Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 02, 2012 11:08 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Jestem co prawda kompletnie zielona jeśli chodzi o jakiekolwiek akcje łapania i inne, ale jeśli komuś doświadczonemu potrzebna siła robocza, to ja mogę podjechać na Pragę do tych ciężarnych. Jutro nie, ale w czwartek jestem wolna od ok 11, w piątek prawdopodobnie od 14, weekend dyspozycyjny. Z tym, że muszę dojechać jeszcze z Bielan.
Najchętniej pw.
Obrazek

Patti:)

Od: Wto lis 17, 2009 17:08

Post » Wto paź 02, 2012 11:09 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Szalony Kot pisze:Ten bezdomny z husky to niezła nowość jak na nas :roll:

No fakt... bezdomnych jeszcze nie tymczasowaliśmy :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto paź 02, 2012 11:35 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

OKI pisze:

jako iż to osobnik zdaje się dorosły widzę jeden dość kłopotliwy warunek adopcji :twisted: może protestować :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto paź 02, 2012 11:42 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

jopop pisze:
OKI pisze:

jako iż to osobnik zdaje się dorosły widzę jeden dość kłopotliwy warunek adopcji :twisted: może protestować :twisted:

Po narkozie? :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto paź 02, 2012 11:59 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

to jeszcze z wieści adopcyjnych:
a) Lizak zostaje w DT na stałe
b) Kruszyna jest wstępnie zaklepana, przenosiny powinny być za 2 tyg.
c) Krętak stracił rezerwację - kawaler do wzięcia
Obrazek

jopop

Post » Wto paź 02, 2012 12:06 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Szukją szylci do 6 m-cy
viewtopic.php?f=13&t=146660
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto paź 02, 2012 12:13 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

ASK@ pisze:Szukją szylci do 6 m-cy
viewtopic.php?f=13&t=146660

Agneska jest z tą panią w kontakcie :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Wto paź 02, 2012 12:16 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

VeganGirl85 pisze:
Agneska pisze:
tajdzi pisze:
tajdzi pisze:Nie mogę niestety zacytować, ale skopiowałam post jopop z poprzedniego wątku

Potrzebny ktoś do rekonesansu przy EC Wola. Kto chętny?

Bardzo Was ponownie proszę o pomoc. Tam są kocice, z kociakami, kotów jest bardzo dużo. Dla mnie to koniec świata, a obowiązki na Polfie i Grota nie dają mi za dużo czasu wolnego.
Proszę o pomoc.

Bardzo potrzebna pomoc przy E.C. Wola. Koty rozmnażają się na potęgę.

Czy ktos mialby mozliwosc dzialania na Woli? Jest u nas ktos z tamtego "rejonu"?

jak nikt się nie zgłosi, mam dobry dojazd, proszę o PW :roll: kiedyś dawałam w tamtych okolicach korki, ale niestety czas przeszły... chyba. W razie potrzeby pomożemy z TŻ w łapaniu - ale niestety nie mamy auta, klatki ani wolnego tymczasu.

Możesz napisać do Tajdzi z prośbą o namiary? jak już będzie wiadomo co jest do łapania - daj znac tutaj, to pomyślimy jak to zorganizować.

VeganGirl85 pisze:[pomoc jest potrzebna także bliżej mnie, na Targowej 64 (wiem, że działaliście w tych okolicach, może znacie karmicieli)- w mijającym tygodniu jednego dnia ostro zaspałam do pracy i zmuszona byłam skorzystać z taksówki jeśli nie chciałam się spóźnić niemal godzinę. Ponieważ jednym z powodów zaspania i spóźnienia była opieka nad chorymi plaskami i tymczasem, rozmowa zeszła na koty. Taksiarz zachwycał się szóstką maluchów, które niedawno urodziły się na podwórku (jeśli dobrze kojarzę tamto miejsce- jednym z podwórek). Nie dał sobie wytłumaczyć, że te maluchy czeka marny los, a kotów jest za dużo (choć to, że chcę wykastrować tymczasa Franka autocytat: szczególnie że to rudy kot i mógłby trafić do ludzi z dziwnymi pomysłami, popierał w rozmowie). Mówił, że ludzie dokarmiają, ale "nikt się nie interesuje jakąś sterylizacją, aż tak się nie angażują" :roll: I że kiedyś ktoś wypuszczał fretkę i kotów nie było, były za to szczury. Typowe traktowanie zwierząt jak zabaweczek... dorosłych kotów jest podobno 3-4, są też 2 wychodzące persy. Jak będzie trzeba pomóc w łapaniu czy wożeniu autobusem na zabiegi, pomogę. Niestety mnie nikt nie bierze na poważnie - wyglądam jak punkówa z liceum mimo lat jak widać w nicku...

to podwórko świetnie znamy. ciachnięte są wszystkie kotki poza jedną niełapalną pingwinką. widziałam ją osobiście raz, wyjątkowo wredna małpa. mamy stamtąd całe stado kociąt. ostatnio zabraliśmy dwa, mieszkańcy zeznają że żadnych więcej nie ma.

