DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 1:34 Re: DT Smarti 8 - Kto nam pomoże robiąc wizytę PA w Sierpcu !!

ciesze się ze kolejny kot bezpieczny.

a foty wyslę zgodnie z tym jak rozmawiałysmy - a Ty będziesz decydować "jak by co" :mrgreen: mi się naprawde już wszystko w głowie kręci. :roll: łącznie z bazarkiem który skończył się wczoraj w nocy a ja jeszcze dzisiaj w dzień zapraszałam na zakupy :|
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon sty 30, 2012 7:46 Re: DT Smarti 8 - Kto nam pomoże robiąc wizytę PA w Sierpcu !!

Witamy kolejnego ocalonego w Smartinkowie :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sty 30, 2012 18:06 Re: DT Smarti 8 - Kto nam pomoże robiąc wizytę PA w Sierpcu !!

A mój tż wyciągnął pierzynkę od swojej babci (taką z prawdziwej skubanej gęsi) jak tylko nastały mrozy i koty oszalały. Śpią na i pod i mają przeszczęśliwe miny. 8O

Marzenia11, a Nusia w szczególności. :ryk:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Pon sty 30, 2012 19:10 Re: DT Smarti 8 - Kto nam pomoże robiąc wizytę PA w Sierpcu !!

smarti pisze:Lalunia przepiękna ok półtoraroczna,najmilsza na świecie czarnulka z ADHD :kotek: . Obrazek
Kicia która jako kociak wylądowała na Paluchu i tam się wychowywała,a do mnie trafiła 29-go września 2010-o tym tu viewtopic.php?f=1&t=111943&start=660. Na paluchu leczono ją wszystkim i na wszystko,u mnie od ręki wyzdrowiała 8O
Lalunia jest jednym z przykładów na to że kot potrafi natychmiast wyzdrowieć jeśli tylko znajdzie się w kochającym miejscu...Lala w moim DT na początku była strasznie niedotykalska-na każdą próbę dotknięcia reagowała chapsnięciem :( (to podobno pozostałość po "przyjemnościach" z Palucha - z czasem u mnie stała się najcudowniejszą i najpiękniej okazującą miłość kocicą na świecie

Lalunia była naszym trzecim wyadoptowanym tymczaskiem ..
Dzięki EdytceB_a ta najsłodsza koteczka była przez ponad rok bardzo szczęśliwa w swoim domku,ze swoimi Dużymi,ze swoimi zwierzęcymi kumplami..zasługiwała na to jak żadna inna-całe swoje dotychczasowe życie spędziła na Paluchu...

Ukochana Laluniu['] dlaczego musiałaś odejść tak szybko ??????

Brykaj Kochanie wesoło za TM. Nigdy Cię nie zapomnimy..

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 30, 2012 20:11 Re: DT Smarti 8 - Kto nam pomoże robiąc wizytę PA w Sierpcu !!

Śpij spokojnie Laluniu [*]

Smarti wysłałam PW
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro lut 01, 2012 9:44 Re: DT Smarti 8 ......

Wpadam z szybko stygnącą kawką :P
zamarzła woda w misce dla kotów na parapecie w kuchni 8O
Generalnie jest bardzo zimno, bardzo. Wczoraj mimo puchowej krtki czapki i kaptura zmarzłam porządnie wychodząc do środka piwnicy aby dać kotom jeść 8O a oitem gdy szłam do Diabełkow to przez mróz nie mogłam oddychać bo mnie zatykało.
smarti - były wizyty pa w Sierpcu i koło Płocka? Coś z tego wyszło? :roll:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro lut 01, 2012 10:05 Re: DT Smarti 8 ......

Pozdrawiamy cieplutko w ten mroźny dzionek :)
Ścinki już w drodze do bezdomniaczków :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lut 01, 2012 10:06 Re: DT Smarti 8 ......

Erin pisze:Pozdrawiamy cieplutko w ten mroźny dzionek :)
Ścinki już w drodze do bezdomniaczków :P

dzięki Erin :1luvu: :1luvu: :1luvu: podaj konto na pw. :wink:

Marzenia11

Post » Śro lut 01, 2012 10:08 Re: DT Smarti 8 ......

zaznaczam...
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro lut 01, 2012 10:09 Re: DT Smarti 8 ......

