S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 21, 2012 16:47 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Też mam na bazarek anioły makaronowe własnej produkcji, świąteczne. Może zrobimy taki market jak kiedyś, pod kątem prezentów pod choinkę? Trzeba by komuś się tym zająć, żeby Małej na głowę tego nie zwalać, ja niestety ostatnio miewam przerwy w dostawie neta, mogłabym zawalić... :oops:

Co do mojego plaskacza - może go na licytację wystawię, fundacji kasa z przed nosa ucieka :smiech3:
Kamakolo - proszę mi tu zgryźliwie stanowisk nie wytykać :wink:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Śro lis 21, 2012 19:00 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

trzeba zrobic koniecznie bazarek-pogadamy w czwartek

a,propos interesów na kotach to :lol:

ale napisze tu , bo jednak to forum publiczne i różni jak widac ludzie tu zaglądają

Sprzedaż kotów nierasowych ( bez rodowodów) jest u nas kraju zgodnie z uchwałą zabroniona :!:

Czym innym jest sprzedaż kota, a czym innym np zapłacenie za dowóz pociągiem ( cena biletu) , za dowóz autem prywatnym ( cena paliwa)
I są to rozliczenia najczęsciej miedzy transportującym kota, a adoptującym
Nie pobieramy my jako fundacja zwrotów poniesionych kosztów , natomiast bardzo sobie cenimy domy, które z własnej woli wspierają fundację w momencie adopcji darowizną
wiedząc ,ze dzięki takim wpłatom ich kot już został uratowany, a oni mogą pomóc ratować nam innego
Na pewno świadczy to o tym ,ze dom jest odpowiedzialny, wie ,ze ratowanie kota to poniesione koszty i docenia nasza charytatywną pracę w tym zakresie, zarwane noce, poświęcenie prywatnego czasu itd :kotek:

w schronisku nowe dwa koty, czarny i bury
na razie przerażone, nie znam płci
oba znalezione przez ludzi

Wczoraj jeszcze na kociarnie trafiły -Zarina, Yoren i Nymeria

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro lis 21, 2012 19:10 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Widze że się niezle działo gdy nie patrzyłam na posty(tacy ludzie rodza sie co minute), porponuję zprzedaż persa na kilogramy lub części więc ,(riko dodał przecinek) ,bedziemy go mogly upchnac wiekszej liczbie osob :twisted:
W sobotę pewna psiara chciała na dni otwarte ilustracje z kocią mimiką ciała, miała napisać o tym na naszym forum, czy ktoś widzał taki post czy dziołcha olała sprawę...?
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Śro lis 21, 2012 20:33 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Gdyby ktoś robił bazarek, to przekazałabym również swoje fanty. Robię na moje sosnowieckie tymczasy na dogo, tu nie umiem, więc mogłabym fanty podrzucić do schroniska. Pisałam z Małą1 odnośnie małej koteczki z oczkiem do amputacji. Może nazbierałoby się coś na operację. Co prawda nie jest niebieska, ani kudłata, ale coś w sobie ma :wink: : .
U mnie też zwykłe koteczki siedza od miesięcy, a piękny niebieski pregowany Bambuś pojechał do DS po 2 dniach. Na szczęście do schroniskowego wolontariusza. Zainteresowanie było nim ogromne, mimo dość zaawansowanego wieku, a normalne młodziutkie kotusie siedza miesiącami w ciasnych klatkach i nikt ich nie chce. Przykład mojej tymczasowiczki Loli, która do schroniskowej klatki trafiła jako 2 mies. kociak, przesiedziała tam dziczejąc kolejne 3,5 mies. Teraz trudno ją oswoić.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Śro lis 21, 2012 20:34 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

PaniDemon pisze:Widze że się niezle działo gdy nie patrzyłam na posty(tacy ludzie rodza sie co minute), porponuję zprzedaż persa na kilogramy lub części więc ,(riko dodał przecinek) ,bedziemy go mogly upchnac wiekszej liczbie osob :twisted:
W sobotę pewna psiara chciała na dni otwarte ilustracje z kocią mimiką ciała, miała napisać o tym na naszym forum, czy ktoś widzał taki post czy dziołcha olała sprawę...?

To już było :kotek: Był taki bazarek niedawno: ktoś sprzedawał koty na kawałki, mozna było kupić kawałek kota jak puzle za (chyba) ok. 6 zł. :D
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro lis 21, 2012 20:35 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

o nie !
nie zgadzam sie na sprzedaż persow na kilogramy,
co ja na takiej 2-kg Szkaradzi zarobię :twisted:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro lis 21, 2012 20:36 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

tangerine1 pisze:o nie !
nie zgadzam sie na sprzedaż persow na kilogramy,
co ja na takiej 2-kg Szkaradzi zarobię :twisted:

możesz sprzedawać wersję delux, znaczy się droższą :twisted:
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Śro lis 21, 2012 20:39 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Jaaga pisze:Gdyby ktoś robił bazarek, to przekazałabym również swoje fanty. Robię na moje sosnowieckie tymczasy na dogo, tu nie umiem, więc mogłabym fanty podrzucić do schroniska. Pisałam z Małą1 odnośnie małej koteczki z oczkiem do amputacji. Może nazbierałoby się coś na operację. Co prawda nie jest niebieska, ani kudłata, ale coś w sobie ma :wink: : .
U mnie też zwykłe koteczki siedza od miesięcy, a piękny niebieski pregowany Bambuś pojechał do DS po 2 dniach. Na szczęście do schroniskowego wolontariusza. Zainteresowanie było nim ogromne, mimo dość zaawansowanego wieku, a normalne młodziutkie kotusie siedza miesiącami w ciasnych klatkach i nikt ich nie chce. Przykład mojej tymczasowiczki Loli, która do schroniskowej klatki trafiła jako 2 mies. kociak, przesiedziała tam dziczejąc kolejne 3,5 mies. Teraz trudno ją oswoić.

