KANCIAPKOWO-Zuza i Ziutek w DS. Łapanka Luśki in progress...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 21, 2011 9:50 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

żeby podziałało i po świętach coś się ruszyło. Franka wczoraj popołudniu znowu łazikowała po pokoju, a potem pół nocy płakała w łazience :roll: . a mi z tym wszystkim coraz gorzej. szkoda mi jej strasznie, ale nie wypuszczę na pokój jak nie mogę kontrolować sytuacji, bo jednak strach o moje jest.

zzuzu

Od: Śro sie 04, 2010 12:31

Post » Czw kwi 21, 2011 10:18 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

zzuzu pisze:żeby podziałało i po świętach coś się ruszyło. Franka wczoraj popołudniu znowu łazikowała po pokoju, a potem pół nocy płakała w łazience :roll: . a mi z tym wszystkim coraz gorzej. szkoda mi jej strasznie, ale nie wypuszczę na pokój jak nie mogę kontrolować sytuacji, bo jednak strach o moje jest.

No właśnie... im bardziej się przyzwyczaja do mieszkania i mniej boi tym bardziej odczuwa żal że jest potem zamknięta :( :roll:
A to nie sztuka narazić zdrowe koty. Baltek to Baltek, kocha wszystko co się rusza i nie rusza ;) Ale Anika, raz że starsza, dwa że dominująca... a Frania w dużym strachu potrafi ugryźć, o czym się sama przekonałam. Kotu nie przetłumaczysz że ma się nie bić, nie gryźć... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 21, 2011 10:49 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

taki tekst:
Frania – 4 letnia, wysterylizowana kotka szuka domu i swojego Człowieka na całe życie. Kotka urodziła się na jednym z wrocławskich osiedli – filigranowa, chudziutka, przeganiana przez inne koty, zaszczuta przez psy i złych ludzi. Frania obecnie przebywa w Domu Tymczasowym, gdzie odzyskuje wiarę w człowieka. Pięknie korzysta z kuwety, została też odpchlona i odrobaczona. Przeprowadzone testy wykazały FIV (koci HIV) - zaraźliwy jedynie dla kotów, dlatego Frania szuka domu bez innych kotów. Kot z FIV odpowiednio leczony i prowadzony może dożyć słusznego wieku, należy go jedynie dodatkowo uodparniać. Obecnie Frania przechodzi kurację uodparniającą lekiem o nazwie RoferonA. Frania z każdym dniem coraz bardziej garnie się do ludzi, oswaja z domem, jego odgłosami, zapachami. Frania szuka kochającego, odpowiedzialnego domu, swojej cichej, bezpiecznej przystani i ciepłych dłoni do głaskania. Może czeka właśnie na Ciebie?

Musi być krótki, więc starałam się w kilku zdaniach zawrzeć jak najwięcej istotnych informacji.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt kwi 22, 2011 7:31 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

zostałam wczoraj pobita przez Baltka :twisted: rezultat - rozcięta warga ...
a było tak - ja się po coś pochylałam przy oknie, a on (cięgle łażący za mną stwór) postanowił w tym momencie na to okno wskoczyć. 6 kg cielska w locie w górę i moja głowa w locie w dół nie dały dobrego połączenia. takiego ciosu to by się chyba bokser nie powstydził. ja w szoku, a Baltek tylko zdziwiony, że przy tak precyzyjnym skoku nie osiągnął swojego celu, czyli parapetu :wink: no cóż, nie będę udawać - przez chwile Baltka nie lubiłam :oops:
no ale to wątek Franki, nie Baltka :) . u Franki w porządku. byle do po Świętach, bo może wtedy faktycznie coś sie w sprawie domku ruszy. 5m2 zdecydowanie jej nie wystarcza.

zzuzu

Post » Pt kwi 22, 2011 7:56 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

zzuzu pisze:zostałam wczoraj pobita przez Baltka :twisted: rezultat - rozcięta warga ...
a było tak - ja się po coś pochylałam przy oknie, a on (cięgle łażący za mną stwór) postanowił w tym momencie na to okno wskoczyć. 6 kg cielska w locie w górę i moja głowa w locie w dół nie dały dobrego połączenia. takiego ciosu to by się chyba bokser nie powstydził. ja w szoku, a Baltek tylko zdziwiony, że przy tak precyzyjnym skoku nie osiągnął swojego celu, czyli parapetu :wink: no cóż, nie będę udawać - przez chwile Baltka nie lubiłam :oops:
no ale to wątek Franki, nie Baltka :) . u Franki w porządku. byle do po Świętach, bo może wtedy faktycznie coś sie w sprawie domku ruszy. 5m2 zdecydowanie jej nie wystarcza.