EdytaB_a pisze:zaznaczam...

to Ty tu koleżanko jeszcze nie byłaś 8O
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lut 01, 2012 10:16 Re: DT Smarti 8 ......

smarti pisze:
EdytaB_a pisze:zaznaczam...

to Ty tu koleżanko jeszcze nie byłaś 8O

nie, nie byłam :9
napisze Ci pw
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro lut 01, 2012 12:23 Re: DT Smarti 8 ......

a u nas Maciuś i Gimli po kastracji-Maciuś po czyszczeniu ząbków :ok:
Obaj czują się świetnie-Gimliego pan dr. ocenił na 1,5 roku,Maciunię na ok 2-2,5.
co do Gimliego to:
smarti pisze:a ja właśnie skórkom przywiozłam od weta jeszcze jeden olejaczek-niech skórki mają aby im doopki nie marzły-wet może ,w końcu młody jest a i jako młody przecież, gorącą krew ma :mrgreen: :ryk:

Gimli jest uroczy-wypuściłam go ze dwa razy na pokój-ma nasze paluszki głęboko,głeboko gdzieś :ryk: Diego się na niego nasyczał,nawarczał,naprychał i aż cały zapluł a on nawet nie zaszczycił przystojnego hiszpana swoim łaskawym spojrzeniem :ryk:
ma wszystkie koty gdzieś-albo są mu poddane i to ma się rozumieć samo przez się albo mogą dla niego nie istnieć :P

Figa patrzy na niego zamglonym z zachwytu (prawym) oczkiem a Piesunio biega za nim i go obwąchuje jak kotkę (bo przecież nie widzi :kotek: )

Gimli jest większy od Promysia i nawet ..wstyd przyznać ale chyba jeszcze piękniejszy :1luvu:

jest uroczy,barankuje gada i udeptuje -i zjada wszystkim wszystko z misek :mrgreen:
dziś od kolacji szlaban-Gimli i Maciuś jutro rano na odjajczenie :kotek: :kotek: :ryk:

zima u nas straszna-przychodzący wyjadają suche ze stołówki w takim tempie że nie nadążamy dokładać..u nas zawsze 1-2 stopnie mniej niż w Wawce..

Wizyt Marzeniu jeszcze nie było-wizyta w starożrebach będzie w niedzielę, w Sierpcu jeszcze nie wiem..
dziewczyna z Sierpca czasem przyjeżdża i pomaga czyścić klatki na Paluchu ostatnio była we wrześniu z jakąś Martą-muszę zapytać dziewczyn.
Chyba dziś,jutro muszę zabrac Fila-chyba do łazienki-nie wiem bo jestem całkowicie głupia w tej sprawie :oops:
Zbieram się też na tel do pani Maciusiowej-po konkretnę decyzję aby w razie czego nie zawracać głowy dziewczynom wizytami pa.

Trzeba by Marzeniu wzmóc akcję ogłoszeniowa bo jak wiadomo jeśli wszystkie koty nie pójda do adopcji przed latem to potem kibluja dojesieni a szkoda ich czasu i mojego miejsca-dlatego proszę Cię Marzeniu o pomoc i koordynację-jak zwykle :D

Gotowe do domków są:

Funio,
Kulka,
Nesca,
Pedzia,
Gimli,
lada dzień gotowe będą:
Śnieżka-kontrola pęcherza i sterylka
Zozi-kastracja w przyszłym tyg.
Figa -kontrola oczka i sterylka-w przyszłym tyg.
w dalszej kolejności gotowe będą:
Milka-czekamy na posiew.
Uulunia-czekamy na amputacje łapusi i na sterylkę.
Maciuś-oswajamy
Krówka-czekamy na sterylke i walczymy z zatkanym kanalikiem prawego oczkai-chyba walka ta skazana jest na niepowodzenie :roll:
a nieprędko gotowe będą:
Margo- straszny świeżb-ogólnie bardzo powolne zdrowienie a do odzyskania urody jeszcze lata świetlne..
Skórka-oswajanie i sterylka,lub też odwrotnie-jedno i drugie jest wyzwaniem :strach:
Skórek- ----"--- " kastracja, --------"---- ---"-- " --"-- -"-- -----"---- ---"--- :ryk:
a zostają chyba ze znajda domki lepsze niż mój:
Burania-bo nie wykorzystała żadnej swojej szansy .. :D
Diego- bo uważam że to cud że spadając z szóstego pietra nie zrobił sobie dosłownie nic poza skalpem na kolanku i w jego życiu nie ma już miejsca na ryzyko... :D
Piesunia-bo jest prawie slepy i jeśli nie pójdzie z Uulą (bo ja wiadomo ślepu i kulawa to baaardzo adopcyjna parka :mrgreen: :ok: ) to będzie bezpieczny i szczęśliwy u nas... :D
Ostatnio edytowano Śro lut 01, 2012 12:46 przez smarti, łącznie edytowano 3 razy

smarti

Post » Śro lut 01, 2012 12:29 Re: DT Smarti 8 ......

Moja DeeDee ma od urodzenia zatkany kanalik łzowy i nie robię z tym nic -wg zaleceń weta. I jest git. Od czasu do czasu (ale nawet nie wiem jak często) placze rzewnymi łzami i tyle.

No i własnie mi wyłączyli telefon - to tak jakby ktoś chciał ode mnie coś a ja bym nie odbierała...

Marzenia11

Post » Śro lut 01, 2012 12:31 Re: DT Smarti 8 ......

jak to :?:
w obie strony?

smarti

[poprzednia][następna]