cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 31, 2012 22:13 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

ja bede na kocairni w czwartek też, nie wiem o ktorej godz ale wpadne zobaczyc to male czarne coś. jak trzeba to moge wziac aparat i porobic foty komu trzeba.

wracając do czarnego "cosia" kurde mam nadzieje ze sie oswoi, ktos wogole sprawdzał płec? bo generalnie to małe coś ma jeszcze jednego brata/siostre którego chce też złapać i matke dziką ktorą chce złapac do sterylki i wypuścic. narazie tylko jego sie udało chycić, a łapac bede we czwartek pozostałą dwójke. sponsor na sterylke tez jest. wiec jestem dobrej mysli.

transprotem do wro niestety nie użycze jutro bo dopiero jutro wieczorem wracam do sosnowca :(

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Wto sty 31, 2012 22:29 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Małe się oswoi, jeśli będzie się kontaktować głównie z ludźmi,a nie z kotami :?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto sty 31, 2012 23:04 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Podziękowanie dla bubor - Paweł

Dzisiaj spotkałam Anioła - bubor (jednego już znam - Mikuś) :1luvu:

bubor Paweł - dziękuję Tobie, za to że podjąłeś się pojechać jutro z dziewczynkami do Wrocławia,
że nie pozwolisz im marznąć, że bezpiecznie dotrą do celu - dla Dorothy :1luvu: to bardzo ważna wizyta,
a zarazem dla mnie. Jeśli będzie wszystko dobrze Dorothy :1luvu: już niedługo zamieszka ze mną,
Bzylem (mój partner) i Kitą :kotek:

Były dzisiaj chwile zwątpienia, że Basia będzie zmuszona jechać pociągiem, a tu stał się cud :D
i dziewczynki mają transport i wspaniałego kierowcę.

Dziękuję z całego serca, wierzę że kiedyś będę mogła się odwdzięczyć :D

Barbara
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Wto sty 31, 2012 23:05 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Kinga weź aparat.

Im więcej fot tym lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!
MIKUŚ

Post » Wto sty 31, 2012 23:10 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

i Ksenia - nowa niedowidząca potrzebuje fotek też... Zróbcie plissss..

Dzięki Ci Buborze! Jesteś WIELKI!!!!!!
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto sty 31, 2012 23:13 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Paweł - jak zawsze niezawodny, niezastąpiony :1luvu:

Bubor - jesteś wielki sercem chłopie :1luvu:
MIKUŚ

Post » Wto sty 31, 2012 23:38 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Także ciałem .................. :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto sty 31, 2012 23:40 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

bubor pisze:Także ciałem .................. :wink:

No tego to bym taka pewna nie była :ryk:
MIKUŚ

Post » Wto sty 31, 2012 23:45 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Dziękuję wszystkim za akcję poszukiwawczą. Cieszę się że jedziemy z Pawłem.
W związku z powyższym bierzmey obie Pannice.

Pannę Dorotkę na kotnrolę. Trzymajcie kciuki za pomyślne zakończenie wizyty :ok:

Pannę Ksenię - przygotowanie do ew. operacji oczu. (I tu wykazać się będą mogły kolejne osoby, pewnie jeszcze ze 2 razy będzie trzeba jechac).
MIKUŚ

Post » Śro lut 01, 2012 7:29 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

MIKUŚ pisze:Dziękuję wszystkim za akcję poszukiwawczą. Cieszę się że jedziemy z Pawłem.
W związku z powyższym bierzmey obie Pannice.

Pannę Dorotkę na kotnrolę. Trzymajcie kciuki za pomyślne zakończenie wizyty :ok:

Pannę Ksenię - przygotowanie do ew. operacji oczu. (I tu wykazać się będą mogły kolejne osoby, pewnie jeszcze ze 2 razy będzie trzeba jechac).

Tylko kochana, nie umawiaj się aby na 14-go lutego! Bo wtedy na pewno Grzesiek się nie wykaże - jedzie (właściwie to jedziemy, bo ja też jadę) do Bielska na zmasowany atak walentynkowy.
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Śro lut 01, 2012 9:27 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:Tylko kochana, nie umawiaj się aby na 14-go lutego! Bo wtedy na pewno Grzesiek się nie wykaże - jedzie (właściwie to jedziemy, bo ja też jadę) do Bielska na zmasowany atak walentynkowy.