no, ciociu, to wątek Frani, przeproś ładnie Baltka i po sprawie , Mietek :kotek:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt kwi 22, 2011 8:10 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

jessi74 pisze:
zzuzu pisze:zostałam wczoraj pobita przez Baltka :twisted: rezultat - rozcięta warga ...

no, ciociu, to wątek Frani, przeproś ładnie Baltka i po sprawie , Mietek :kotek:

Ty, Mietek, zmolestuj swoją Dużą, żeby ciocię "na kawe" zaprosiła, to przyjadę Cię wymiziać :wink:

zzuzu

Post » Pt kwi 22, 2011 9:04 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

moja Duża powiedziała, że na kawę Ciocia jest zaproszona zawsze :ok: a jak się Ciocia zapowie, to i będzie coś do kawy :D
a co mi Ciociu przywieziesz :P tylko nie Baltka 8)

jessi74

Post » Pt kwi 22, 2011 9:13 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

jakbyś się Mietek ze mną pogonił to ja bym chętnie Cię odwiedził. bo jak Leoś wyjechał, to nie bardzo mam z kim. nie martw się, nie zostałbym. bo pewnie ta czarna, chociaż na mnie syczy, to by jednak tęskniła. wiesz, taki typ - byle nie pokazać, że kocha. ale ja tam wiem swoje, więc musiałbym koniecznie do niej wrócić. Baltek

zzuzu

Post » Pt kwi 22, 2011 9:39 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

Ciociu, to szypatkiem było - ja jak spadłam z drzwi to rozcięłam Dużej ucho pazurkami, a Dużemu ostatnio rękę na całej długości - z resztą sama widziałaś ;) Nie gnieeewaj się na Baltusia, on Cię koooocha :1luvu:
Sibel

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt kwi 22, 2011 11:25 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

Gibutkowa pisze:Ciociu, to szypatkiem było - ja jak spadłam z drzwi to rozcięłam Dużej ucho pazurkami, a Dużemu ostatnio rękę na całej długości - z resztą sama widziałaś ;) Nie gnieeewaj się na Baltusia, on Cię koooocha :1luvu:
Sibel

szypatkiem :ryk: :ryk: :ryk:

jessi74

Post » Pt kwi 22, 2011 11:27 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

zzuzu pisze:jakbyś się Mietek ze mną pogonił to ja bym chętnie Cię odwiedził. bo jak Leoś wyjechał, to nie bardzo mam z kim. nie martw się, nie zostałbym.

to przyjedź, zobaczymy do czego się nadasz, najwyżej razem pogonimy Staśkę 8)

jessi74

Post » Pt kwi 22, 2011 11:58 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

jessi74 pisze:
zzuzu pisze:jakbyś się Mietek ze mną pogonił to ja bym chętnie Cię odwiedził. bo jak Leoś wyjechał, to nie bardzo mam z kim. nie martw się, nie zostałbym.

no. ale Anike to bym musiał zostawić w domu, bo inaczej to ona by nas wszystkich pogoniła

zzuzu

Post » Pt kwi 22, 2011 12:06 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

zzuzu pisze:
jessi74 pisze:

no. ale Anike to bym musiał zostawić w domu, bo inaczej to ona by nas wszystkich pogoniła

ja siem nikogo nie bojem :evil: no, tylko takiej Małej Dużej - Michalinki, co moja Duża mówi że to jej siostrzenica czy jakoś tam :roll: inne Duże ani koty mi nie straszne :twisted: no Anika niech też przyjedzie

jessi74

Post » Pt kwi 22, 2011 12:09 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

jessi74 pisze:
zzuzu pisze:no. ale Anike to bym musiał zostawić w domu, bo inaczej to ona by nas wszystkich pogoniła

ja siem nikogo nie bojem :evil: no, tylko takiej Małej Dużej - Michalinki, co moja Duża mówi że to jej siostrzenica czy jakoś tam :roll: inne Duże ani koty mi nie straszne :twisted: no Anika niech też przyjedzie

dobra, zapytam sie jej czy jedzie :mrgreen:

zzuzu

Post » Pt kwi 22, 2011 12:10 Re: KANCIAPKOWO-Franka w DT u Zzuzu, szuka DS.FIV+ :(

:mrgreen:

a Frania?! Frania szuka domu ......gdzie ten domek ..

jessi74

[poprzednia][następna]