potwornie skatowany i pochowany żywcem na Twoim osiedlu! Nie pozwól aby takie bestialstwo przeszło bez echa. Kto będzie następny? Twój kot, który wybiegł na chwilę z mieszkania? A może Twoje dziecko, które bawiło się w piaskownicy? Ktoś kto dopuścił się takiego bestialstwa wobec bezbronnej, słabszej istoty nie będzie miał skrupułów... Tylko od Ciebie zależy czy na Twoim osiedlu słabsze, bezbronne istoty będą mogły czuć się bezpiecznie. Nie bądź obojętny wobec przemocy! To dotyczy także Ciebie i Twoich najbliższych! Pomóż nam schwytać i ukarać sprawcę tego czynu, żeby już nikt, kto krzywdzi słabszych i bezbronnych, nie czuł się bezkarny! Jeśli nie dla Tymka - zrób to dla siebie i swoich bliskich.

Na czerwono zaznaczyłam to, co bym wyrzuciła, są to głównie elementy, które się powtarzają.
1. W poprzednim zdaniu było imię kota, nie trzeba go powtarzać
2. Zmieniłabym na "go uratować"
3. Właściwie niepotrzebne, a robi zdanie długaśne i rudne do ogarnięcia
4 Zmieniłabym na "to stało się" Albo "do zdarzenia doszło" (Tu się zaczyna apel, zdania powinny być zwięzłe i z mocnym przekazem, unikałabym opisów).
5, 6. opisy
7. powtórzenie
8. Wiadomo, nie potrzebnie

To tyle, generalnie podoba mi się emocjonalny przekaz. Zostawiłabym opis okrucieństwa, on bardzo oddziałuje na odbiorcę, to naprawdę zwraca uwagę. Potem jest b. dobitny apel, myślę, że tekst poruszy nie jedną osobę.

Katzenjammer

Od: Śro lut 17, 2010 10:04

Post » Czw lut 18, 2010 15:52 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Gibutkowa pisze: Ja to jednak najbardziej liczę na pomoc tych dzieci które o Tymku zawiadomiły.

EDIT: A swoją drogą wiara w ludzi nic nie zmieni, bo ludzie się po prostu boją - policji, ciągania po sądach, zemsty sąsiada brutala. Jeśli za ścianą dziecko jest katowane a sąsiedzi udają, że nie słyszą jego płaczu to myślisz że przejmą się losem kotka? Bardzo bym chciała wierzyć że tak ale niestety sporo ludzi dba tylko o swój interes. :roll:

Ja też wierzę w te dzieci.

I myślę, że inni też się przejmą losem tego kotka. Często tam bywam (chociaż w trochę innym miejscu chyba) i jestem zaskoczona, jak dużo ludzi tam mieszkających na swój sposób pomaga kotom, gołębiom...

ossett

[poprzednia][następna]