Kochana 14 lutego to mnie nie ma w Sosnowcu. Z resztą od 9 do 14 jestem niedostępna.

A Ja nie mam nic do gadania. Jeżeli Dr powie że 15 to 15 trzeba się stawić. To są poważne sprawy. :wink: I myślę że taki dzień własnie wybierze bo dokładnie za 2 tygodnie. A mnie pozstaje tylko serdecznie podziękowac i się dostosować. Dr traktujr Nas ulgowo!!
MIKUŚ

Post » Śro lut 01, 2012 9:28 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

kingusiak pisze:ja bede na kocairni w czwartek też, nie wiem o ktorej godz ale wpadne zobaczyc to male czarne coś. jak trzeba to moge wziac aparat i porobic foty komu trzeba.

wracając do czarnego "cosia" kurde mam nadzieje ze sie oswoi, ktos wogole sprawdzał płec? bo generalnie to małe coś ma jeszcze jednego brata/siostre którego chce też złapać i matke dziką ktorą chce złapac do sterylki i wypuścic. narazie tylko jego sie udało chycić, a łapac bede we czwartek pozostałą dwójke. sponsor na sterylke tez jest. wiec jestem dobrej mysli.

transprotem do wro niestety nie użycze jutro bo dopiero jutro wieczorem wracam do sosnowca :(

Kinga jeżeli potrafisz coś wykrzesać z Ksawerego i Seleny to będę wdzięczna :D

Powodzenia we Wrocławiu mam nadzieję że dziewczyny choć troszkę będą widziały :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lut 01, 2012 16:03 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

A ja poprosze duzurek 6.02 wieczorem:D:D
Obrazek

Martysss

Od: Czw lip 30, 2009 17:04

Post » Śro lut 01, 2012 16:38 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Kciuki za dziewczęta :ok:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Śro lut 01, 2012 16:56 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Wiiwii po drugim dyżurze.

Ponieważ puszki, których się nie zużyło, zamarzają na zewnątrz, włożyłam je wczoraj do szafki owinięte szczelnie reklamówkami. I co widzę po wejściu dziś rano? Szafka otwarta i splądrowana (w sensie owych zapakowanych połówek puszek)! ;] Ciekawe które to takie sprytne. Muszę robić tak, żeby nic nie zostało i tyle.
Zadam pytanie natury ekonomicznej: ile puszek zużywacie na poranne karmienie?

Mały kocurek bał się mnie i nie chciał jeść nic, zachęcona przez Basię (która wpadła po Ksenię) pokarmiłam go Gerberkiem (połówką) - zjadł. Płacze za mamą (ciekawe, że nie płakała, jak miał mnie w zasięgu wzroku).

Funia ładnie zjadła. Trochę jej odsypałam suchego jedzenia z miski stojącej na podłodze, żeby się nie obżerała - ona nie dostaje przecież żadnej specjalistycznej suchej karmy, prawda? Syczy i warczy na wszystkie koty.

Kozak fika do wszystkich kotów, Bronek żebrze, by brać go na ręce albo nosić na ramieniu jak piraci papugę (byłam dziś z kolegą Michałem, więc jemu przypadła ta fucha)! Dalej dziś memlał ogon. Pobawił się trochę z Kozakiem i Bercikiem.
Bercik teraz nie ma co robić, bo mu Ksawery gwizdnął pannę. Czasem dołącza do nich Dziczka.

Generalnie wszystkie koty poza Bossem pojadły, jak któryś nie chciał to dostawał pod nos i temu już nie mógł się oprzeć. Żaden nie narzygał, żaden nie miał biegunki.

Sukces! Boss nie wzdragał się kiedy go głaskałam! Nawet pomruczał!

Myślę o Domu Tymczasowym dla Kseni, jak już będzie poza boxem.. Tzn. nie u siebie tylko Michał, który był ze mną na dyżurze, zgodził się rozważyć taką opcję.

Nie wiem co jeszcze miałam napisać, jak sobie przypomnę, to napiszę.

wiiwii

[poprzednia][następna]