VeganGirl85 pisze:[chciałam jeszcze spytać, czy ktoś od Was działał na Mińskiej 65 (przymierzam się do terenu jednej z firm, ale chciałabym mieć jakiś background w miarę możliwości) oraz w okolicach skrzyżowania Młynarska/Leszno (zamierzam założyć osobny wątek dotyczący poczynań jednej z tamtejszych karmicielek, które kwalifikują się do TOZu albo podobnej instytucji, ale może jest też tam ktoś normalny działający na rzecz kotów?)? Z góry dzięki za info, najlepiej na PW.

nie kojarzę w ogóle, chyba nikogo z naszych tam nie było
Obrazek

jopop

Post » Wto paź 02, 2012 12:17 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

pare dni temu zamówiłam ogłoszenia Pchełce, tylko niektóre trzeba bylo aktywować z linku, który pprzyszedł na adopcje@jokot.pl, czy ktoś był tak miły i potwierdzil? :P

anka_szklanka

Od: Sob lis 05, 2011 19:36

Post » Wto paź 02, 2012 12:20 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

anka_szklanka pisze:pare dni temu zamówiłam ogłoszenia Pchełce, tylko niektóre trzeba bylo aktywować z linku, który pprzyszedł na adopcje@jokot.pl, czy ktoś był tak miły i potwierdzil? :P

jestem tam teraz - nie ma żadnych maili do potwierdzania. opcje sa dwie:
a) nie przyszły
b) przyszły, Ola potwierdziła i skasowała maile żeby nie zawalały miejsca

Niestety Ola wróci dopiero w sobotę wieczorem, do tego czasu pozostaniemy w błogiej nieświadomości.
Obrazek

jopop

Post » Wto paź 02, 2012 12:22 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

jopop pisze:
anka_szklanka pisze:pare dni temu zamówiłam ogłoszenia Pchełce, tylko niektóre trzeba bylo aktywować z linku, który pprzyszedł na adopcje@jokot.pl, czy ktoś był tak miły i potwierdzil? :P

jestem tam teraz - nie ma żadnych maili do potwierdzania. opcje sa dwie:
a) nie przyszły
b) przyszły, Ola potwierdziła i skasowała maile żeby nie zawalały miejsca

Niestety Ola wróci dopiero w sobotę wieczorem, do tego czasu pozostaniemy w błogiej nieświadomości.

przychodzą od razu a ogłoszenia były robione zdaje sie 29.09 to pewnie Ola maczała w tym palce :wink: ok

anka_szklanka

Od: Sob lis 05, 2011 19:36

Post » Wto paź 02, 2012 12:33 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

jopop pisze:to jeszcze z wieści adopcyjnych:
a) Lizak zostaje w DT na stałe
b) Kruszyna jest wstępnie zaklepana, przenosiny powinny być za 2 tyg.
c) Krętak stracił rezerwację - kawaler do wzięcia

Wszystko już na FB.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto paź 02, 2012 18:11 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Agneska pisze:_ogonek_ czy może udało Ci się choć trochę moich kociaków poogłaszać?
Zaczynam być naprawdę przerażona - nikt nie dzwoni po "kolorowe" kociaki, o pozostałe też nie ma pytań. O starszych to juz nawet nie wspomnę. :(

Nic :-(
Jeśli masz pilne to jutro mogę wygospodarować troszkę wolnego czasu, daj znać.

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto paź 02, 2012 18:48 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Dzieki. :) Informacje do ogloszen wysylalam Ci mailem, masz w poczcie, mam nadzieje. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto paź 02, 2012 21:41 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

potrzebny PILNIE ktoś kto podejdzie z aparatem foto (jakimbądź, choć oczywiście porządny fotograf mile widziany, ale głównie ważny jest CZAS) do jednego kota na Służewiu. Trzeba obfotografować i spróbować ocenić czy faktycznie jest ślepy - i pilnie szukać DT jak tak.

najlepiej jutro! namiary mam ja, prośba o zgłoszenie telefoniczne bo nie wiem kiedy dotrę do sieci
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]