Jaga, to podrzucaj fanty, a my sie moze w koncu zmobilizujemy do bazarku
ja mogę go zrobić, ale musialby sie zglosic ktos chetny do wysylania, bo tego juz nie ogarnę
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro lis 21, 2012 20:42 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Jaaga pisze:Gdyby ktoś robił bazarek, to przekazałabym również swoje fanty. Robię na moje sosnowieckie tymczasy na dogo, tu nie umiem, więc mogłabym fanty podrzucić do schroniska. Pisałam z Małą1 odnośnie małej koteczki z oczkiem do amputacji. Może nazbierałoby się coś na operację. Co prawda nie jest niebieska, ani kudłata, ale coś w sobie ma :wink: : .

Jagga- ja jutro bede w naszej zaprzyjażnionej lecznicy, bo zawoże tam dziczki na sterylki
pogadam o dziewczynce i zabiegu i wogóle :wink:

PaniDemon-nic o tym nie wiem

Mała1

Post » Śro lis 21, 2012 23:14 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Jaaga pisze: Pisałam z Małą1 odnośnie małej koteczki z oczkiem do amputacji. Może nazbierałoby się coś na operację. Co prawda nie jest niebieska, ani kudłata, ale coś w sobie ma :wink: : .

Myślisz, że tego oka juz nie da sie uratować:((
Kurcze, mój Kubuś miała takie straszne a jednak udało sie je zachowac i nie jest zupełnie niewidomy, cos tam widzi.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro lis 21, 2012 23:43 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

doczytuję na szybko :twisted:
po co się wkręcać w takie dziwne klimaty ale skoro czyta to dużo osób z zewnątrz..
czym się kierujemy? Te zwierzęta są dla nas ważne, chcemy by były szczęśliwe, płacimy za to własną ''krwią'', nocą nieprzespaną..kurka wodna! Ludzie - tak ci zewnątrz, którym tak powinniśmy dziękować za dom jaki to chcecie ofiarować, a przy pierwszej przeszkodzie jaką jest fuk na kota - rezydenta czy sraczka..
ehmm, po sprawie
skupmy się na swej ''robocie'' :mrgreen:
jutro w schr obowiązkowo, pogadamy :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Śro lis 21, 2012 23:46 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:w schronisku nowe dwa koty, czarny i bury
na razie przerażone, nie znam płci
oba znalezione przez ludzi

Wczoraj jeszcze na kociarnie trafiły -Zarina, Yoren i Nymeria
zaobserwujemy :D

inwencja twórcza w celu wychowawczym dla osób z zewnątrz - na zamówienie w formie rymowanki!
Kubek z podobizną kota gratis :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw lis 22, 2012 7:51 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidka pisze:
Jaaga pisze: Pisałam z Małą1 odnośnie małej koteczki z oczkiem do amputacji. Może nazbierałoby się coś na operację. Co prawda nie jest niebieska, ani kudłata, ale coś w sobie ma :wink: : .

Myślisz, że tego oka juz nie da sie uratować:((
Kurcze, mój Kubuś miała takie straszne a jednak udało sie je zachowac i nie jest zupełnie niewidomy, cos tam widzi.

Ja kotkę widziałam tylko na zdjęciach, o amputacji wiem od Małej1. Jednak z "psiego" doświadczenia wiem, że lepiej takie chore gałki oczne usuwać, bo w każdym przypadku u nas wpływały na ogólny stan organizmu. Po ich usunięciu kończyły się katary, ciągłe infekcje, złe wyniki badań krwi. Psy nabierały ciała, ładniały i zdrowiały.

Fanty dostarczę za kilka dni, bo czekam jeszcze na koci tunel i kubek z RC. Mam je zanieść do biura, jakby nikogo nie było?

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Czw lis 22, 2012 13:22 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kurczaka ugotowałam ale nie dam rady przyjść:(
Tuptuś znów ma problem, zatkał sie i mam całe mieszkanie "ozdobione".
Juz sama nie wiem co jemu dawać jeść, żeby nie miał problemów z tych uchyłkiem:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lis 22, 2012 19:42 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Jaaga -kicie jutro umówiłam na zabieg
Będzie ja mozna jutro odebrac, albo w sobotę

hej dziewczyny-poszukuje kogoś z samochodem, ja w sobotę odpadam-szkoła :!:
Jaaga mieszka koło schroniska, lecznica jest w Chorzowie
Myśle ,żeby wtedy odebrac od razu fanty
Bazarek musimy zrobic, bo mamy tyły fin.

W schronisku znów nowe koty
-koteczka bura dorosła
-kot/kotka czarny dorosły
-kocurek bury dorosły
-kocurek biało-rudy dorosły
-burasek ok 3 mies

nie dam rady nic więcej dzis powklejać

Mała1

[poprzednia][następna]